• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušená mrkev s lučinovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Dušená mrkev s lučinovou omáčkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená mrkev s lučinovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg mrkev
    • 1
      ks lučina
    • 0,50
      ks cibule
    • 0,50
      lžička zázvor - mletý
    • máslo
    • zeleninová nať sušená
    • podravka nebo sůl

Postup přípravy receptu

1
Na másle osmažíme dozlatova nadrobno pokrájenou cibulku, pak podlejeme trochou vody, přidáme na kolečka nakrájenou syrovou mrkev, špetku podravky nebo soli a vaříme, dokud mrkev nezměkne. Potom přidáme sušenou nať, zázvor a lučinu a ještě asi 2 minuty povařríme za stálého míchání.
2
Příloha: vařené brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená mrkev

Dušená mrkev

Dušená mrkev s hráškem za 12 minut

Dušená mrkev s hráškem za 12 minut

Dušená mrkev Dudin

Dušená mrkev Dudin

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • helena | 23. 7. 2007 19:27

    Manžel ocenil jako výborné, já mám raději "lehčí" mrkev - lučina je přeci jen smetanový sýr. Ale budu příležitostně dělat a také si pochutnám.

  • englicka marketa | 27. 12. 2006 17:32

    nevím jestli to je pocit ale na sladko to dělávala má maminka a tak mě to i učila, a tak to i zůstalo..co rodina to jiný zvyk:o))

  • Anonym | 27. 12. 2006 16:05

    Já to určitě nesladím, ale pokud máte pocit, že mrkev musí být nasladko ...

  • Jiří Hambálek | 23. 12. 2006 00:04

    Třtinový cukr - MOC velká pochvala - ještě lepší je třtinový sirup (med) Mňamky ... mňmaky, k tomuto receptíku by se moc hodil tenký plátek pěkně udušeného hovězího .... suprovní obídek !

  • englicka marketa | 21. 12. 2006 16:16

    tak přisladit určitě ani jsem si nevšimla že tam není cukr.já ale stejně používám buď třtinový či med:o)))

  • chemik | 21. 12. 2006 12:57

    doporučuji solit až na konec mrkev rychlej změkne, možno i trochu přisladit medem

  • englicka marketa | 21. 12. 2006 11:31

    jojo vařenou mrkvičku já můu a tento recept vypadá dost zajímavě.Po svátcích určitě vyzkouším.těď se asi nečapu:o)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Lučina Máslo Mrkev Podravka Zázvor - mletý Zeleninová nať
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Zabijačková polévka

Zabijačková polévka

Těstoviny s ricottou, parmezánem a piniovými oříšky

Těstoviny s ricottou, parmezánem a…

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Panenka se šalotkou

Panenka se šalotkou

Kuřecí prsa obalované v chipsech

Kuřecí prsa obalované v chipsech

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Jednoduchá lososová pomazánka

Jednoduchá lososová pomazánka

Fazolová polévka s domácími flíčky

Fazolová polévka s domácími flíčky

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

105
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…
72
Bylinkový čaj s lípou a chmelem
Bylinkový čaj s lípou a…
64
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
34
Kuřecí / králičí ragú s hlívou
Kuřecí / králičí ragú s…
30
Nejlepší pomazánka na chlebíčky
Nejlepší pomazánka na…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Dušená mrkev s lučinovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact