• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Dušené jemné zelíčko
Napište svůj komentář k receptu

Dušené jemné zelíčko

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené jemné zelíčko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček kysané zelí
    • 1
      ks cibule středně velká
    • 2
      ks brambory (1-2) syrové - menší
    • 50
      g slanina nebo špek
    • sůl
    • 0,50
      lžička podravka
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Zelí vyjmeme ze sáčku a propláchneme pomocí cedníku, aby nebylo příliš kyselé. Dáme do kastrůlku a zalijeme horkou vodou, na zelí nedáváme příliš vody, zhruba 1/2 obsahu (aby nebylo ponořené), mírně osolíme a přidáme podravku a uvaříme do měkka.
2
Zvlášť do hrnečku nakrájíme slaninu na drobné kostičky a necháme rozpustit, přihodíme jemně nakrájenou cibuli necháme ji jen zpěnit. Hotovou slaninu s cibulí přidáme k vařenému zelí a dobře promícháme nastrouhanou syrovou bramborou zahustíme.
3
Dochutíme cukrem a dle chuti přisolíme. Necháme ještě zhruba 10 min. na mírném ohni za občasného míchání dojít.
4
Je vhodnou přílohou ke všem masům, ale i k plněným bramborovým knedlíkům.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemné kuřecí závitky

Jemné kuřecí závitky

Jemné jablkovo-květové želé

Jemné jablkovo-květové želé

Jemné tvarohové palačinky

Jemné tvarohové palačinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 19. 10. 2010 08:44

    Takovou dobrotu je škoda kazit něčím takovým,jako je Podravka,Vegeta... .Bramboru jsem dal jen jednu malou,nemáme rádi,když je zelí ,,kašovité,,.Jinak ale dobré :-)

  • Tereza - | 4. 6. 2007 06:43

    Asi áno Janka, ja som si to tiež prepočítala, zhruba to zodpovedá :))) A stačí taj soli, však ?

  • Jana H. | 3. 6. 2007 20:18

    Terko vytáhla jsem kalkulačku a protože nakládám asi 25 kg tak to skoro odpovídá. Asi máme podobné recepty. Zdravím Jana H.

  • Tereza - | 3. 6. 2007 16:48

    Janka, ja dávam na 50 kg kapusty 40 dag soli. Kapusta je konzervovaná a slaná nie je. Pri varení nie je problém jedlo dosoliť, ak treba, ale ja to robím málokedy. Jedlá nepresáľam, takže Martin, úlne ti rozumem. Ak si odkázaný na kapustu z obchodu, ja by som ju iba zcedila ( šťavu možno použiť na iné jedlo, napr. polievku, tam sa bude riediť ) , ale nepremývala.

  • Jana H. | 3. 6. 2007 15:31

    Já dávám 1,5 dkg na 1 kg čistého zelí.

  • MartinV | 3. 6. 2007 14:23

    Terezko, to zní rozumně. Zatím jsem odkázaný na zelí z obchodu, které je na mne slané přespříliš. Příští rok už budeme doufám v baráku se zahradou, pravý venkov, vyzkouším vlastní. Máte případně recept jak nakládat zelí s málo soli, tak akorát aby se nekazilo, přidejte ho - díky.

  • Tereza - | 3. 6. 2007 10:32

    Martin, ale zároveň sa zbaví vitamínov a minerálov, a kvôli tomu vlastne tú kyslú kapustu využívame hlavne v zime. Je lepšie nakladať kapustu bez zbytočne veľkého množstva soli a pri príprave už soľ nepoužívať. V tomto recepte stačí nepoužiť podravku, to je samá soľ. Strúhaný zemiak nadbytok soli aj tak vstrebe. Zemiak sa používa pri presolení aj iných jedál, stačí ho trocha povariť v jedle.

  • MartinV | 2. 6. 2007 18:11

    Kysané zelí 100% proplachujte, zbaví se tím přebytečné soli. Zelná chuť zůstane beze zbytku.

  • Věra | 17. 5. 2007 20:09

    Dělám téměř stejně, ale místo špeku přidávám sťávu z pečeného masa, ke kterému ho přidávám.

  • Ivana Samcová | 17. 5. 2007 18:00

    Sice zelí nevařím ve vodě, ale když už je hodně uležené /nebo jak to nazvat/, tak ho taky proplachuji, aby nebylo zas příliš kyselé. Rovněž doslazuji a myslím, že poměrně dost. Takto dělané zelí nám moc chutná a zatím jsem slyšela jen chválu, jak je výborné. Toto je vcelku podobný recept, tak bude určitě také dobrý.

  • Jája | 17. 5. 2007 14:20

    Proplachovat KYSELÉ zelí, aby nebylo kyselé??? A potom navíc doslazovat??? To raději zůstanu u svého "moravského" zelí, jak ho nazývají Pražáci.

  • Anonym | 16. 5. 2007 10:04

    Je na tomhle receptu něco extrovního, čeho jsem si nevšimla? Vždyť jde o běžnou banální přípravu zelí z pytlíku!!! Často se jen cibule na špeku podusí předem, pro úsporu času, místa na spooráku a jednoho hrnce.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Zeleninové Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Cukr Kysané zelí Podravka Slanina Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé těstoviny s cuketou

Rychlé těstoviny s cuketou

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Babiččin rychlý jogurtový koláč

Babiččin rychlý jogurtový koláč

Řezy Margot

Řezy Margot

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Kávový korpus

Kávový korpus

Karbanátky s cuketou

Karbanátky s cuketou

Tvarohový koláč z drobenky - hrnkový

Tvarohový koláč z drobenky - hrnkový

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Jogurtová zálivka s česnekem a kari
Jogurtová zálivka s…
18
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
16
Bramboráky
Bramboráky
13
Tradiční vánoční punč
Tradiční vánoční punč

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Kelly ze seriálu Ženatý se závazky: KRUTÁ NEMOC POKROČILA

Kelly ze seriálu Ženatý se závazky: KRUTÁ NEMOC POKROČILA

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Šaty jako pomsta: Ikonické modely, které vytřely zrak záletným partnerům. Oblékly je princezna Diana i Bella Hadid

Šaty jako pomsta: Ikonické modely, které vytřely zrak záletným partnerům. Oblékly je princezna Diana i Bella Hadid

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Miloš Pokorný prozradil: Jak je na tom Hezucký psychicky?

Miloš Pokorný prozradil: Jak je na tom Hezucký psychicky?

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Další doporučené recepty:

Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
Dušené jehněčí kolínko s květákovo…
Dušené jehněčí na limetkách
Dušené jehněčí na limetkách
Dušené kapustové brambory
Dušené kapustové brambory
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
Dušené kuře (králík) nejen na víně
Dušené kuře (králík) nejen na víně
  • Recepty.cz
  • Dušené jemné zelíčko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact