• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené hlávkové zelí
Napište svůj komentář k receptu

Dušené hlávkové zelí

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 339
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
6fotografií
Nahrát fotku
 

Babiččina zelňačka

Suroviny

3 porce
    • 700
      g hlávkové zelí cca
    • 1
      lžička drcený kmín dle chuti, cca
    • sůl
    • 2
      lžíce sádlo nebo uzený špek či slanina
    • 1
      ks cibule velká
    • 1
      ks brambory cca 150 g, větší oloupaná
    • cukr krupice
    • ocet

Postup přípravy receptu

1
Zelí očistíme, pokrájíme na nudličky, dáme do hrnce, osolíme, ochutíme kmínem, podlijeme hrnkem vody a pod poklicí za občasnému promíchání dusíme na mírném ohni cca 10 - 20 minut. Doba dušení záleží na tloušťce nudliček a na tom, zda jsme použili zelí rané či pozdní, takže se nebudeme řídit časem v receptu, ale zelí v průběhu dušení ochutnáme. Zelí by v konečné fázi mělo zůstat na skus, takže sléváme, když je ještě trochu pevnější, jelikož ho budeme následně ještě krátce dusit s bramborem.
2
Na sádle nebo drobně pokrájeném špeku (slanině) si osmažíme lehce dozlatova drobně pokrájenu velkou cibuli. K cibuli přisypeme podušené scezené zelí, přistrouháme na jemném struhadle bramboru, mírně osolíme a dobře promícháme.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Zelí ochutíme (dle jeho vlastní sladkosti) cukrem, zhruba 2-3 lžíce, podlijeme cca 3-4 lžícemi vody a dusíme do změknutí brambory, cca 5 - 7 minut, případně dle potřeby ještě podlijeme, která nám zelí zahustí do krémvější podoby a nebudeme potřebovat na zahuštění mouku ani jíšku. Nakonec okyselíme octem dle vlastní chuti (cca 1 lžíce) a krátce vše společně po promíchání podusíme.
4
Podáváme s pečeným nebo uzeným masem, knedlíkem, noky, bramborem, osmaženou uzeninou...

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kedlubnové zelí

Kedlubnové zelí

Dušené červené zelí

Dušené červené zelí

Pečené zelí s dýní

Pečené zelí s dýní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Vegetariánské a zdravé Zelenina
Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Cukr krupice Drcený kmín Hlávkové zelí Ocet Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na houbách

Kotlety na houbách

Hrách na maďarský způsob

Hrách na maďarský způsob

Arabské lodičky pide s různými náplněmi

Arabské lodičky pide s různými…

Kuřecí medailonky na kari s pórkem

Kuřecí medailonky na kari s pórkem

Zeleninová polévka s pohankou

Zeleninová polévka s pohankou

Boloňské brambory

Boloňské brambory

Vepřové kotlety se špekáčkem

Vepřové kotlety se špekáčkem

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Řízky v klobásovém zelí

Řízky v klobásovém zelí

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

78
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
70
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
60
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
59
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
52
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Dušené bílé zelí
Dušené bílé zelí
Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
Dušené hovězí na pivu s mrkví
Dušené hovězí na pivu s mrkví
Dušené hovězí plátky
Dušené hovězí plátky
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
  • Recepty.cz
  • Dušené hlávkové zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact