• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dunajské vlnky
Napište svůj komentář k receptu

Dunajské vlnky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dunajské vlnky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 130
      g cukr krupice
    • 5
      ks vejce
    • 350
      g hladká mouka
    • 1
      hrnek olej (o něco více)
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • mléko
    • kakao
    • 1
      broskvový kompot nebo hruškový
  • Krém
    • máslo 1/2 - 3/4 kostky
    • 4
      lžíce moučkový cukr 3-4
    • 500
      ml mléko
    • 2
      ks vanilkový pudink 1-2
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Vajíčka smícháme s cukrem, přidáme olej, mouku, prášek do pečiva, dle potřeby přidáme mléko či mouku. Polovinu těsta nalijeme na plech, do druhé poloviny přidáme zhruba 2 lžíce kakaa a nalijeme na světlé těsto. Plech poklademe meruňkami a pečeme asi na 170 °C, 20-30 minut.
2
Připravíme vanilkový pudink podle návodu, necháme ho vychladnout, mícháme aby se neutvořil škraloup. Po vychladnutí pudinku přidáme máslo a 3-4 lžíce cukru moučka. Vše důkladně zamícháme, např. šlehačem a potřeme upečený, vychladlý moučník. Necháme v ledničče ztuhnout a polijeme čokoládovou polevou, případně posypeme např. kokosem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dunajské vlny

Dunajské vlny

Dunajské vlny s třešněmi

Dunajské vlny s třešněmi

Mořské vlnky

Mořské vlnky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana P. | 20. 8. 2007 09:58

    Určitě doporučuji meruňky (kdo je ochutná jinak už moučník nechce)

  • Miroslava Marková | 20. 8. 2007 09:37

    Delikatesa!

  • Bára L. | 6. 8. 2007 16:23

    meruňky:) broskve jsem omylem opsala z jiného receptu:))) ale myslím si, že je to jedno

  • Věra Vondrová | 31. 7. 2007 16:32

    Tak meruňky nebo broskve?Určitě je to jedno,ne?:)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskvový kompot Čokoládová poleva Cukr krupice Hladká mouka Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Prášek do pečiva Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roštěnky Esterházy

Roštěnky Esterházy

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Dietní buchta

Dietní buchta

Jednoduché bramborovo-rohlíkové knedlíky

Jednoduché bramborovo-rohlíkové…

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

Jednoduchá vajíčková pomazánka se salámem

Jednoduchá vajíčková pomazánka se…

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

54
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lemon Pie Vanilla…
48
Smothie-Kiwi a banán
Smothie-Kiwi a banán
31
Máslové řízky
Máslové řízky
31
Pórkový mls
Pórkový mls
27
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

  • Recepty.cz
  • Dunajské vlnky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact