• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • DUO řezy
Napište svůj komentář k receptu

DUO řezy

autor: SKSandy
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
DUO řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • První těsto
    • 1
      ks makovník (směs vitna)
    • 1
      ks vejce
    • olej
  • Druhé těsto
    • 160
      g cukr krupice
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 100
      ml voda
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 3
      ks vejce
  • Poleva
    • moučkový cukr
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Těsto na makovník připravíme dle návodu na obalu.
2
Na druhé těsto si do mísy vložíme 3 žloutky, odvážený krupicový cukr, vanilkový cukr, olej a vše vyšleháme do pěny. Přilijeme vlažnou vodu, rum, citronovou šťávu a znovu zamícháme. Do odvážené mouky rozmícháme prášek do pečiva a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutkovou směs postupně promícháváme s moukou a sněhem.
3
Velký a hlubší plech vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Nejdříve na něj rovnoměrně rozprostřeme těsto s mákem, poté navrch rozetřeme piškotové těsto.
4
Vložíme do trouby rozpálené na 190 °C a upečeme.
5
Po vychladnutí moučník potřeme citronovou polevou, kterou připravíme třením moučkového cukru s citronovou šťávou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Duo bábovka

Duo bábovka

Duo buchty

Duo buchty

Smetanové duo kuře

Smetanové duo kuře

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radka | 16. 1. 2013 19:41

    Makovnik jsem upekla podle receptu na makovnik, pak podle receptu a je to velikánská dobrota!!! :-P :-* :-P

  • Zdeňka | 26. 2. 2008 21:58

    Výborná buchta,peču ji už dlouho,recept mám z České hospodyňky,kde byl dlouho na špici mezi nejlepšími recepty.Akorát teď docela podražila směs na makovník,musím zkusit makovou vrstvu podle nějakého receptu na makovník.Jinak řezy jsou nadýchané,vydrží dlouho vláčné a hodně vysoké,takže jsou vhodné i pro větší jedlíky.

  • lenka | 26. 2. 2008 10:41

    Tento recept je převzatý z portálu ceskahospodynka.cz, ale podle tam uveřejněné fotografie je moc pěkný na pohled. Mám na něj již zakoupený makovník, ale stále jsem ho ještě nevyzkoušela. Doporučuji vyzkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krupice Hnědý rum Makovník (směs Vitna) Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vanilkový cukr Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roštěnky Esterházy

Roštěnky Esterházy

Švýcarské fondue

Švýcarské fondue

Zámecké brambory

Zámecké brambory

Zapečené brambory se smetanou

Zapečené brambory se smetanou

Zeleninové placky s omáčkou

Zeleninové placky s omáčkou

Rychlý, levný oběd

Rychlý, levný oběd

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Nádivka do kuřete, kachny, husy a vepřové kapsy

Nádivka do kuřete, kachny, husy a…

Hovězí chilli čína

Hovězí chilli čína

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

81
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
67
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
65
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
58
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
49
Fazolová polévka se slaninou
Fazolová polévka se…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Dunajské vlny s třešněmi
Dunajské vlny s třešněmi
Duo bábovka
Duo bábovka
Duo buchty
Duo buchty
Dušená cuketa/patizon s uzeným masem a bramborem
Dušená cuketa/patizon s uzeným masem a…
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená česneková kýta
Dušená česneková kýta
  • Recepty.cz
  • DUO řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact