• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené ledvinky
Napište svůj komentář k receptu

Dušené ledvinky

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené ledvinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřové ledvinky
    • 60
      g rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • kmín
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 10
      g hladká mouka
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Ledvinky důkladně umyjeme, zbavíme tuku, nakrájíme na tenké plátky, znova důkladně propláchneme a necháme na sítě okapat. Na rozehřátém oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, kmín, okapané ledvinky a dusíme ve vlastní šťávě. Když se šťáva vydusí, zaprášíme moukou a ještě chvíli dusíme.
2
Potom ledvinky zalijeme vařící vodou a za stálého míchání důkladně povaříme. Solíme až na míse a ihned podáváme. Tímto způsobem připravujeme také hovězí nebo telecí ledvinky a telecí játra.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Měšce (kapsy) s kapustičkami - dušené

Měšce (kapsy) s kapustičkami - dušené

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Dušené maso se žampiony

Dušené maso se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iveta | 9. 3. 2015 12:04

    Milá Andreo, čtěte si radši klasiku a vaření nechte jiným. U ledvinek je podstatné, aby nebyli/y cítit a je jedno, jestli s i nebo s y. :-P

  • Zdeněk | 7. 6. 2014 11:48

    Je to málo, já je na kousku sídla poráží ma příkrý ji, potom je opláchnu a dám vařit. Po 5 minutách pod poklicí je plno smradlavé vody a znova je dám propláchnout a potom je dám na Cibulku přesto vanou , podílejí a pomalu dusíme. Dál již podle osvědčených receptů.

  • Kraken | 26. 11. 2013 10:54

    Jdi si svoje retardovany problémy řešit jinam.

  • Andrea | 2. 8. 2013 11:33

    Proboha lidi, naučte se už správně psát česky. "Nechat je 3 hodiny v mléku, aby nesmrdělY."TY ledvinkY. Patří tam tvrdé Y. Už mi to trhá uši a oči. Na každém fóru, v pomalu každém příspěvku.

  • Lenka Bliznáková | 23. 5. 2012 17:47

    Dnes jsem udělala ledvinky podle receptu k večeři a moc jsme si pochutnali :-) mňam.

  • Mája Ž. | 27. 11. 2011 20:16

    Bylo to výborné, s manželem jsme si moc pochutnali! Pro neznalé (i já mezi ně patřila) z ledvinek je třeba vykrájet poměrně dost kanálků a močovodů, prostě vše bílé musí pryč! :) A pak mi bylo doporučeno nechat je 3 hodiny v mléku, aby nesmrděli, a pak opět pořádně propláchnout.

  • Dočík | 9. 1. 2011 12:54

    přesně tak je dělám,ale nakonec do toho lupnu smetanu. Ledvinky na cibulce s paprikou a smetanou je největší dobrota. :-P

  • pioli | 31. 12. 2010 12:27

    a já je dneska dělám k obědu, dušené ledvinky máme moc rádi :-))

  • Tomáš | 28. 10. 2010 13:12

    Já do méka při namáčení přidávám rovnou i česnek

  • Květa Štěpánková | 31. 3. 2009 23:08

    S ledvinkama se líp pracuje, když se dají zmrznout, pak lehce povolené jdou krásné rozříznout a kanálky vyříznout beze zbytku.

  • Michal Ivasjuk | 31. 3. 2009 12:00

    Ledvinky.6 ks vepřových ledvinek, 1 cibule, 10 dkg slaniny, drcený kmín, pepř, sůl, 4 dkg hladké mouky, majoránka, 1 KL kapar, mléko, 1 stroužek česnekuLedvinky rozřízneme a důkladně vyčistíme od močovodů, až zbude čisté maso. Pak je nakrájíme na tenké nudličky a zalijeme mlékem. Necháme vymočit, nejlépe přes noc v chladničce. Poté je dobře propereme pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Do kastrolu dáme na kostičky nakrájenou slaninu, na kterou dáme zpěnit cibuli. Pak přidáme ledvinky a vydusíme je až na tuk. Zaprášíme moukou, opražíme a zalijeme vodou. Přidáme drcený kmín a pepř. Dusíme do měkka cca 3/4 hodiny. Dochutíme utřeným česnekem, kapary a nakonec přidáme drcenou majoránku. Jako příloha se podává bílé pečivo, chléb nebo dušená rýže.Nemá to cybu, dobrou chuť.

  • juppigi juppigi | 16. 5. 2008 21:08

    Já přidávám majoránku. Je aromatická a tak přehluší pachuť ledvinek a je to tedy poživatelné i pro naprosté odpůrce vnitřností. Pro mne a manžela ale je to velmi oblíbená "mňamka" neb máme moc rádi jídla z vnitřností.

  • Dušan Demko | 20. 4. 2008 09:41

    Po odstranění ledvinových kanálků nakrájím ledvinky na proužky ,namočím do mléka a nechám je v lednici celou noc.Důkladně je opláchnu v studené vodě.Zásada při dušení ledvinek je nedávat pokličku na hrnec,aby se močovina nesrážela na poklici a nekapala zpátky do hrnce,pak jsou ledvinky bez zápachu a moc chutné.

  • Eva P. | 29. 2. 2008 13:57

    Dobra klasika. Takhle je delava moje mamca. Vyzkousela jsem jak mléko, tak i jednou nechat projit varem a byly moc dobré.

  • Michaela Atherton | 28. 5. 2006 12:20

    Ja ledvinky ani jatra nemuzu ani citit, ale manzel je ma rad, tak jsem se rozhodla, ze mu udelam radost a udelam mu je dle tohoto receptu. Muzete mi ale rici, kolik te varici vody asi tak vlijete? Jsou ty ledvinky jen podlite, nebo plavou?

  • Jarmila Bakulová | 20. 4. 2006 18:04

    Taky se mi osvědčilo mléko. Navíc já nedávám papriku, ale nakonec trošku bazalky ( nejlíp čerstvou). Ani já se supercitlivým nosem necítím nic

  • Jaroslava Oumarová | 3. 3. 2006 12:59

    Opravdu nejlepší je ledvinky zbavit co největšího počtu ledvinových kanálků, vyřezat je a namočit do rána do mléka. Když je dáte vařit, třeba i třikrát, kanálky se varem uzavřou a moč zůstane uvnitř. Já mám na pachy velmi citlivý nos, ale to mléko je odzkoušené jako nejlepší:-). Po vyjmutí z mléka je nutno je pořádně ještě propláchnout.

  • Pepa | 3. 3. 2006 08:19

    3x jsem ledvinky nechal přejít varem podle pana Gottvalda. Stále jsem však cítil moč. Možná proto že jsem to dělal. Ostatní si jídlo pochvalovali. Jinak je to velice pěkná stránka.

  • Vladimir | 24. 5. 2005 23:03

    z ledvinek je nutno pečlivě vyřezat tuk ponechat pouze čistou ledvinu několikrát vyprat pod tekoucí vodou,vymačkat krev,po zahuštění povařit nejméně 20 minut a je vše OK

  • Radka Macháčková | 6. 5. 2005 12:58

    Důkladně očištěné ledvinky dáme přes noc do litru mléka (odbourá to jednak nepříjemný zápach a zbavíme se tak částečně i moči, jež ledvinky obsahují).Recept "Dušené ledvinky" je moc chutný, doporučuji vyzkoušet.

  • Jiří Gottvald | 11. 11. 2004 23:18

    Ledvinky obsahuji moc,nakrajene na nudlicky vlozime se do studene vody, privede do varu scedime(vyvar zapacha a ma zlutou barvu) a opakujeme aspon 2x dokud neni voda cista.Az pak se vkladaji na zaklad.Jinak to tu mate super

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Vepřové Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Kmín Paprika - sladká Rostlinný olej Sůl Vepřové ledvinky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mňam buřty

Mňam buřty

Špenátové palačinky zapečené

Špenátové palačinky zapečené

Pařeznická bramboračka

Pařeznická bramboračka

Mandlové hrudky - nepečené

Mandlové hrudky - nepečené

Bramborové placky pečené v kuse

Bramborové placky pečené v kuse

Pečený amur se žampiony a cibulí

Pečený amur se žampiony a cibulí

Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Zapečený lilek (nejen) s rýží

Levné a chutné cibulové brambory

Levné a chutné cibulové brambory

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

Doporučujeme

60 minut
Cuketové cannelloni s ricottou

Cuketové cannelloni s ricottou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

Poslední sledované recepty

31
Cuketové cannelloni s ricottou
Cuketové cannelloni s…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
24
Jednoduchý švestkový koláč
Jednoduchý švestkový…
20
Bublanina s ostružinami
Bublanina s ostružinami

Zajímavé články

Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující chuťovka, která se stala letním hitem
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující…
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina, kterou si právě teď můžete nasbírat úplně zadarmo
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina,…
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
AHA.cz Anička by slavila 30: Slováček odhalil děsivou pravdu o Dádě

Anička by slavila 30: Slováček odhalil děsivou pravdu o Dádě

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Kim Cattrall slaví 69. narozeniny! Jak vypadá Samantha ze Sexu ve městě po více než 20 letech?

Kim Cattrall slaví 69. narozeniny! Jak vypadá Samantha ze Sexu ve městě po více než 20 letech?

Ženy.cz Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Blesk.cz Hvězdy komedie Bota jménem Melichar Řandová a Syslová zase spolu: Potkávají se před kamerou!

Hvězdy komedie Bota jménem Melichar Řandová a Syslová zase spolu: Potkávají se před kamerou!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Dušené ledvinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact