• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušená mrkev s lučinovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Dušená mrkev s lučinovou omáčkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená mrkev s lučinovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg mrkev
    • 1
      ks lučina
    • 0,50
      ks cibule
    • 0,50
      lžička zázvor - mletý
    • máslo
    • zeleninová nať sušená
    • podravka nebo sůl

Postup přípravy receptu

1
Na másle osmažíme dozlatova nadrobno pokrájenou cibulku, pak podlejeme trochou vody, přidáme na kolečka nakrájenou syrovou mrkev, špetku podravky nebo soli a vaříme, dokud mrkev nezměkne. Potom přidáme sušenou nať, zázvor a lučinu a ještě asi 2 minuty povařríme za stálého míchání.
2
Příloha: vařené brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená mrkev

Dušená mrkev

Dušená mrkev s hráškem za 12 minut

Dušená mrkev s hráškem za 12 minut

Dušená mrkev Dudin

Dušená mrkev Dudin

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • helena | 23. 7. 2007 19:27

    Manžel ocenil jako výborné, já mám raději "lehčí" mrkev - lučina je přeci jen smetanový sýr. Ale budu příležitostně dělat a také si pochutnám.

  • englicka marketa | 27. 12. 2006 17:32

    nevím jestli to je pocit ale na sladko to dělávala má maminka a tak mě to i učila, a tak to i zůstalo..co rodina to jiný zvyk:o))

  • Anonym | 27. 12. 2006 16:05

    Já to určitě nesladím, ale pokud máte pocit, že mrkev musí být nasladko ...

  • Jiří Hambálek | 23. 12. 2006 00:04

    Třtinový cukr - MOC velká pochvala - ještě lepší je třtinový sirup (med) Mňamky ... mňmaky, k tomuto receptíku by se moc hodil tenký plátek pěkně udušeného hovězího .... suprovní obídek !

  • englicka marketa | 21. 12. 2006 16:16

    tak přisladit určitě ani jsem si nevšimla že tam není cukr.já ale stejně používám buď třtinový či med:o)))

  • chemik | 21. 12. 2006 12:57

    doporučuji solit až na konec mrkev rychlej změkne, možno i trochu přisladit medem

  • englicka marketa | 21. 12. 2006 11:31

    jojo vařenou mrkvičku já můu a tento recept vypadá dost zajímavě.Po svátcích určitě vyzkouším.těď se asi nečapu:o)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Lučina Máslo Mrkev Podravka Zázvor - mletý Zeleninová nať
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový kuba

Bramborový kuba

Domácí kachní paštika

Domácí kachní paštika

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Jerky - sušené maso

Jerky - sušené maso

Banánové vafle s javorovým sirupem

Banánové vafle s javorovým sirupem

Krém z dýně hókaidó

Krém z dýně hókaidó

Rafaelo se salkem

Rafaelo se salkem

Výborné domácí Koka sušenky

Výborné domácí Koka sušenky

Krůtí roláda pečená se švestkami

Krůtí roláda pečená se švestkami

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

122
Houbová polévka se zeleninou
Houbová polévka se…
64
Bramborové taštičky plněné masem
Bramborové taštičky…
49
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…
38
Skořicové šneky
Skořicové šneky
25
Gnocchi se sýrovou omáčkou
Gnocchi se sýrovou…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

  • Recepty.cz
  • Dušená mrkev s lučinovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact