• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dušené pepřové karé v cibuli
Napište svůj komentář k receptu

Dušené pepřové karé v cibuli

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 12
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v cibuli
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 1
      kg vepřové kotlety bez kosti - KARÉ
    • sůl
    • pepř mletý
    • 0,50
      kg cibule oloupaná
    • 1
      ks česnek celá palice
    • olej nebo sádlo
    • bylinky dle chuti (rozmarýn, tymián...)
    • drcený kmín dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Vepřovou pečeni bez kosti dostatečně osolíme a opepříme ze všech stran a na rozpáleném sádle či oleji osmažíme ze všech stran i boků dozlatova. Zlatá kůrka nám následně zabrání vysoušení masa při dušení.
2
Během smažení masa si pokrájíme na kostičky cibuli a nasekáme oloupaný česnek. Množství česneku se nemusíme bát, dušením bude ztrácet svou chuť a vůni, takže s ním nešetříme.
3
Osmažené karé vyndáme na talíř, do výpeku nasypeme pokrájenou cibuli, kterou budeme smažit jen krátce. Poslouží nám vlastně jen na očištění hrnce od výpeku, který na sebe "naváže" a následně přisypeme k cibuli i nasekaný česnek, který necháme rozvonět.
4
Do cibule vložíme osmaženou pečeni, cibuli trochu přisolíme, pokud jsme milovníci bylinek, přidáme do hrnce i snítku oblíbených bylinek, ale dobrý je k cibuli přidat třeba i drcený kmín. Záleží na tom, co kdo preferuje.
5
Dušené karé většinou připravuji v tlakovém hrnci (dle velikosti karé 30 - 40 minut), takže se obejdu bez jakéhokoliv podlití, protože cibule obsahuje dostatek vody, ale záleží na tom kolik páry nám bude z hrnce vycházet během dušení. Pokud budeme připravovat karé v klasickém hrnci či kastrólu, podlití si pohlídáme, ale poklici během dušení odklápíme co možná nejméně. Podléváme vodou nebo vývarem.
6
Měkké maso pokrájíme na plátky (tím tenčí, tím lepší) a podáváme s bramborem a dušenou mrkví, případně knedlíkem a dušeným zelím nebo noky a špenátem. Cibulovým sosem maso a přílohu přelijeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sedlácké karé (kotleta) - minutka

Sedlácké karé (kotleta) - minutka

Kotleta (karé) se schwarzwaldskou šunkou a sýrem

Kotleta (karé) se schwarzwaldskou…

Šťavnaté karé se zeleninou

Šťavnaté karé se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vepřové Zelenina
Ze zeleniny Vepřové Oběd Večeře Dušení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Česnek Cibule Drcený kmín Olej Pepř mletý Sůl Vepřové kotlety
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné krůtí stehno

Plněné krůtí stehno

Smažené banány

Smažené banány

Smažený celer se sýrem

Smažený celer se sýrem

Tvarohová bábovka III.

Tvarohová bábovka III.

Kuřecí čína s ananasem

Kuřecí čína s ananasem

Nejjednodušší chleba

Nejjednodušší chleba

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Fenyklový salát s pomerančem

Fenyklový salát s pomerančem

Mámin ševcovský mls

Mámin ševcovský mls

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

56
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
51
Dýňová tortila
Dýňová tortila
38
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
30
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
29
Skořicový elixír
Skořicový elixír

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Další doporučené recepty:

Dušené masové kostky v troubě
Dušené masové kostky v troubě
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené mleté maso se žampióny
Dušené patizonové "zelí"
Dušené patizonové "zelí"
Dušené plněné papriky
Dušené plněné papriky
Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Dušené vepřové á la ražničí
Dušené vepřové á la ražničí
  • Recepty.cz
  • Dušené pepřové karé v cibuli
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact