• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dunajské řezy
Napište svůj komentář k receptu

Dunajské řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dunajské řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Základní těsto
    • 1
      kostka hera
    • 150
      g cukr
    • 4
      žloutek
    • 7
      lžíce mléko
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • 4
      sníh z bílku
  • Tmavé těsto: základní +...
    • 3
      lžíce kakao
    • 3
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce voda
    • meruňky nebo broskve - půlené
  • Krém
    • 1,50
      balení vanilkový pudink
    • 0,50
      l mléko
    • 4
      lžíce cukr
    • 1
      kostka máslo
    • hnědý rum trochu
  • Poleva
    • 70
      g máslo
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Utřeme těsto, polovinu těsta rozetřeme na nízkou vrstvu do vymazaného a vysypaného vysokého plechu.
2
Do druhé poloviny těsta přidáme kakao, cukr a vodu a opatrně rozetřeme na světlou vrstvu těsta. Poklademe půlenými meruňkami, řeznou plochou nahoru a zvolna upečeme.
3
Vychladlé potřeme krémem: do mléka dáme 4 lžíce cukru a dle chuti rum a uvaříme pudink. Necháme vychladnout a vyšleháme s máslem hladký krém.
4
Nakonec polijeme čokoládou: rozpustíme máslo, přidáme cukr a kakao, zamícháme a zašleháme 1 vejce. Pozor, nejdřív vypadá poleva jako sražená, musí se vyšlehat do hladka (nejlépe šlehačem, ale stačí i vidličkou), potom je krásně lesklá a hustá.
5
Necháme do druhého dne ztuhnout v lednici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dunajské vlny

Dunajské vlny

Dunajské vlny s třešněmi

Dunajské vlny s třešněmi

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 10. 4. 2007 13:05

    Tyto řezy už mám dlouho,ale dělala jsem poprvé minulý týden,musím říct,že těsto je dost husté a špatně se my natíralo na plech a musela jsem jej péct na malém plíšku(takže žádný klasický velký plech!!!!),sice byly asi 6 cm vysoké,ale chutově dobré.

  • Renata | 4. 4. 2007 16:56

    To tmavé těsto je trošku řidší než světlé,dávám ho lžící a lžící taky roztírám.Jsou to opravdu tenké vrstvy,ale namazat na sebe se dají.Dělám tyto řezy už dlouho a všem moc chutnají.No a když někde náhodou trochu tmavého těsta chybí,vůbec to nevadí.

  • Skarkova Dana | 3. 4. 2007 19:55

    Tento recept je zajimavy a muze byt i dobry,ale mam trosku obavy z toho testa,jestli se daji dobre namazat na sebe.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Vaření Chlazení Šlehání Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hnědý rum Kakao Máslo Meruňky Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sníh z bílku Vanilkový pudink Vejce Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Ravioli s náplní

Ravioli s náplní

Ovocné muffiny

Ovocné muffiny

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát IV.

Smažené špagety se zeleninou

Smažené špagety se zeleninou

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Nepečené Cake Pops

Nepečené Cake Pops

Dukátové buchtičky s krémem

Dukátové buchtičky s krémem

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

60
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
55
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
54
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
46
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
46
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Soud syna Jana Krause Adama: Znásilnění? Nikol si vše vymyslela! Co dál zaznělo?

Soud syna Jana Krause Adama: Znásilnění? Nikol si vše vymyslela! Co dál zaznělo?

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Dunajské řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact