• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Dunajské řezy
Napište svůj komentář k receptu

Dunajské řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dunajské řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Základní těsto
    • 1
      kostka hera
    • 150
      g cukr
    • 4
      žloutek
    • 7
      lžíce mléko
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • 4
      sníh z bílku
  • Tmavé těsto: základní +...
    • 3
      lžíce kakao
    • 3
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce voda
    • meruňky nebo broskve - půlené
  • Krém
    • 1,50
      balení vanilkový pudink
    • 0,50
      l mléko
    • 4
      lžíce cukr
    • 1
      kostka máslo
    • hnědý rum trochu
  • Poleva
    • 70
      g máslo
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Utřeme těsto, polovinu těsta rozetřeme na nízkou vrstvu do vymazaného a vysypaného vysokého plechu.
2
Do druhé poloviny těsta přidáme kakao, cukr a vodu a opatrně rozetřeme na světlou vrstvu těsta. Poklademe půlenými meruňkami, řeznou plochou nahoru a zvolna upečeme.
3
Vychladlé potřeme krémem: do mléka dáme 4 lžíce cukru a dle chuti rum a uvaříme pudink. Necháme vychladnout a vyšleháme s máslem hladký krém.
4
Nakonec polijeme čokoládou: rozpustíme máslo, přidáme cukr a kakao, zamícháme a zašleháme 1 vejce. Pozor, nejdřív vypadá poleva jako sražená, musí se vyšlehat do hladka (nejlépe šlehačem, ale stačí i vidličkou), potom je krásně lesklá a hustá.
5
Necháme do druhého dne ztuhnout v lednici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dunajské vlny

Dunajské vlny

Dunajské vlny s třešněmi

Dunajské vlny s třešněmi

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 10. 4. 2007 13:05

    Tyto řezy už mám dlouho,ale dělala jsem poprvé minulý týden,musím říct,že těsto je dost husté a špatně se my natíralo na plech a musela jsem jej péct na malém plíšku(takže žádný klasický velký plech!!!!),sice byly asi 6 cm vysoké,ale chutově dobré.

  • Renata | 4. 4. 2007 16:56

    To tmavé těsto je trošku řidší než světlé,dávám ho lžící a lžící taky roztírám.Jsou to opravdu tenké vrstvy,ale namazat na sebe se dají.Dělám tyto řezy už dlouho a všem moc chutnají.No a když někde náhodou trochu tmavého těsta chybí,vůbec to nevadí.

  • Skarkova Dana | 3. 4. 2007 19:55

    Tento recept je zajimavy a muze byt i dobry,ale mam trosku obavy z toho testa,jestli se daji dobre namazat na sebe.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Vaření Chlazení Šlehání Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hnědý rum Kakao Máslo Meruňky Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sníh z bílku Vanilkový pudink Vejce Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ženevské řezy

Ženevské řezy

Biftek z mletého masa

Biftek z mletého masa

Kuřecí roláda IV.

Kuřecí roláda IV.

Máslové řízky

Máslové řízky

Bůčková pochoutka

Bůčková pochoutka

Kuře s kysanou smetanou

Kuře s kysanou smetanou

Špenátová omáčka

Špenátová omáčka

Květákové řízky

Květákové řízky

Řízky z hlívy

Řízky z hlívy

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

61
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
24
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
14
Rozložené masové špízy se zeleninou
Rozložené masové špízy…
13
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
AHA.cz Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Statečná láska Hezuckého (†55) Nikola: Takhle zvládla den plný bolesti! A dojemný vzkaz nad rakví

Statečná láska Hezuckého (†55) Nikola: Takhle zvládla den plný bolesti! A dojemný vzkaz nad rakví

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

  • Recepty.cz
  • Dunajské řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact