• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené zelí
Napište svůj komentář k receptu

Dušené zelí

autor: Ivana Samcová
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 83
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené zelí
Dušené zelí
Dušené zelí
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček kysané zelí může být i hlávka zelí
    • 1
      ks cibule větší
    • 1
      brambory syrová najemno nastrouhaná
    • sádlo
    • cukr krystal nebo kostkový

Postup přípravy receptu

1
Na sádle (nemusíme moc šetřit) osmažíme cibuli, přidáme zelí (je-li kyselejší, raději ho propláchnu vodou) s trochou vody.
2
Promíchám a přidám kostkový cukr (asi na 4 porce dávám 7 kostek). Za občasného míchání nechám dusit.
3
Když je zelí skoro hotové, přidám bramboru a často míchám (rádo se to přichytává). Hotové dochutím krystalovým cukrem (klidně i polévkovou lžíci), aby bylo dost sladké a nechám chvíli dojít.
4
Zelí dělám jen od oka, poměr surovin je jen přibližný. Prakticky stejným způsobem dělám i sladké zelí (navíc přidávám jen kmín, sůl a ocet). Takovéto zelí máme moc rádi a jiné prakticky neděláme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené zelí mojí babičky

Dušené zelí mojí babičky

Dušené zelí s paprikami

Dušené zelí s paprikami

Dušené vepřové v zelí

Dušené vepřové v zelí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Reník | 25. 11. 2016 18:37

    Tak jsem zkusila a super ...mňam :-)

  • mady | 1. 10. 2013 13:38

    Takhle mám zelí taky nejraději, ale nebude už dost sladké? Propláchnuté a ještě tolik cukru? Ale je jasné, že každý máme jiné chutě, já jsem prostě na kyselé :-) Ale jak píše Jarouš, když je čas a nálada, tak začít s cukrem zkaramelizovaným na sádle a na to cibulku a pak zelí, je uplně nejlepší :-)

  • Jarouš | 2. 6. 2013 14:59

    Ideální příprava zelí. Zahuštění bramborem je nejlepší, a když se nechá čtvrthodinku podusit, na chuti se nepozná, zda byl starý. A ještě lepší je přípravu začít na sádle zkaramelizovaným cukrem, pak cibuli a další. Zelí má pak krásnou nazlátlou barvu. Mimochodem, solamyl se píše s tvrdým y.

  • recepty73
    recepty73 | 28. 10. 2010 18:20

    Výborná příloha.Brambory poskromnu(jen tak ,,poslintat:-) ),je to lepší než solamyl nebo mouka.

  • Ika | 16. 9. 2006 21:15

    místo brambory dávám raději solamil. Když je brambora stará, je to cítit a není to už tak dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Zeleninové Oběd Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Cukr krystal Kysané zelí Sádlo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bryndzové noky

Bryndzové noky

Václavkový guláš

Václavkový guláš

Brokolicový krém

Brokolicový krém

Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Listový závin se špenátem a…

Vegetariánská pánvička

Vegetariánská pánvička

Prošívaná deka II.

Prošívaná deka II.

Cuketový quiche

Cuketový quiche

Borůvkové lívanečky

Borůvkové lívanečky

Francúzska cibuľová polievka

Francúzska cibuľová polievka

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

105
Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů
Těstoviny ala Lasagne…
85
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
41
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
37
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
30
Brokolice s uzeným tofu
Brokolice s uzeným tofu

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Dušené vepřové na provensálském koření
Dušené vepřové na provensálském koření
Dušené vepřové v zelí
Dušené vepřové v zelí
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a…
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí česko-italské hospodyně
Dušené zelí česko-italské hospodyně
Dušené zelí jako hlavní chod
Dušené zelí jako hlavní chod
  • Recepty.cz
  • Dušené zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact