• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušená mrkev II.
Napište svůj komentář k receptu

Dušená mrkev II.

autor: macouch
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená mrkev II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • mrkev
    • cibule
    • olej
    • cukr
    • zázvor
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Mrkev nakrájíme na kolečka a dáme dusit na zesklovatělou cibuli. Podle potřeby trošku podlijeme vodou. Ochutíme mletým zázvorem a osolíme. Když je mrkev měkká, podle potřeby přisladíme.
2
Takhle je výborná jako příloha k masu. Pokud ji jíme samotnou s bramborem, přidám většinou ještě trochu jíšky (kterou mám udělanou v ledničce do zásoby, abych ji nemusela dělat vzdycky, když ji chci někam dát jen lžičku.)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená mrkev

Dušená mrkev

Dušená mrkev s hráškem za 12 minut

Dušená mrkev s hráškem za 12 minut

Dušená mrkev Dudin

Dušená mrkev Dudin

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 22. 9. 2011 18:46

    Rozpeky jsou vlastne staroceske pecene na plotne placky z kynuteho testa, nakonec potreny maslem. Najdi na Google :)

  • Marie Svobodová | 3. 2. 2009 15:06

    Dělala jsem s čerstvým zázvorem, bez cukru jen mírně opepřila a použila jako přílohu k přírodnímu vepř. plátku s bramborem. Moc dobré

  • Ivča | 21. 6. 2007 18:54

    Opravdu vynikajicí a zdravé. Ani maso jsem k tomu nemusela mit.

  • Anonym | 8. 5. 2007 09:52

    Pokud vim tak rozpeky jsou druh peciva.

  • Blanka Závodská | 9. 10. 2006 17:21

    Já také dělám mkev na cibulce, ale nakonec jen zapráším trochou mouky a přidám hodně nasekané zelené petrželky. Dodá takovou pikantnější chuť.

  • Jana Kutačová | 14. 7. 2006 13:07

    Leninko,co to jsou rozpeky?To jsou brambory nebo párky nebo co?Zaujalo mě to slovo..o)

  • Lenina | 14. 7. 2006 12:35

    Dušenou mrkvičku tu máme rádi i s rozpekama.

  • Václav Bělice | 6. 5. 2006 04:16

    Dušenou mrkev dělám jen na másle, má lepší chuť.Přidám do ní kousek masoxu a je vynikající.

  • kris | 5. 5. 2006 17:53

    lepší je mrkev nastrouhat (na hrubo)taky je dobrá s olivovým olejem a trochou majoránky ;o)

  • Lukáš a Lucka | 21. 4. 2006 17:02

    my si taky vaříme mrkev ! ;D

  • hnk | 20. 1. 2006 18:34

    Dusena mrkev je dobra snad vzdycky, tato se zazvorem dokonce VYNIKAJICI! Mnam! SUper vege jidlo, rychle, levne dobre a bez masa:)

  • Josef Hamáček | 4. 1. 2006 12:13

    Lepší je dušená mrkev na másle, s bramborem a plátkem hovězího. Mrkev nastrouháme a dusíme na másle. Ochutíme cukrem , citronem, špetkou soli a po chvilce dušení podlejeme trochou vody.Na závěr mírně zaprášíme polohrubou moukou. Chutná to výborně.

  • Anonym | 28. 8. 2005 12:06

    Dušená mrkev je moc dobrá ještě lepší je,když do ní přidáte trošku tymiánu apak je to delikatesa:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Mrkev Olej Sůl Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotová bábovka

Piškotová bábovka

Šlehačkový koláč

Šlehačkový koláč

Houbový kuba II.

Houbový kuba II.

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Kuřecí směs s cuketou

Kuřecí směs s cuketou

Pizza z rohlíků

Pizza z rohlíků

Jablečný koktejl

Jablečný koktejl

Mrkvovo-kedlubnové placky

Mrkvovo-kedlubnové placky

Kuřecí jáhlové rizoto

Kuřecí jáhlové rizoto

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

51
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
40
Bigos
Bigos
23
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát
23
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
21
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo

Zajímavé články

Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
AHA.cz Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Hvězda Ordinace Ha Thanh Špetlíková: S její kavárnou je konec!

Hvězda Ordinace Ha Thanh Špetlíková: S její kavárnou je konec!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

  • Recepty.cz
  • Dušená mrkev II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact