• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
Napište svůj komentář k receptu

Dušené zelí s řepou - sladkokyselé

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 12
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g zelí hlávkové
    • 300
      g červená řepa
    • 150
      g cibule velká, cca
    • olej , sádlo nebo jemně pokrájený špek
    • sůl
    • drcený kmín
    • cukr krupice
    • ocet
    • brambory jemně nastrouhaný nebo špetka hladké mouky, je-li třeba

Postup přípravy receptu

1
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce tuku či drobně pokrájeném špeku lehce dozlatova. Přisypeme na nudličky pokrájené hlávkové zelí, ochutíme zhruba lžičkou soli, půl lžičkou drceného kmínu a promícháme. Pod poklicí necháme na mírném ohni maličko povadnout. Podlévat není nutné.

RADA: Jak na domácí kysané zelí?

2
Přisypeme na tenké nudličky pokrájenou nebo nastrouhanou (na velkých slzách struhadla) řepu, přidáme cukr dle chuti (cca lžíci, lžíci a půl), ocet (cca lžíci) a promícháme se zelím. Opět dusíme na mírném ohni, pod poklicí. Podlévat není třeba, zelenina pustí dostatečné množství šťávy na krátké podušení.

RADA: Jak nakrájet zelí?

3
Je-li třeba, dochutíme solí, cukrem, octem. Pokud máme v zelí ještě hodně tekutiny, postačí přistrouhat trošku syrové brambory nebo opravdu maličko (špetka) zaprášit moukou a nechat vše ještě krátce podusit.
4
Podáváme všude tam, kde bychom podávali klasické dušené zelí (cuketu, dýni, celer, řepu, patizon...).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené zelí s paprikami

Dušené zelí s paprikami

Mrkvové zelí

Mrkvové zelí

Alsaské zelí

Alsaské zelí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Oběd Dušení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červená řepa Cibule Cukr krupice Drcený kmín Ocet Olej Sůl Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Prezidentský beránek

Prezidentský beránek

Vepřové závitky v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

Drobenka na ovocný koláč

Drobenka na ovocný koláč

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Jidáše - drobenkové

Jidáše - drobenkové

Jednoduchá masová směs (nejen) se zelím

Jednoduchá masová směs (nejen) se…

Kremrole paní Čermákové

Kremrole paní Čermákové

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Dršťková z bedel
Dršťková z bedel
17
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
16
Klasické lečo
Klasické lečo
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co  se stala mužem!

Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co se stala mužem!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Dušené zelí jako hlavní chod
Dušené zelí jako hlavní chod
Dušené zelí mojí babičky
Dušené zelí mojí babičky
Dušené zelí s paprikami
Dušené zelí s paprikami
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s vinnou klobásou
Dušené zelí s vinnou klobásou
Dušené zelí se salámem
Dušené zelí se salámem
  • Recepty.cz
  • Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact