• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušený hříbkový bůček
Napište svůj komentář k receptu

Dušený hříbkový bůček

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušený hříbkový bůček
Dušený hříbkový bůček
Dušený hříbkový bůček
Dušený hříbkový bůček
Dušený hříbkový bůček
Dušený hříbkový bůček
Dušený hříbkový bůček
Dušený hříbkový bůček
Dušený hříbkový bůček
Dušený hříbkový bůček
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g vepřový bůček libový, bez kosti
    • sádlo nebo olej
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • 350
      g mražené houby nebo čerstvé, cca
    • 1
      ks česnek -palička
    • 1
      snítka rozmarýn
    • vývar dle potřeby
    • jíška , je-li třeba

Postup přípravy receptu

1
Libový vepřový bok bez kosti pokrájíme na plátky, které osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem.

RADA: Jak uchovat maso bez mražení

2
Cibuli pokrájíme a na trošce tuku osmažíme lehce dozlatova, pak přidáme z obou stran osmažit připravené plátky bůčku. Přidáme nasekaný česnek (množství se nebojíme, dušením se ostrá chuť změní na jemnou, velmi lahodnou), rozmarýn dle chuti a promícháme. Přidáme houby, buď zmrazené nebo čerstvé, předem pokrájené, spařené a scezené. Podlijeme cca 250 ml vývaru a pod poklicí dusíme na mírném ohni nebo v troubě doměkka, za občasné kontroly a případného podlití.

RADA: Maso se zlatavou kůrkou

3
Když máme maso měkké, vyndáme vyvařenou větvičku rozmarýnu a můžeme dušený hříbkový bůček podávat. Do výpeku můžeme například rovnou nasypat vařené noky a promíchat. Pokud chceme více šťávy, třeba ke knedlíkům či chlebu, vyndáme maso stranou, šťávu dolijeme do požadovaného množství, zahustíme troškou jíšky, necháme krátce provařit, dochutíme solí, pepřem a podáváme. Zkrátka každý dle své chuti :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pivní bůček

Pivní bůček

Pečený bůček

Pečený bůček

Vietnamský bůček

Vietnamský bůček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Oběd Dušení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drcený kmín Jíška Mražené houby Pepř mletý Rozmarýn Sádlo Sůl Vepřový bůček Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety s pikantní omáčkou

Krevety s pikantní omáčkou

Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Pomazánka na chlebíčky

Pomazánka na chlebíčky

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Šťouchané brambory II.

Šťouchané brambory II.

Bezé roláda

Bezé roláda

Nakládané řízky

Nakládané řízky

Bramborová frittata

Bramborová frittata

Bezlepkový dort

Bezlepkový dort

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

227
Zeleninovo-ovocný salát s dresingem
Zeleninovo-ovocný salát…
130
Bylinkový čaj s lípou a chmelem
Bylinkový čaj s lípou a…
87
Kuřecí / králičí ragú s hlívou
Kuřecí / králičí ragú s…
56
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
45
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Dušené zelí se salámem
Dušené zelí se salámem
Dušený hrášek
Dušený hrášek
Dušený hrášek s volským okem
Dušený hrášek s volským okem
Dušený kapr na šalvěji
Dušený kapr na šalvěji
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený králík (nejen) se zeleninou
Dušený květák babičky Schwarzové
Dušený květák babičky Schwarzové
  • Recepty.cz
  • Dušený hříbkový bůček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact