• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušená hovězí kližka na špeku
Napište svůj komentář k receptu

Dušená hovězí kližka na špeku

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 23
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená hovězí kližka na špeku
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 850
      g hovězí kližka
    • 85
      g uzený špek
    • 350
      g cibule
    • 30
      g česnek 25 -
    • rozmarýn dle chuti
    • sůl
    • pepř mletý
    • vývar nebo voda, dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Na drobně pokrájeném špeku si osmažíme lehce dozlatava pokrájenou cibuli. Během smažení si pokrájíme kližku na větší kostky, osolíme, opepříme a po osmažení cibule přidáme maso do hrnce též osmažit ze všech stran. Během smažení přidáme drobně nasekaný rozmarýn a ke konci smažení i nasekaný oloupaný česnek.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Promícháme, necháme rozvonět, přilijeme cca 1,5 dl vývaru nebo vody a na mírném plameni a pod poklicí dusíme doměkka, za občasného promíchání a případného podlití, dusíme maso doměkka. Masové kostky by se neměly rozpadat, ale pod hranou vidličky by se měly nechat rozpůlit. Prostě šťavnaté a jemné jako dortík :).
3
Maso během dušení nepodléváme příliš, pouze tolik, aby se nám tvořil z rozdušené cibule a česneku sosík. Pokud budeme chtít více sosu a přilijeme i více tekutiny, zahustíme šťávu maličko jíškou a necháme provařit. Dle chuti případně ještě osolíme a opepříme a můžeme podávat.
4
K dušené kližce se hodí noky, rýže, brambory, ale klidně i bramborová kaše. Prostě uděláme takovou přílohu, která nám vyhovuje.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená hovězí kližka

Dušená hovězí kližka

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Hovězí dušené ve víně s čokoládou

Hovězí dušené ve víně s čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí
Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hovězí kližka Pepř mletý Rozmarýn Sůl Uzený špek Vývar

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí stehna se zeleninou

Krůtí stehna se zeleninou

Hlávkový míchaný salát s tuňákem

Hlávkový míchaný salát s tuňákem

Sumeček

Sumeček

Česnekové plátky se slaninou

Česnekové plátky se slaninou

Bramborové housky

Bramborové housky

Hrášková polévka - sýrová

Hrášková polévka - sýrová

Hrnková buchta s ovocem

Hrnková buchta s ovocem

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle…

Doporučujeme

30 minut
Kořeněná rýže s tuňákem

Kořeněná rýže s tuňákem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

43
Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Zeleninový salát s…
37
Zdravá dobrota z červené čočky a pohanky
Zdravá dobrota z červené…
35
Jednoduchá kávová roláda
Jednoduchá kávová roláda
35
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
AHA.cz Prasklo na Evu Pavlovou! NEČEKANÉ ODHALENÍ

Prasklo na Evu Pavlovou! NEČEKANÉ ODHALENÍ

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Macaulay Culkin slaví 45! V dětství byl strojem na peníze a oženil se v 18 letech. Co dělá dnes?

Macaulay Culkin slaví 45! V dětství byl strojem na peníze a oženil se v 18 letech. Co dělá dnes?

Ženy.cz Nesnáším lidi. Chci být sama, co je na tom špatně?

Nesnáším lidi. Chci být sama, co je na tom špatně?

Blesk.cz Naďa Konvalinková (74) musela opět pod kudlu: Autonehoda a operace!

Naďa Konvalinková (74) musela opět pod kudlu: Autonehoda a operace!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Tarotskop na září: Býci mají zvolnit, Lvy čeká výhra a Střelce potká nová láska

Tarotskop na září: Býci mají zvolnit, Lvy čeká výhra a Střelce potká nová láska

Další doporučené recepty:

Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená česneková kýta
Dušená česneková kýta
Dušená hovězí kližka
Dušená hovězí kližka
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená kapusta
Dušená kapusta
Dušená kapusta na slanině
Dušená kapusta na slanině
  • Recepty.cz
  • Dušená hovězí kližka na špeku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact