• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
Napište svůj komentář k receptu

Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks mrkev středně velké (nakrájené na kousky)
    • 4
      ks řapíkatý celer řapíky (nakrájené na kousky)
    • 2
      ks cibule bílá (najemno nakrájená)
    • červené víno suché
    • rozmarýn několik snítek
    • šalvěj několik snítek
    • extra panenský olivový olej
    • nakládaná loupaná rajčata 2x 400 g (nebo čerstvých typ San Marzano)
    • 1
      l vepřový vývar
    • 0,50
      ks květák menší hlávka
    • 0,50
      ks citron
    • 500
      g brambory oloupané a pokrájené na kousky
    • 4
      ks jehněčí maso kolínka
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení
  • Na ozdobení
    • rozmarýn snítky
    • cherry rajčátka lehce opečená

Postup přípravy receptu

1
Do směsi dvou mrkví a dvou řapíků celeru a jedné cibule vložte kolínka, přidejte bylinky a zalijte vínem tak, aby maso bylo zcela ponořené a nechte v chladu marinovat nejméně přes noc. Druhý den slijte marinádu a maso osušte. Na oleji osmažte zbylou cibuli, mrkev a celer, položte na ně maso a bylinky. Zastříkněte červeným vínem (nejlépe Chianti), zalijte rajčaty a vývarem a zakryté duste na nízkém plameni doměkka, hodinu až hodinu a půl. Zeleninu pak propasírujte.
2
Ve vodě s půlkou citronu uvařte květák doměkka, v osolené vodě brambory. Až obojí zelenina změkne, slijte ji a společně rozmačkejte či rozmixujte na hladkou kaši. Přidejte trochu oleje extra virgin, dochuťte a podávejte s dušeným kolínkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Siven s bramborovým pyré a omáčkou z uzených rajčátek

Siven s bramborovým pyré a omáčkou z…

Dušené jehněčí na limetkách

Dušené jehněčí na limetkách

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • OOO... | 9. 6. 2011 08:25

    víííííbornéééééééé doporučuju <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Jehněčí Květen Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Bez lepku Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červené víno Cherry rajčátka Cibule Citron Extra panenský olivový olej Jehněčí maso Květák Mrkev Nakládaná loupaná rajčata Pepř mletý Řapíkatý celer Rozmarýn Šalvěj Sůl Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená brokolice se žampiony

Zapečená brokolice se žampiony

Šťouchaná buchta

Šťouchaná buchta

Námořnické kotlety

Námořnické kotlety

Bohaté řízky

Bohaté řízky

Losos s jogurtovou omáčkou a smetanové brambory

Losos s jogurtovou omáčkou a…

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Išelské koláčky

Išelské koláčky

Zapečené müsli II.

Zapečené müsli II.

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

666
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
280
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
88
Houbovo-zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Houbovo-zeleninová…
44
Lamington
Lamington
32
Okurkový gin fizz
Okurkový gin fizz

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Hořkosladké loučení Gábiny Partyšové: Opouští ji syn (18)! Jde po stopách Kate a Williama

Hořkosladké loučení Gábiny Partyšové: Opouští ji syn (18)! Jde po stopách Kate a Williama

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Dušené hovězí plátky
Dušené hovězí plátky
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí na limetkách
Dušené jehněčí na limetkách
Dušené jemné zelíčko
Dušené jemné zelíčko
Dušené kapustové brambory
Dušené kapustové brambory
  • Recepty.cz
  • Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact