• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené vepřové na provensálském koření
Napište svůj komentář k receptu

Dušené vepřové na provensálském koření

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené vepřové na provensálském koření
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g vepřová plec
    • 200
      g žampiony
    • 5
      ks rajčata 4-5 větší
    • 300
      g cuketa nahrubo nastrouhaná - na zahuštění
    • 2
      kelímek zakysaná smetana malá
    • 1
      lžíce provensálské bylinky
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 4
      lžíce olej
    • 1
      ks cibule větší
    • 100
      ml červené víno

Postup přípravy receptu

1
Na olej dáme nakrájenou cibuli, na kostky pokrájené maso, osolíme, popepříme a necháme dusit. Po chvíli přidáme na malé kostičky nakrájená rajčata, na plátky nakrájené žampióny, přidáme cuketu, víno a provensálské koření. Dusíme do měkka. Na závěr zamícháme smetanu a ještě chvilku podusíme.
2
Jako příloha - dušená rýže.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mexické taco koření

Mexické taco koření

Dušené vepřové v zelí

Dušené vepřové v zelí

Dušené vepřové maso s hlívou

Dušené vepřové maso s hlívou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jiri.eder@eders-tc.cz | 23. 8. 2014 17:15

    Výborné

  • Krista | 14. 7. 2011 12:02

    Včera jsem vyzkoušela a opravdu chálím :), zase něco trochu jiného a bez mouky! SUPER

  • Michaela Kořánová | 1. 11. 2008 13:11

    Tak jsem dělala dnes znovu - tentokrát z kuřecího a musím říci, že fakt VÝBORNÉÉÉ.

  • Jaroslav Horecký | 12. 7. 2008 14:32

    Jdu to zkusit, po jídle dám vědět.už se na to těším!

  • Myš | 1. 7. 2007 16:54

    Vařila jsme dnes k oběcu, recept jsem dodržela přesně a všem moc chutnalo. Taky bych moc chtěla pochválit nápad zahušťování nastrouhanou cuketou ! Díky za výborný recept !

  • Jarka Mastilová | 12. 3. 2007 13:35

    Už jsem vyzkoušela a bylo to dobré.Dala jsem jen o trochu méně provensálského koření,protože je dost aromatické a my na to nejsme zvyklí.

  • isabel | 20. 11. 2006 12:36

    vyborne uz napoprve,jako od maminky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cibule Cuketa Olej Pepř mletý Provensálské bylinky Rajčata Sůl Vepřová plec Zakysaná smetana Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený květák (brokolice) v pivním těstíčku

Smažený květák (brokolice) v pivním…

Ovocné muffiny

Ovocné muffiny

Bramborové placky pečené v kuse

Bramborové placky pečené v kuse

Broskvové řezy II.

Broskvové řezy II.

Kafíčkový moučník

Kafíčkový moučník

Zelný salát z kysaného zelí

Zelný salát z kysaného zelí

Jablečný závin z listového těsta

Jablečný závin z listového těsta

Špecle s fazolkami

Špecle s fazolkami

Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré

Grilovaná krkovička se zeleným…

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

110
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
88
Měsíční krajina (nejen) z remosky - dort / řezy
Měsíční krajina (nejen)…
77
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové maso s hlívou
Dušené vepřové maso s hlívou
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové maso s kedlubnou
Dušené vepřové v zelí
Dušené vepřové v zelí
Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Dušené zázvorové plátky s hlívou a…
Dušené zelí
Dušené zelí
  • Recepty.cz
  • Dušené vepřové na provensálském koření
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact