• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené hovězí plátky
Napište svůj komentář k receptu

Dušené hovězí plátky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené hovězí plátky
Dušené hovězí plátky
Dušené hovězí plátky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks hovězí maso
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř celý
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 50
      g máslo
    • 2
      ks mrkev
    • 0,25
      ks celer
    • 1
      ks petržel
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • 300
      ml červené víno
    • 300
      ml vývar
    • 2
      lžíce sterilovaný hrášek
    • 1
      ks hlávkový salát (Na ozdobu)

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa mírně naklepeme, po obvodu na několika místech nařízneme, osolíme a okořeníme černým pepřem. Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky a orestujeme na rozehřátém másle. Nakonec vmícháme rajčatový protlak. Na rozehřátém oleji opečeme maso a vložíme jej do zeleninového základu, podlijeme vývarem a dusíme. Podle potřeby podléváme vývarem a vínem. Když je maso měkké, šťávu osolíme, okořeníme bílým pepřem a nakonec vmícháme hrášek. Dobře promícháme a chvíli povaříme. Plátky masa upravíme na talíře, přelijeme zeleninovou šťávou a ozdobíme listy hlávkového salátu. Jako příloha se nejlépe hodí vařené nebo opečené brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou

Dušené zázvorové plátky s hlívou a…

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jasa | 10. 3. 2017 20:47

    Výborný recept, i bez vína. ;-) , na závěr přidávám trošičku česneku - není poznat, že je tam česnek, ale chuť je výraznější.

  • K. | 5. 4. 2014 12:56

    všichni jsme si pochutnali-super děkuji!

  • Marek | 31. 12. 2011 05:42

    Ještě přidat k tomu restování na začátku trochu slaniny (bez hrášku) a ejhle - je tu hovězí po Burguňsku :-), to miluju, jako přílohu upřednostňuju noky. Místo protlaku používám pyré od Valfruty, zeleninku pocukruju, aby zkaramelizovala. Mňam.

  • Simona | 7. 6. 2011 14:33

    Neměla jsem hrášek, rajský protlak ani petržel. I tak jsem to podobně zkusila. Místo protlaku :-\ jsem dala kečup a bylo to výborné. ;-)

  • Ladia
    Ladia | 11. 4. 2011 09:20

    Vína má být 100 ml.

  • Šárka Bukačová | 5. 3. 2010 13:27

    Chutnalo nám moc i bez hrášku. Místo něho jsem k tomu vedle na talíř nastrouhala kupu syrové mrkve pro děti.

  • Renata Kadlecova | 6. 2. 2010 17:42

    Tak tenhle recept je naprosto vyborny!!!!!!Dala jsem za 1.Manzel si taky velice pochutnal a to je co rict :-)Delala jsem v tlak.hrnci,tak to bylo na to sup hotovy.

  • Olga Zehnalová | 8. 1. 2009 15:35

    Ďakujeme, p.Olda za vysvetlenie, Vy ste ma predbehli, akurát som išla hľadať, kde by som našla niečo o bielom korení, Vy ste bol rýchlejší, vďaka.

  • Olga . | 8. 1. 2009 15:23

    Bílý pepř se získává z rostlin pepře černého, sklízí se zcela zralé bobule, kdy se vnější dužnatá slupka snadno odděluje od bílého středu. Po namočení se vnější vrstva odstraní drcením a třením, bílé zrno se znovu suší a jeho konečná barva je žlutošedá. Chuť a vůně bílého pepře je daleko jemnější, než u pepře černého. ...Tož tak :o()

  • Olga . | 8. 1. 2009 15:21

    Promiňte, ale nebyla to provokace. Když se nějaká kuchyňka zeptá např. "Co je to mletý cukr?" tak si vzpomenu na drůbež ze dvora :-) a říkám si - proč si neklikne www? Takže jsem si, kohout, klikl... Párkrát jsem omylem koupil bílý pepř, který nakonec skončil v mlýnku s černým, protože jak píše Petule: "...není tak dobře vidět..." :-)

  • Petule B. | 8. 1. 2009 14:01

    Je pravda, že bílý pepř má jemnější chuť, ale v ostrosti (dle mých zkušeností) si s černým nezadá. Někdo do určitých jídel - např. do bílých omáček apod. používá bílý proto, že nedělá v omáčce tzv. "vši" :o) jako černý. S bílým ale opatrně, jelikož není tak dobře vidět, snadno Vám ujede ruka, mě tedy skoro pokaždé :o))

  • Olga Zehnalová | 8. 1. 2009 13:59

    Hm, tak potom neviem, už nám ostáva biele korenie skúsiť len na vlastnom jazyku.

  • Mirka P. | 8. 1. 2009 13:48

    Myslím, že právě naopak. Bílý pepř má daleko jemnější chuť a víc voní než černý. Smícháním obou druhů vznikne nová variace.

  • Olga Zehnalová | 8. 1. 2009 13:37

    Ja som niekde počula, že biele korenie je ostrejšie, štipľavejšie, má výraznejšiu chuť ako čierne.Neviem posúdiť z vlastnej skúsenosti, biele korenie som dosiaľ nepoužívala.

  • Olga . | 8. 1. 2009 13:19

    Prohodíte-li restování zeleniny s opékáním masa, tak vystačíte s jedním hrncem a talířem:o() Umělby někdo odpovědět na otázku jaký je rozdíl v použití černého nebo bílého pepře?

  • Olga . | 8. 1. 2009 13:18

    Prohodíte-li restování zeleniny s opékáním masa, tak vystačíte s jedním hrncem a talířem:o() Umělby někdo odpovědět na otázku jaký je rozdíl v použití černého nebo bílého pepře?

  • vendula m. | 5. 10. 2008 18:15

    opravdu mnamka. a klidne bych tam priste dala i vic te zeleniny. ale na muj vkus trochu kombinovane , nejradeji jsem, kdyz na vse staci jeden hrnec.

  • Monika Š. | 20. 9. 2008 11:49

    Hotovo....Výborné!!! :-) Akorát nám došlo víno, takže to bylo bez něj, ale i tak - mňam :)

  • zajda | 1. 12. 2007 16:22

    Napišu,zatím se na to chystám

  • pralinka | 22. 11. 2007 12:15

    Eno-nuno,fakticky perfektni jidlo,rychla priprava a s kroketama,ktere jsme jen dali do trouby na plech,taky vyborne papu,dekujem za recept

  • jaja | 2. 8. 2007 18:46

    Vynikajici, moc jsme si pochutnali!!! Diky za recept, urcite ho radi vyzkousime znovu.

  • Kalina | 19. 7. 2007 16:46

    Jsem hoby kuchar strasne rad varim a teto recept jsem udelal a strasne nam to chutnalo

  • Kalina | 19. 7. 2007 16:41

    Jsem Hoby kucharstrasne nam to chutnalo

  • Jarka | 3. 2. 2006 12:45

    Moc jsme si pochutnali! Diky za recept.

  • hmgjff fsahdad | 26. 1. 2006 17:32

    Bylo to skvělé-

  • Renata Černá | 17. 11. 2005 15:05

    Super

  • Anonym | 17. 9. 2005 23:03

    vynikajici

  • Renata | 5. 6. 2005 09:05

    výborné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Červené víno Hlávkový salát Hovězí maso Máslo Mrkev Pepř celý Pepř mletý Petržel Rajský protlak Rostlinný olej Sterilovaný hrášek Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční mrkvový beránek

Velikonoční mrkvový beránek

Pizza chudobka

Pizza chudobka

Žabinec vodníka Česílka

Žabinec vodníka Česílka

Lehké ovocné řezy

Lehké ovocné řezy

Slaná roláda jako dort

Slaná roláda jako dort

Afrika řezy

Afrika řezy

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Bulgurové rizoto s hlívou

Bulgurové rizoto s hlívou

Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

Polévka z čerstvého špenátu -…

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

118
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
58
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
57
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
45
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
40
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Vykradení domu Sisy Sklovské: Dopadli zloděje!

Vykradení domu Sisy Sklovské: Dopadli zloděje!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
Dušené hovězí na pivu s mrkví
Dušené hovězí na pivu s mrkví
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
Dušené jehněčí kolínko s květákovo…
  • Recepty.cz
  • Dušené hovězí plátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact