• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 13
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g vepřové maso 700 -
    • 100
      g slanina farmářská, anglická...
    • 150
      g hlíva ústřičná
    • 150
      g pórek
    • 2
      ks řapíkatý celer větší řapíky
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce zázvor plu na dozdobení
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • vývar dle potřeby
    • jíška je-li třeba

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájíme na plátky a po stranách nařízneme, aby se nám nekroutilo při tepelné úpravě. Naklepávat nemusíme, stačí osolit a opepřit.

RADA: Tipy, jak vybrat kvalitní maso

2
Na trošce oleje osmažíme plátky masa a na nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu dozlatova. Poté plátky vyndáme stranou, do výpeku přisypeme pokrájenou hlívu, pórek a řapíkatý celer, nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Vše za občasného promíchání orestujeme jen do povadnutí, pak vrátíme zpět plátky masa, podlijeme cca 200 ml vývaru a dusíme pod poklicí doměkka, za občasného promíchání a případného podlití, dle potřeby.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Když máme maso měkké, dle chuti dosolíme a opepříme, pokud jsme podlili trochu více, můžeme sos zahustit troškou jíšky a provaříme.
4
Podáváme s bramborem, rýží, gnocchi nebo noky a na talíři ještě posypeme troškou jemně nasekaného čerstvého zázvoru.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Pikantní vepřové na zázvoru - dušené

Pikantní vepřové na zázvoru - dušené

Zázvorové maso s chřestem a steakovým žampionem

Zázvorové maso s chřestem a steakovým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hlíva ústřičná Jíška Olej Pepř mletý Pórek Řapíkatý celer Slanina Sůl Vepřové maso Vývar Zázvor

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česneková omáčka

Česneková omáčka

Zázvorový čaj II.

Zázvorový čaj II.

Jogurtový koláč II.

Jogurtový koláč II.

Květákový nákyp

Květákový nákyp

Fantastický bramborový chléb

Fantastický bramborový chléb

Pařížský dort Eli

Pařížský dort Eli

Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

Kokosový piškot - korpus

Kokosový piškot - korpus

Jednoduchý ovocný koláč

Jednoduchý ovocný koláč

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

56
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
50
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
45
Brokolice se slaninou (nejen) z remosky
Brokolice se slaninou …
30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
27
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Hana Zagorová (†75) by slavila 79: Dojemný vzkaz od Margity!

Hana Zagorová (†75) by slavila 79: Dojemný vzkaz od Margity!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Další doporučené recepty:

Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové na provensálském koření
Dušené vepřové na provensálském koření
Dušené vepřové v zelí
Dušené vepřové v zelí
Dušené zelí
Dušené zelí
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí česko-italské hospodyně
Dušené zelí česko-italské hospodyně
  • Recepty.cz
  • Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact