• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené kuře (králík) nejen na víně
Napište svůj komentář k receptu

Dušené kuře (králík) nejen na víně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 17
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené kuře (králík) nejen na víně
Dušené kuře (králík) nejen na víně
Dušené kuře (králík) nejen na víně
Dušené kuře (králík) nejen na víně
Dušené kuře (králík) nejen na víně
Dušené kuře (králík) nejen na víně
Dušené kuře (králík) nejen na víně
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks cibule větší
    • máslo nebo olej
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • hladká mouka
    • pepř mletý
    • rozmarýn snítka
    • 2
      ks kuřecí stehna nebo králičí
    • 2
      dl bílé víno - suché cca
    • 1
      ks rajče velké
    • snítka tymiánu
    • 1,50
      lžíce rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
Stehna bez kůže osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném másle s troškou oleje (aby se nám nepřepalovalo) osmažíme stehna z obou stran dozlatova a dáme stranou. Do výpeku nasypeme osmažit dosklovata pokrájenou cibuli, dále přidáme krátce osmažit i protlak s nasekaným česnekem.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Následně přidáme pokrájené velké rajče (nebo dvě menší), špetku soli a pepře a tymián s rozmarýnem. Zeleninovou směs nalijeme do zapékací mísy nebo pekáčku, na ní posadíme osmažená stehna, přilijeme cca deci vína, zaklopíme a dusíme v předehřáté troubě na 180°C 40 - 60 minut, dle velikosti stehen a druhu masa. Během dušení stehna přeléváme zeleninovo-vínovou omáčkou a podléváme dle potřeby vínem.
3
Místo čerstvého rajčete a rajského protlaku můžeme použít cca 200 gramů loupaných rajčat z plechovky. Podáváme s rýží, bramborovou kaší nebo bruschettou.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené kuře po anglicku

Dušené kuře po anglicku

Kuřecí tandoori směs se zeleninou

Kuřecí tandoori směs se zeleninou

Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Kuřecí Králičí
Maso Králičí Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Česnek Cibule Hladká mouka Kuřecí stehna Máslo Pepř mletý Rajče Rajský protlak Rozmarýn Snítka tymiánu Sůl

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dietní jablečný závin

Dietní jablečný závin

Těstovinový salát s lososem

Těstovinový salát s lososem

Domácí krtkův dort

Domácí krtkův dort

Nokerle s vajíčkem

Nokerle s vajíčkem

Vaječná pomazánka s rukolou

Vaječná pomazánka s rukolou

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Makovník, Makovec

Makovník, Makovec

Cizrnová polévka - vydatná

Cizrnová polévka - vydatná

Univerzální fíková barbecue marináda

Univerzální fíková barbecue marináda

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

55
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
44
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní …
42
Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Jablečný koláč z remosky…
20
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Těhotná Šárka Krausová: Skončila i v divadle!

Těhotná Šárka Krausová: Skončila i v divadle!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Dušené jemné zelíčko
Dušené jemné zelíčko
Dušené kapustové brambory
Dušené kapustové brambory
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře po anglicku
Dušené kuře po anglicku
Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)
Dušené kuře se zeleninou (tajine /…
  • Recepty.cz
  • Dušené kuře (králík) nejen na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact