• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené jehněčí na limetkách
Napište svůj komentář k receptu

Dušené jehněčí na limetkách

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 240 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené jehněčí na limetkách
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g jehněčí kýta
    • 3
      ks mrkev
    • 3
      ks petržel
    • 3
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      ks limetka
    • 2
      lžička římský kmín
    • 2
      lžička fenyklová semínka
    • 2
      lžička koriandrová semínka
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks skořice (svitek)
    • 400
      g sekaná rajčata (lze i konzerva)
    • 120
      g olivy
    • 3
      ks chilli papričky
    • 500
      ml vývar
    • 4
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      lžička hnědý cukr
    • sůl
    • pepř mletý
    • máta

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájejte na kostky o hraně asi 5 cm (jako na guláš). Mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na kousky, oloupanou cibuli a česnek na plátky. Limetky omyjte horkou vodou a také nakrájejte na kousky. Semínka kmínu, fenyklu a koriandru nahrubo rozdrťte. Troubu předehřejte na 200 °C. V pekáči nebo velkém hrnci rozehřejte olej a ze všech stran na něm opečte kostky masa.
2
Přidejte cibuli, česnek, petržel a mrkev, společně ještě 5 minut opékejte. Osolte, opepřete, přidejte limetky, drcené koření, skořici, rajčata, olivy, chilli papričky a vývar, uveďte do varu a zakryté vložte do předehřáté trouby. Pečte asi 1,5 až 2 hodiny, až bude maso zcela měkké. Šťávu dochuťte sójovou omáčkou a cukrem a jehněčí v orientálním stylu podávejte posypané lístky máty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré

Dušené jehněčí kolínko s květákovo…

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ... | 16. 9. 2014 18:13

    Bohužel jsem si nepřečetl předchozí příspěvek, dal jsem 3 neoloupané limetky a je to hořké jako prase :'(

  • Velryba | 1. 4. 2013 21:10

    Doporučuji limetku určitě oloupat a dát jich méně (tak 1-2), jinak je chuť až vlezle hořko - kyselá,hlavně pokud vám jídlo zbyde a dojídáte ho později. Jinak zajímavé a hodné doporučení.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Jehněčí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chilli papričky Cibule Fenyklová semínka Hnědý cukr Jehněčí kýta Koriandrová semínka Limetka Máta Mrkev Olivový olej Olivy Pepř mletý Petržel Římský kmín Sekaná rajčata Skořice Sojová omáčka Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Krémová česneková polévka

Krémová česneková polévka

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Dobrý makovec

Dobrý makovec

Losos v alobalu

Losos v alobalu

Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli

Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli

Velikonoční jidáše

Velikonoční jidáše

Zeleninová pánev

Zeleninová pánev

České kuře pečené

České kuře pečené

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

351
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
126
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
64
Gratinované brambory (nejen) s kapustou
Gratinované brambory …
57
Cuketové lasagne
Cuketové lasagne
56
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Krásná Sandeva a její postřižiny: Po nemoci přišla změna!

Krásná Sandeva a její postřižiny: Po nemoci přišla změna!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
Dušené jehněčí kolínko s květákovo…
Dušené jemné zelíčko
Dušené jemné zelíčko
Dušené kapustové brambory
Dušené kapustové brambory
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
  • Recepty.cz
  • Dušené jehněčí na limetkách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact