• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené červené zelí
Napište svůj komentář k receptu

Dušené červené zelí

autor: brzdka
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 95
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
4fotografie
Nahrát fotku
 

Dušené červené zelí

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce citron
    • 1
      dl červené víno
    • 1
      ks červené zelí
    • 3
      lžíce mouka
    • 1
      ks jablka
    • 1
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Zelí zbavíme svrchních listů, tvrdého stonku a nakrájíme.
2
Na másle osmažíme cibuli, ke konci přidáme cukr (já dávám třtinový), opražíme a potom přidáme nakrouhané zelí. Dusíme na másle, na mírném ohni pod pokličkou za občasného míchání asi 20 minut.

RADA: Jak nakrájet zelí?

3
Zelí osolíme, opepříme, podlijeme červeným vínem a dále dusíme pod pokličkou. Podle potřeby dále zelí podléváme vodou, dokud částečně nezměkne.
4
Očistíme jablko od slupky a jádřince a najemno nastrouháme k zelí.
5
Zelí zasypeme moukou, promícháme a dále dusíme, dokud zelí nezměkne. Podle potřeby stále podlíváme vodou.
6
Nakonec dochutíme citronem a podle potřeby můžeme přidat i cukr.

RADA: Další tipy na recepty z rodinné kuchyně!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí prsíčka se zelím

Kuřecí prsíčka se zelím

Červené zelí II.

Červené zelí II.

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MM | 11. 3. 2017 18:42

    Proč "pozor na cukr"? :-\

  • alca | 4. 10. 2014 19:48

    Vyborne rychle pozor na cukr nahoru trosku octa..mnaaam.. :-)

  • směr jih | 10. 11. 2013 13:45

    šmarjájosef, co se dá dělat. Asi odchovanec Babici ;-) Červené zelí má rádo anýz, tak pár semínek přihazuju, a taky jablíčko, ale to z kachny upečené ( př. z husičky :-)

  • jezismarja | 2. 11. 2013 00:46

    Dat do zeli kostku bujonu misto soli a pepre... no ty ses ale krava blba.

  • Nikijaho
    Nikijaho | 14. 10. 2013 11:41

    Dělala jsem zelí ze skla-ochucené, přesto se s tímto receptem skvěle schází. Jablíčko hezky zahustí, asi i dochutí. Místo soli a pepře jsem dala kostku bujónu. Super. Děkuji za postup, nevěděla jsem přesně jak se vaří. :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Listopad Oběd Dušení Děti Vegetariáni Vegani Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Červené zelí Cibule Citron Cukr Jablka Máslo Mouka Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Pudinková bábovka II.

Pudinková bábovka II.

Křenová pomazánka k tyčinkám

Křenová pomazánka k tyčinkám

Fazole s rajčaty

Fazole s rajčaty

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso na smetaně

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po…

Vrstvený koláč

Vrstvený koláč

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

88
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
32
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
31
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
22
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Dušená zelenina - rychle  a chutně
Dušená zelenina - rychle a chutně
Dušená zelenina s lanýži
Dušená zelenina s lanýži
Dušené bílé zelí
Dušené bílé zelí
Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
Dušené hovězí na pivu s mrkví
Dušené hovězí na pivu s mrkví
  • Recepty.cz
  • Dušené červené zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact