• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Dušené zelí
Napište svůj komentář k receptu

Dušené zelí

autor: Ivana Samcová
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 217
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené zelí
Dušené zelí
Dušené zelí
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček kysané zelí může být i hlávka zelí
    • 1
      ks cibule větší
    • 1
      brambory syrová najemno nastrouhaná
    • sádlo
    • cukr krystal nebo kostkový

Postup přípravy receptu

1
Na sádle (nemusíme moc šetřit) osmažíme cibuli, přidáme zelí (je-li kyselejší, raději ho propláchnu vodou) s trochou vody.
2
Promíchám a přidám kostkový cukr (asi na 4 porce dávám 7 kostek). Za občasného míchání nechám dusit.
3
Když je zelí skoro hotové, přidám bramboru a často míchám (rádo se to přichytává). Hotové dochutím krystalovým cukrem (klidně i polévkovou lžíci), aby bylo dost sladké a nechám chvíli dojít.
4
Zelí dělám jen od oka, poměr surovin je jen přibližný. Prakticky stejným způsobem dělám i sladké zelí (navíc přidávám jen kmín, sůl a ocet). Takovéto zelí máme moc rádi a jiné prakticky neděláme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené zelí mojí babičky

Dušené zelí mojí babičky

Dušené zelí s paprikami

Dušené zelí s paprikami

Dušené vepřové v zelí

Dušené vepřové v zelí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Reník | 25. 11. 2016 18:37

    Tak jsem zkusila a super ...mňam :-)

  • mady | 1. 10. 2013 13:38

    Takhle mám zelí taky nejraději, ale nebude už dost sladké? Propláchnuté a ještě tolik cukru? Ale je jasné, že každý máme jiné chutě, já jsem prostě na kyselé :-) Ale jak píše Jarouš, když je čas a nálada, tak začít s cukrem zkaramelizovaným na sádle a na to cibulku a pak zelí, je uplně nejlepší :-)

  • Jarouš | 2. 6. 2013 14:59

    Ideální příprava zelí. Zahuštění bramborem je nejlepší, a když se nechá čtvrthodinku podusit, na chuti se nepozná, zda byl starý. A ještě lepší je přípravu začít na sádle zkaramelizovaným cukrem, pak cibuli a další. Zelí má pak krásnou nazlátlou barvu. Mimochodem, solamyl se píše s tvrdým y.

  • recepty73
    recepty73 | 28. 10. 2010 18:20

    Výborná příloha.Brambory poskromnu(jen tak ,,poslintat:-) ),je to lepší než solamyl nebo mouka.

  • Ika | 16. 9. 2006 21:15

    místo brambory dávám raději solamil. Když je brambora stará, je to cítit a není to už tak dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Zeleninové Oběd Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Cukr krystal Kysané zelí Sádlo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dobrý perník

Dobrý perník

Hrníčkový perník 1.

Hrníčkový perník 1.

Lehký ovocný koláč

Lehký ovocný koláč

Karamelové řezy s piškoty

Karamelové řezy s piškoty

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Hovězí chilli čína

Hovězí chilli čína

Banánová zmrzlina - zdravá - 1 ingredience!

Banánová zmrzlina - zdravá - 1…

Domácí lučina z mléka

Domácí lučina z mléka

Kuřecí kousky s  bulgurem

Kuřecí kousky s bulgurem

Doporučujeme

30 minut
Fajitas v tortille

Fajitas v tortille

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Nepečené lotus kuličky

Nepečené lotus kuličky

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Bramborový salát

Bramborový salát

Poslední sledované recepty

97
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
34
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
27
Karamelový  krém
Karamelový krém
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Vosí hnízda
Vosí hnízda

Zajímavé články

Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a 8 rad, díky kterým se vám určitě povede
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka:…
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli: Udělejte sladký salámek, roládu nebo kuličky
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli:…
Bramborový salát podle Pavla Berkyho: Rozbouchnuté brambory a domácí majonéza z něj dělají opravdový skvost
Bramborový salát podle Pavla Berkyho:…
Slané cukroví: Výborná alternativa pro chvíle, kdy už máte sladkého dost
Slané cukroví: Výborná alternativa pro chvíle,…
Nejlepší krémy do vánočního cukroví: 8 osvědčených receptů, které zvládnou i začátečníci
Nejlepší krémy do vánočního cukroví: 8…
AHA.cz Šok v Lucerně! Slováček dostal milion od cizího muže

Šok v Lucerně! Slováček dostal milion od cizího muže

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Hvězdy Ordinace opět spolu! Komu to slušelo nejvíce?

Hvězdy Ordinace opět spolu! Komu to slušelo nejvíce?

Ženy.cz 3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

Blesk.cz Slovenský rapper Momo přiznal boj s nádorem na mozku: Je to zkouška víry, hlásá

Slovenský rapper Momo přiznal boj s nádorem na mozku: Je to zkouška víry, hlásá

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Další doporučené recepty:

Dušené vepřové na provensálském koření
Dušené vepřové na provensálském koření
Dušené vepřové v zelí
Dušené vepřové v zelí
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a…
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí česko-italské hospodyně
Dušené zelí česko-italské hospodyně
Dušené zelí jako hlavní chod
Dušené zelí jako hlavní chod
  • Recepty.cz
  • Dušené zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact