• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
Napište svůj komentář k receptu

Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks mrkev středně velké (nakrájené na kousky)
    • 4
      ks řapíkatý celer řapíky (nakrájené na kousky)
    • 2
      ks cibule bílá (najemno nakrájená)
    • červené víno suché
    • rozmarýn několik snítek
    • šalvěj několik snítek
    • extra panenský olivový olej
    • nakládaná loupaná rajčata 2x 400 g (nebo čerstvých typ San Marzano)
    • 1
      l vepřový vývar
    • 0,50
      ks květák menší hlávka
    • 0,50
      ks citron
    • 500
      g brambory oloupané a pokrájené na kousky
    • 4
      ks jehněčí maso kolínka
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení
  • Na ozdobení
    • rozmarýn snítky
    • cherry rajčátka lehce opečená

Postup přípravy receptu

1
Do směsi dvou mrkví a dvou řapíků celeru a jedné cibule vložte kolínka, přidejte bylinky a zalijte vínem tak, aby maso bylo zcela ponořené a nechte v chladu marinovat nejméně přes noc. Druhý den slijte marinádu a maso osušte. Na oleji osmažte zbylou cibuli, mrkev a celer, položte na ně maso a bylinky. Zastříkněte červeným vínem (nejlépe Chianti), zalijte rajčaty a vývarem a zakryté duste na nízkém plameni doměkka, hodinu až hodinu a půl. Zeleninu pak propasírujte.
2
Ve vodě s půlkou citronu uvařte květák doměkka, v osolené vodě brambory. Až obojí zelenina změkne, slijte ji a společně rozmačkejte či rozmixujte na hladkou kaši. Přidejte trochu oleje extra virgin, dochuťte a podávejte s dušeným kolínkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Siven s bramborovým pyré a omáčkou z uzených rajčátek

Siven s bramborovým pyré a omáčkou z…

Dušené jehněčí na limetkách

Dušené jehněčí na limetkách

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • OOO... | 9. 6. 2011 08:25

    víííííbornéééééééé doporučuju <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Jehněčí Květen Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Bez lepku Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červené víno Cherry rajčátka Cibule Citron Extra panenský olivový olej Jehněčí maso Květák Mrkev Nakládaná loupaná rajčata Pepř mletý Řapíkatý celer Rozmarýn Šalvěj Sůl Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Selské brambory

Selské brambory

Sýrová pomazánka na topinky

Sýrová pomazánka na topinky

Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro děti

Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro…

Tvarohová bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,

Tvarohová bábovka se švestkami - ,…

Psí keksy

Psí keksy

Čokoládový krém II.

Čokoládový krém II.

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

82
Kuřecí stripsy jako z kfc
Kuřecí stripsy jako z kfc
81
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
70
Chřestové Caprese
Chřestové Caprese
47
Salát s quinoou a sýrem halloumi
Salát s quinoou a sýrem…
46
Nakládané houbičky
Nakládané houbičky

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Dušené hovězí plátky
Dušené hovězí plátky
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí na limetkách
Dušené jehněčí na limetkách
Dušené jemné zelíčko
Dušené jemné zelíčko
Dušené kapustové brambory
Dušené kapustové brambory
  • Recepty.cz
  • Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact