• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Napište svůj komentář k receptu

Dušená jehněčí kolínka s gremolatou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Křehké a šťavnaté jehněčí je lahůdka. Vyzkoušejte kromě pečeného jehněčího hřebínku také tato dušená kolínka. Doplněná svěží gremolatou jsou prostě fantastická.

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks jehněčí kolínka
    • 3
      stroužek česnek
    • 4
      ks mrkev
    • 4
      ks cibule drobná
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 250
      ml červené víno suché
    • 200
      ml zeleninový vývar
    • 1
      lžíce máslo
    • sůl a pepř
  • Gremolata
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      svazek petrželka hladkolistá
    • 1
      lžíce extra panenský olivový olej
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • citronová kůra z 1/2 citronu

Postup přípravy receptu

1
Maso očistěte, osolte a opepřete, zeleninu oloupejte. Česnek nakrájejte najemno a mrkev pokrájejte na špalíčky, cibuli ponechte v celku, jen případné větší kusy přepulte.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

2
Ve velkém kastrolu rozehřejte olej, kolínka nechte zatáhnout a odložte na talíř. V kastrolu krátce orestujte česnek s mrkví, vraťte do něj maso, přidejte cibuli s bylinkami a zalijte vínem i vývarem. Vše přiveďte k varu. Pak snižte teplotu, hrnec zakryjte poklicí a maso zvolna duste doměkka, asi dvě a půl hodiny. Podle potřeby přilijte trochu vývaru.
3
Ke konci pečení přidejte do kastrolu máslo a připravte gremolatu. Nejprve nahrubo rozmixujte česnek s lístky petrželky. Pak přidejte olej, citronovou šťávu i kůru a mixujte, dokud se směs nespojí. Maso podávejte se šťávou a gremolatou.

RADA: Strouhání citronu

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Orientální jehněčí kebaby

Orientální jehněčí kebaby

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety

Jehněčí kotlety

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Dušení Restování Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Česnek Cibule Citronová kůra Citronová šťáva Extra panenský olivový olej Jehněčí kolínka Máslo Mrkev Olivový olej Petrželka Rozmarýn Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pudinkové řezy

Pudinkové řezy

Bublanina II.

Bublanina II.

Kuře na nových bramborách

Kuře na nových bramborách

Eintopf s červenou řepou

Eintopf s červenou řepou

Jablkovo-tvarohový koláč se skořicovou drobenkou

Jablkovo-tvarohový koláč se…

Špenátová omáčka

Špenátová omáčka

Pangalaktický megacloumák

Pangalaktický megacloumák

Bábovka s rebarborou - šlehačková

Bábovka s rebarborou - šlehačková

Pivní výpečky s bramborovými noky

Pivní výpečky s bramborovými noky

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

125
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle…
50
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
44
Malinovo-jahodové muffiny
Malinovo-jahodové muffiny
38
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
35
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
AHA.cz Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Zaskočená Farna na dovolené: U stolu se zrzavou zlodějkou!

Zaskočená Farna na dovolené: U stolu se zrzavou zlodějkou!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Další doporučené recepty:

Dušená česneková kýta
Dušená česneková kýta
Dušená hovězí kližka
Dušená hovězí kližka
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená kapusta
Dušená kapusta
Dušená kapusta na slanině
Dušená kapusta na slanině
Dušená kapusta se slaninou
Dušená kapusta se slaninou
  • Recepty.cz
  • Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact