• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
Napište svůj komentář k receptu

Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks mrkev středně velké (nakrájené na kousky)
    • 4
      ks řapíkatý celer řapíky (nakrájené na kousky)
    • 2
      ks cibule bílá (najemno nakrájená)
    • červené víno suché
    • rozmarýn několik snítek
    • šalvěj několik snítek
    • extra panenský olivový olej
    • nakládaná loupaná rajčata 2x 400 g (nebo čerstvých typ San Marzano)
    • 1
      l vepřový vývar
    • 0,50
      ks květák menší hlávka
    • 0,50
      ks citron
    • 500
      g brambory oloupané a pokrájené na kousky
    • 4
      ks jehněčí maso kolínka
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení
  • Na ozdobení
    • rozmarýn snítky
    • cherry rajčátka lehce opečená

Postup přípravy receptu

1
Do směsi dvou mrkví a dvou řapíků celeru a jedné cibule vložte kolínka, přidejte bylinky a zalijte vínem tak, aby maso bylo zcela ponořené a nechte v chladu marinovat nejméně přes noc. Druhý den slijte marinádu a maso osušte. Na oleji osmažte zbylou cibuli, mrkev a celer, položte na ně maso a bylinky. Zastříkněte červeným vínem (nejlépe Chianti), zalijte rajčaty a vývarem a zakryté duste na nízkém plameni doměkka, hodinu až hodinu a půl. Zeleninu pak propasírujte.
2
Ve vodě s půlkou citronu uvařte květák doměkka, v osolené vodě brambory. Až obojí zelenina změkne, slijte ji a společně rozmačkejte či rozmixujte na hladkou kaši. Přidejte trochu oleje extra virgin, dochuťte a podávejte s dušeným kolínkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Siven s bramborovým pyré a omáčkou z uzených rajčátek

Siven s bramborovým pyré a omáčkou z…

Dušené jehněčí na limetkách

Dušené jehněčí na limetkách

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • OOO... | 9. 6. 2011 08:25

    víííííbornéééééééé doporučuju <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Jehněčí Květen Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Bez lepku Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červené víno Cherry rajčátka Cibule Citron Extra panenský olivový olej Jehněčí maso Květák Mrkev Nakládaná loupaná rajčata Pepř mletý Řapíkatý celer Rozmarýn Šalvěj Sůl Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Hovězí maso na zelenině

Hovězí maso na zelenině

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Kynuté lívance mojí babičky

Kynuté lívance mojí babičky

Krabí pomazánka od Camm

Krabí pomazánka od Camm

Velikonoční mazanec bez vajec

Velikonoční mazanec bez vajec

Naše vynikající bublanina

Naše vynikající bublanina

Plněné knedle ve vajíčku

Plněné knedle ve vajíčku

Jednoduché bramborovo-rohlíkové knedlíky

Jednoduché bramborovo-rohlíkové…

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

130
Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
Pot-au-feu s králičím…
98
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
75
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…
69
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
55
Rohlíčky plněné jablíčky
Rohlíčky plněné jablíčky

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Dušené hovězí plátky
Dušené hovězí plátky
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí na limetkách
Dušené jehněčí na limetkách
Dušené jemné zelíčko
Dušené jemné zelíčko
Dušené kapustové brambory
Dušené kapustové brambory
  • Recepty.cz
  • Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact