• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené zelí - zadělávané
Napište svůj komentář k receptu

Dušené zelí - zadělávané

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 45
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí - zadělávané
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 500
      g hlávkové zelí bílé (lze i červené), očištěné, bez košťálu
    • 100
      g cibule
    • olej nebo sádlo
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • 3
      stroužek česnek dle chuti, cca 2 -
    • 500
      ml vývar 400 -
    • 1,50
      lžíce hladká mouka cca
    • 200
      g papriková klobása nebo ostravská, moravská...

Postup přípravy receptu

1
Oloupanou a pokrájenou cibuli osmažíme na oleji či sádle lehce dozlatova. Pak přisypeme na nudličky pokrájené zelí, které osolíme a okořeníme pepřem, kmínem a česnekem. Promícháme společně s cibulí, zalijeme vývarem a za občasného promíchání dusíme doměkka (nerozdusit na kaši!). Během dušení si pokrájíme klobásu na slabší kolečka, která osmažíme na pánvi. Pokud je klobása hodně tučná, nemusíme dávat ani tuk na smažení. Klobásu vyndáme stranou a na pánvi po klobáse si uděláme jíšku. Pokud je na pánvi málo tuku, přidáme jednu dvě lžičky oleje (sádla) a ty zaprášíme moukou, kterou za stálého míchání necháme zpěnit a osmažit dorůžova. Takto hotovou jíšku přidáme k dušenému zelí, promícháme a necháme společně ještě krátce provařit, případně zředíme troškou vývaru. Pokud je třeba, zelí ještě dochutíme solí, pepřem, česnekem a buď do něj rovnou vmícháme osmaženou klobásu nebo ji na zadělávané zelí dáme, až když je nandané na talířích.
2
Podáváme s chlebem, bramborovým nebo houskovým knedlíkem či bramborovými noky.
3
Další varianty zadělávaného zelí: do jíšky můžeme nechat krátce osmažit i sladkou papriku (1,5 lžičky). Zadělávané zelí můžeme také ochutit majoránkou nebo tymiánem. Místo klobásy můžeme osmažit kvalitní špekáčky nebo párky ve střívku, případně uzené maso. Pokud chceme zadělávané zelí připravit bezmasé, vynecháme uzeninu a podávat můžeme například s vejcem. Dochutit zadělávané zelí můžeme i rajským protlakem, který přidáváme do hrnce společně se zelím. Jestliže máme rádi bramborové pokrmy, není na škodu přidat k zelí uvařit i na kostičky pokrájené dvě tři brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zadělávané fazolky

Zadělávané fazolky

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Měkké škvarkové placky pro lenochy - zadělávané v pekárně

Měkké škvarkové placky pro lenochy -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marcela Kecka | 15. 11. 2024 11:11

    Tento recept na zelí mě chuťově vůbec nezaujal. Výsledná chuť mi dost připomínala kapustu ze školní jídelny či nějakého bufetu. Omlouvám se za upřímnost. :O

  • Marie Kalábová | 11. 2. 2017 08:46

    Výborný recept. Zadělávané zelí máme všichni velice rádi.

  • Martina | 24. 5. 2016 13:57

    SKVĚLÝ :-P :-D :-* <3 <3 <:-)

  • Jitka | 18. 2. 2016 19:49

    Vyzkoušené.Snědené.Byla to dobrota :-*

  • Eva Plačková | 12. 2. 2016 17:53

    Tuhle dobrotu znám moc dobře od své babičky. Dělala jí i z jiné zeleniny. Děda jí měl strašně moc rád a my děti taky. Třeba zadělávané fazolky jsou taky dobré a vżdycky jsme to jedli s chlebem, jinak to nepamatuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Vegetariánské a zdravé Zelenina
Maso Pokrmy Ze zeleniny Uzeniny Bezmasá jídla Oběd Svačina Večeře Smažení Dušení Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drcený kmín Hladká mouka Hlávkové zelí Olej Papriková klobása Pepř mletý Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sója s houbami

Sója s houbami

Pečené obložené řízky

Pečené obložené řízky

Skvělá ryba se zeleninou

Skvělá ryba se zeleninou

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Zdravé sušenky

Zdravé sušenky

Hovězí zázvorový guláš

Hovězí zázvorový guláš

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou …

Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

135
Dýňová tortila
Dýňová tortila
105
Máslové řízky
Máslové řízky
100
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
30
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
28
Rajčatová polévka & sýrové minisendviče
Rajčatová polévka &…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz 40 let od smrti lásky Bartošové (†48) Sepéšiho (†25): Záhada zmizelého pomníčku!

40 let od smrti lásky Bartošové (†48) Sepéšiho (†25): Záhada zmizelého pomníčku!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Dušené vepřové v zelí
Dušené vepřové v zelí
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a…
Dušené zelí
Dušené zelí
Dušené zelí česko-italské hospodyně
Dušené zelí česko-italské hospodyně
Dušené zelí jako hlavní chod
Dušené zelí jako hlavní chod
Dušené zelí mojí babičky
Dušené zelí mojí babičky
  • Recepty.cz
  • Dušené zelí - zadělávané
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact