• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • DUO řezy
Napište svůj komentář k receptu

DUO řezy

autor: SKSandy
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
DUO řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • První těsto
    • 1
      ks makovník (směs vitna)
    • 1
      ks vejce
    • olej
  • Druhé těsto
    • 160
      g cukr krupice
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 100
      ml voda
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 3
      ks vejce
  • Poleva
    • moučkový cukr
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Těsto na makovník připravíme dle návodu na obalu.
2
Na druhé těsto si do mísy vložíme 3 žloutky, odvážený krupicový cukr, vanilkový cukr, olej a vše vyšleháme do pěny. Přilijeme vlažnou vodu, rum, citronovou šťávu a znovu zamícháme. Do odvážené mouky rozmícháme prášek do pečiva a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutkovou směs postupně promícháváme s moukou a sněhem.
3
Velký a hlubší plech vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Nejdříve na něj rovnoměrně rozprostřeme těsto s mákem, poté navrch rozetřeme piškotové těsto.
4
Vložíme do trouby rozpálené na 190 °C a upečeme.
5
Po vychladnutí moučník potřeme citronovou polevou, kterou připravíme třením moučkového cukru s citronovou šťávou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Duo bábovka

Duo bábovka

Duo buchty

Duo buchty

Smetanové duo kuře

Smetanové duo kuře

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radka | 16. 1. 2013 19:41

    Makovnik jsem upekla podle receptu na makovnik, pak podle receptu a je to velikánská dobrota!!! :-P :-* :-P

  • Zdeňka | 26. 2. 2008 21:58

    Výborná buchta,peču ji už dlouho,recept mám z České hospodyňky,kde byl dlouho na špici mezi nejlepšími recepty.Akorát teď docela podražila směs na makovník,musím zkusit makovou vrstvu podle nějakého receptu na makovník.Jinak řezy jsou nadýchané,vydrží dlouho vláčné a hodně vysoké,takže jsou vhodné i pro větší jedlíky.

  • lenka | 26. 2. 2008 10:41

    Tento recept je převzatý z portálu ceskahospodynka.cz, ale podle tam uveřejněné fotografie je moc pěkný na pohled. Mám na něj již zakoupený makovník, ale stále jsem ho ještě nevyzkoušela. Doporučuji vyzkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krupice Hnědý rum Makovník (směs Vitna) Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vanilkový cukr Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Babiččiny rarášky

Babiččiny rarášky

Máslové řízky

Máslové řízky

Šlehačková roláda IV.

Šlehačková roláda IV.

Sekaná s kuskusem

Sekaná s kuskusem

Kretské tzatziky

Kretské tzatziky

Sedlácké karé (kotleta) - minutka

Sedlácké karé (kotleta) - minutka

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Těstovinový salát s rybou a zeleninou

Těstovinový salát s rybou a zeleninou

Pikantní marináda na maso

Pikantní marináda na maso

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

26
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
22
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát
17
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Dunajské vlny s třešněmi
Dunajské vlny s třešněmi
Duo bábovka
Duo bábovka
Duo buchty
Duo buchty
Dušená cuketa/patizon s uzeným masem a bramborem
Dušená cuketa/patizon s uzeným masem a…
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená česneková kýta
Dušená česneková kýta
  • Recepty.cz
  • DUO řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact