• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušená krkovička se zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Dušená krkovička se zeleninou

autor: Segoy
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená krkovička se zeleninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 0,50
      kg plátky krkovičky bez kosti (lze i s kostí)
    • 1
      ks cibule (větší)
    • 4
      ks česnek (stroužky)
    • 4
      lžíce hořčice plnotučná (používám nejraději Staroanglickou)
    • 1
      ks mrkev (větší)
    • 1
      ks kořen petržele
    • 4
      lžíce slunečnicový olej
    • sůl
    • pepř mletý (drcený nebo mletý)
    • rozmarýn
    • drcený kmín
    • 4
      plátek máslo
    • 0,30
      l masox (ideálně spepičí, např. Knorr Bohatý bujon)

Postup přípravy receptu

1
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z obou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou rozmarýnu, druhou stranu lehce drceným kmínem. Vložíme do nádoby nebo misky, potřeme z obou stran hořčicí. Ideální je staroanglická horčice, ale stejně dobře poslouží i běžná plnotučná. Nakonec vše zakápneme trochou oleje, aby maso nezvětralo, zabalíme do pytlíku nebo fólie a necháme v lednici odležet alespoň dva nebo lépe tři dny.
2
Když je maso odležené, nenechte se překvapit silnou vůní hořčice. Připravíme si nádobu na pečení. Sám používám nádobu z varného skla se skleněnou pokličkou. Nádobu jemně vymázneme máslem, na dno položíme dva plátky másla a na ně naklademe maso.
3
Vedle si připravíme zeleninu, ostrouháme mrkev a kořen petržele a nakrájíme je na průměrně silné plátky (cca půl centimetru až centimetr). Plátky naklademe na maso společně se čtyřmi stroužky česneku (v celku) zbaveného slupky. Na takto ozdobené maso nakrájíme na plátky či kroužky jednu větší cibuli. Když je připraveno, navrch dáme ještě dva plátky másla a oblijeme připraveným bujónem. Bujón by měl dosahovat cca do dvou třetin masa. Přikryjeme a pečeme (dusíme) s pokličkou po dobu cca 70-80 minut na teplotu cca 200°C.
4
Jako přílohu můžeme podávat dobré křupavější pečivo, třeba rozpečenou bagetu, případně s vařeným nebo šťouchaným bramborem. Brambory můžete oloupané přidat dusit k masu a dělat tak přílohu rovnou s hlavním jídlem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená plec se zeleninou

Dušená plec se zeleninou

Žebírka dušená se zeleninou (nejen) v remosce

Žebírka dušená se zeleninou (nejen) v…

Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina

Na kosti grilovaný nízký roštěnec,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drcený kmín Hořčice plnotučná Kořen petržele Máslo Masox Mrkev Pepř mletý Plátky krkovičky bez kosti Rozmarýn Slunečnicový olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ananasová podkova

Ananasová podkova

Avokádový salát k večeři

Avokádový salát k večeři

Sýrové koláčky z listového těsta

Sýrové koláčky z listového těsta

Jablíčka v županu II.

Jablíčka v županu II.

Piña colada - koláč

Piña colada - koláč

Horké zázvorové smoothie s mrkví

Horké zázvorové smoothie s mrkví

Bezlepkový tvarohový mazanec

Bezlepkový tvarohový mazanec

Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Bramborový salát

Bramborový salát

Doporučujeme

30 minut
"Pizza" z lilku

"Pizza" z lilku

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

92
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
82
Jednoduchý segedín
Jednoduchý segedín
67
Pestré šťouchané brambory
Pestré šťouchané brambory
55
Cizrnová polévka se žampiony
Cizrnová polévka se…
46
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 20. 8. 2025: Kdo dnes zatouží po dobrodružství a kdo oslní okolí svými nápady?

Denní horoskop na středu 20. 8. 2025: Kdo dnes zatouží po dobrodružství a kdo oslní okolí svými nápady?

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Lela Vémola má nové tetování: Pod klíční kostí má všechny děti

Lela Vémola má nové tetování: Pod klíční kostí má všechny děti

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Dušená kari z dýně v mletém mase
Dušená kari z dýně v mletém mase
Dušená karotka na másle s petrželí
Dušená karotka na másle s petrželí
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kuřecí stehna na řapíkatém celeru s pórkem
Dušená kuřecí stehna na řapíkatém…
Dušená mrkev
Dušená mrkev
Dušená mrkev Dudin
Dušená mrkev Dudin
  • Recepty.cz
  • Dušená krkovička se zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact