• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší
Napište svůj komentář k receptu

Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší

autor: JirikD
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 20
doba přípravy: 165 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 4
      ks hovězí líčka
    • mořská sůl
    • pepř mletý čerstvě
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 0,50
      ks celer menší
    • 4
      ks mrkev
    • 2
      ks petržel
    • 2
      ks cibule nakrájené nadrobno
    • 2
      stroužek česnek nakrájené nadrobno
    • 1
      ks bobkový list
    • 5
      ks pepř celý
    • 5
      ks nové koření
    • 1
      ks snítka tymiánu
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 1
      l červené víno
    • 700
      ml hovězí vývar
    • 4
      lžíce máslo vychlazené, nakrájené na kostičky
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 12
      ks čerstvé žampiony
    • 1
      lžíce petrželová nať hladkolistá

Postup přípravy receptu

1
Hovězí líčka očistěte, osolte a opepřete. V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm líčka ze všech stran dohněda. Pak je vyjměte a dejte stranou. Do hrnce nasypte na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a osmahněte ji dozlatova. Pak přidejte cibuli a česnek a opékejte do červena. Přidejte celé divoké koření, tymián, rozmarýn a rajský protlak a míchejte ještě asi minutu. Zalijte vínem, přiveďte k varu a vařte, až se objem sníží na třetinu (trvá to asi 30 minut).
2
Vraťte do hrnce opečená líčka, zalijte je vývarem. Přiklopte a dejte je dusit do trouby předehřáté na 140 stupňů asi 2 hodiny doměkka. Poté líčka vyndejte na talíř a omáčku přeceďte přes jemné síto. Dotáhněte solí, pepřem, případně lehounce oslaďte, aby omáčka získala ještě lepší chuť. Těsně před podáváním do horké omáčky zašlehejte 2 lžíce másla.
3
Na 2 lžících másla zprudka opečte žampiony dozlatova, osolte a opepřete a posypte nasekanou petrželkou.
4
Podávejte s bramborovou kaší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chléb s bramborovou kaší

Chléb s bramborovou kaší

Losos v koprové marinádě s bramborovou kaší s pohankou

Losos v koprové marinádě s…

Trhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší

Trhané vepřové s uzenou omáčkou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JakubP | 3. 9. 2016 12:14

    Vyzkoušel jsem, super recept, jen místo kaše jsem udělal šťouchačky s pórkem. Všem to moc chutnalo <:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Čerstvé žampiony Červené víno Česnek Cibule Cukr krupice Hovězí líčka Hovězí vývar Máslo Mořská sůl Mrkev Nové koření Olivový olej Pepř celý Pepř mletý Petržel Petrželová nať Rajský protlak Rozmarýn Snítka tymiánu
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatranské kuře

Tatranské kuře

Kuře na soli

Kuře na soli

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O…

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Bageta se sýry - zapečená

Bageta se sýry - zapečená

Jidáše - drobenkové

Jidáše - drobenkové

Lehký sirup z růží

Lehký sirup z růží

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

470
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
298
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
54
Bábovka z červené řepy
Bábovka z červené řepy
49
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamské palačinky s…
34
Lehký jemný ovocný dort
Lehký jemný ovocný dort

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ibiza, »prokletý ostrov«: DiCapria šacovala policie!

Ibiza, »prokletý ostrov«: DiCapria šacovala policie!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact