• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Napište svůj komentář k receptu

Dušená jehněčí kolínka s gremolatou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Křehké a šťavnaté jehněčí je lahůdka. Vyzkoušejte kromě pečeného jehněčího hřebínku také tato dušená kolínka. Doplněná svěží gremolatou jsou prostě fantastická.

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks jehněčí kolínka
    • 3
      stroužek česnek
    • 4
      ks mrkev
    • 4
      ks cibule drobná
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 250
      ml červené víno suché
    • 200
      ml zeleninový vývar
    • 1
      lžíce máslo
    • sůl a pepř
  • Gremolata
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      svazek petrželka hladkolistá
    • 1
      lžíce extra panenský olivový olej
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • citronová kůra z 1/2 citronu

Postup přípravy receptu

1
Maso očistěte, osolte a opepřete, zeleninu oloupejte. Česnek nakrájejte najemno a mrkev pokrájejte na špalíčky, cibuli ponechte v celku, jen případné větší kusy přepulte.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

2
Ve velkém kastrolu rozehřejte olej, kolínka nechte zatáhnout a odložte na talíř. V kastrolu krátce orestujte česnek s mrkví, vraťte do něj maso, přidejte cibuli s bylinkami a zalijte vínem i vývarem. Vše přiveďte k varu. Pak snižte teplotu, hrnec zakryjte poklicí a maso zvolna duste doměkka, asi dvě a půl hodiny. Podle potřeby přilijte trochu vývaru.
3
Ke konci pečení přidejte do kastrolu máslo a připravte gremolatu. Nejprve nahrubo rozmixujte česnek s lístky petrželky. Pak přidejte olej, citronovou šťávu i kůru a mixujte, dokud se směs nespojí. Maso podávejte se šťávou a gremolatou.

RADA: Strouhání citronu

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Orientální jehněčí kebaby

Orientální jehněčí kebaby

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety

Jehněčí kotlety

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Dušení Restování Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Česnek Cibule Citronová kůra Citronová šťáva Extra panenský olivový olej Jehněčí kolínka Máslo Mrkev Olivový olej Petrželka Rozmarýn Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety

Bramborové krokety

Karbanátky z ovesných vloček

Karbanátky z ovesných vloček

Műsli tyčinky

Műsli tyčinky

Tvarohová pomazánka extra

Tvarohová pomazánka extra

Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

Rychlá tortilla

Rychlá tortilla

Vařené mušle

Vařené mušle

Hovězí na paprice

Hovězí na paprice

Zabaione - Italský desert

Zabaione - Italský desert

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

166
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
20
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
19
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
18
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Dušená česneková kýta
Dušená česneková kýta
Dušená hovězí kližka
Dušená hovězí kližka
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená kapusta
Dušená kapusta
Dušená kapusta na slanině
Dušená kapusta na slanině
Dušená kapusta se slaninou
Dušená kapusta se slaninou
  • Recepty.cz
  • Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact