• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené jehněčí Irish Stew
Napište svůj komentář k receptu

Dušené jehněčí Irish Stew

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené jehněčí Irish Stew
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 600
      g jehněčí maso nebo skopové maso z kýty či plecka
    • 600
      g brambory
    • 200
      g cibule
    • 200
      g mrkev
    • 1,50
      l vývar
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce olej
    • guinness (pivo) nebo víno na dochucení
    • česnek na dochucení
    • tymián na dochucení
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájejte na kostky podobně jako na guláš, oloupané brambory a cibuli na kolečka, mrkev na větší kusy. Na rozehřátém oleji v silnostěnném kastrolu osmažte kousky masa. Přidejte česnek a ještě asi minutu smažte.
2
Přidejte vývar, pivo nebo víno, podle chuti sůl a tymián. Zakryté poduste na mírném plameni nebo v troubě předehřáté na 150 °C asi hodinu.
3
V jiném kastrolu rozehřejte máslo a dozlatova osmažte brambory, cibuli a mrkev.
4
Opepřete a opečenou zeleninu pak přidejte do hrnce s masem a ještě dále duste, až bude vše krásně měkké, asi 40 minut. Před podáváním ještě dochuťte solí a pepřem, na talíři případně posypte sekanou petrželkou. Nejlepší je ale Irish Stew druhý den, až se všechny chutě rozleží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Irish Coffee Muffins

Irish Coffee Muffins

Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré

Dušené jehněčí kolínko s květákovo…

Dušené jehněčí na limetkách

Dušené jehněčí na limetkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • svatka60 | 18. 3. 2017 18:53

    Naprosto souhlasím, je to náš nejoblíbenější recept z jehněčího. Vaříme pravidelně a je skvělý ! :-)

  • svatka60 | 18. 3. 2017 18:51

    Je to náš nejoblíbenější recept z jehněčího. Opravdu skvělý, vaříme pravidelně ;-)

  • LenkaL | 11. 7. 2014 08:43

    Výborné, jednoduchá příprava a chutná jako originál! Opakovaný úspěch u strávníků!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Jehněčí Oběd Smažení Dušení Irsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Guinness Jehněčí maso Máslo Mrkev Olej Pepř mletý Sůl Tymián Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z droždí a vajec

Pomazánka z droždí a vajec

Ďábelské toasty - směs

Ďábelské toasty - směs

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…

Placičky z ovesných vloček II.

Placičky z ovesných vloček II.

Ovarová polévka se zeleninou

Ovarová polévka se zeleninou

Zapečené těstoviny s rajčaty, klobáskou a balkánem

Zapečené těstoviny s rajčaty,…

Sněhové pusinky II.

Sněhové pusinky II.

Tvarohové koblížky s jablky

Tvarohové koblížky s jablky

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

369
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
277
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
93
Nanukové Řezy podle babičky Marušky
Nanukové Řezy podle…
47
Kulaté švestkové koláče
Kulaté švestkové koláče
32
Rebarborové řezy
Rebarborové řezy

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Dušené hovězí na pivu s mrkví
Dušené hovězí na pivu s mrkví
Dušené hovězí plátky
Dušené hovězí plátky
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
Dušené jehněčí kolínko s květákovo…
Dušené jehněčí na limetkách
Dušené jehněčí na limetkách
Dušené jemné zelíčko
Dušené jemné zelíčko
  • Recepty.cz
  • Dušené jehněčí Irish Stew
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact