• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušená mrkev II.
Napište svůj komentář k receptu

Dušená mrkev II.

autor: macouch
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená mrkev II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • mrkev
    • cibule
    • olej
    • cukr
    • zázvor
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Mrkev nakrájíme na kolečka a dáme dusit na zesklovatělou cibuli. Podle potřeby trošku podlijeme vodou. Ochutíme mletým zázvorem a osolíme. Když je mrkev měkká, podle potřeby přisladíme.
2
Takhle je výborná jako příloha k masu. Pokud ji jíme samotnou s bramborem, přidám většinou ještě trochu jíšky (kterou mám udělanou v ledničce do zásoby, abych ji nemusela dělat vzdycky, když ji chci někam dát jen lžičku.)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená mrkev

Dušená mrkev

Dušená mrkev s hráškem za 12 minut

Dušená mrkev s hráškem za 12 minut

Dušená mrkev Dudin

Dušená mrkev Dudin

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 22. 9. 2011 18:46

    Rozpeky jsou vlastne staroceske pecene na plotne placky z kynuteho testa, nakonec potreny maslem. Najdi na Google :)

  • Marie Svobodová | 3. 2. 2009 15:06

    Dělala jsem s čerstvým zázvorem, bez cukru jen mírně opepřila a použila jako přílohu k přírodnímu vepř. plátku s bramborem. Moc dobré

  • Ivča | 21. 6. 2007 18:54

    Opravdu vynikajicí a zdravé. Ani maso jsem k tomu nemusela mit.

  • Anonym | 8. 5. 2007 09:52

    Pokud vim tak rozpeky jsou druh peciva.

  • Blanka Závodská | 9. 10. 2006 17:21

    Já také dělám mkev na cibulce, ale nakonec jen zapráším trochou mouky a přidám hodně nasekané zelené petrželky. Dodá takovou pikantnější chuť.

  • Jana Kutačová | 14. 7. 2006 13:07

    Leninko,co to jsou rozpeky?To jsou brambory nebo párky nebo co?Zaujalo mě to slovo..o)

  • Lenina | 14. 7. 2006 12:35

    Dušenou mrkvičku tu máme rádi i s rozpekama.

  • Václav Bělice | 6. 5. 2006 04:16

    Dušenou mrkev dělám jen na másle, má lepší chuť.Přidám do ní kousek masoxu a je vynikající.

  • kris | 5. 5. 2006 17:53

    lepší je mrkev nastrouhat (na hrubo)taky je dobrá s olivovým olejem a trochou majoránky ;o)

  • Lukáš a Lucka | 21. 4. 2006 17:02

    my si taky vaříme mrkev ! ;D

  • hnk | 20. 1. 2006 18:34

    Dusena mrkev je dobra snad vzdycky, tato se zazvorem dokonce VYNIKAJICI! Mnam! SUper vege jidlo, rychle, levne dobre a bez masa:)

  • Josef Hamáček | 4. 1. 2006 12:13

    Lepší je dušená mrkev na másle, s bramborem a plátkem hovězího. Mrkev nastrouháme a dusíme na másle. Ochutíme cukrem , citronem, špetkou soli a po chvilce dušení podlejeme trochou vody.Na závěr mírně zaprášíme polohrubou moukou. Chutná to výborně.

  • Anonym | 28. 8. 2005 12:06

    Dušená mrkev je moc dobrá ještě lepší je,když do ní přidáte trošku tymiánu apak je to delikatesa:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Mrkev Olej Sůl Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrovo-šunkoví šneci

Sýrovo-šunkoví šneci

Hrnečková paštika

Hrnečková paštika

Arašídové cukroví

Arašídové cukroví

Mřížková tvarohová buchta

Mřížková tvarohová buchta

Bramborovo - květáková polévka s kurkumou

Bramborovo - květáková polévka s…

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Vegetariánský guláš

Vegetariánský guláš

Hřibová čalamáda tety Liduš

Hřibová čalamáda tety Liduš

Malinový nepečený dort

Malinový nepečený dort

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

30
Domácí Cheesecake
Domácí Cheesecake
29
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
29
Cukeťák z trouby
Cukeťák z trouby
29
Švestková povidla
Švestková povidla
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Bydlení ředitele soutěže krásy Sama Dolceho: Panství na pár metrech!

Bydlení ředitele soutěže krásy Sama Dolceho: Panství na pár metrech!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Dušená mrkev II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact