• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 13
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g vepřové maso 700 -
    • 100
      g slanina farmářská, anglická...
    • 150
      g hlíva ústřičná
    • 150
      g pórek
    • 2
      ks řapíkatý celer větší řapíky
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce zázvor plu na dozdobení
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • vývar dle potřeby
    • jíška je-li třeba

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájíme na plátky a po stranách nařízneme, aby se nám nekroutilo při tepelné úpravě. Naklepávat nemusíme, stačí osolit a opepřit.

RADA: Tipy, jak vybrat kvalitní maso

2
Na trošce oleje osmažíme plátky masa a na nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu dozlatova. Poté plátky vyndáme stranou, do výpeku přisypeme pokrájenou hlívu, pórek a řapíkatý celer, nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Vše za občasného promíchání orestujeme jen do povadnutí, pak vrátíme zpět plátky masa, podlijeme cca 200 ml vývaru a dusíme pod poklicí doměkka, za občasného promíchání a případného podlití, dle potřeby.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Když máme maso měkké, dle chuti dosolíme a opepříme, pokud jsme podlili trochu více, můžeme sos zahustit troškou jíšky a provaříme.
4
Podáváme s bramborem, rýží, gnocchi nebo noky a na talíři ještě posypeme troškou jemně nasekaného čerstvého zázvoru.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Pikantní vepřové na zázvoru - dušené

Pikantní vepřové na zázvoru - dušené

Zázvorové maso s chřestem a steakovým žampionem

Zázvorové maso s chřestem a steakovým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hlíva ústřičná Jíška Olej Pepř mletý Pórek Řapíkatý celer Slanina Sůl Vepřové maso Vývar Zázvor

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Rychlá hrachová polévka

Rychlá hrachová polévka

Pizza těsto - rychlé a tenké

Pizza těsto - rychlé a tenké

Jablečné koláčky

Jablečné koláčky

Pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

Džem z rakytníku

Džem z rakytníku

Bylinková kachní prsa

Bylinková kachní prsa

Nádivkový beránek

Nádivkový beránek

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

29
Bramborovo-cuketové placičky s balkánským sýrem
Bramborovo-cuketové…
21
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Francouzský toast ze…
20
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Zrádci se rychle rozjíždí, ale... Problémy s první misí!

Zrádci se rychle rozjíždí, ale... Problémy s první misí!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové na provensálském koření
Dušené vepřové na provensálském koření
Dušené vepřové v zelí
Dušené vepřové v zelí
Dušené zelí
Dušené zelí
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí - zadělávané
Dušené zelí česko-italské hospodyně
Dušené zelí česko-italské hospodyně
  • Recepty.cz
  • Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact