• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Dunajské meruňkové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Dunajské meruňkové řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dunajské meruňkové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks hera
    • 150
      g moučkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 7
      ks mléko
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      lžíce kakao
    • meruňky větší sklenice
  • Krém
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 1
      ks máslo
  • Poleva
    • 90
      g ztužený tuk
    • 120
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce mléko
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Vyšleháme heru, cukr, 4 žloutky, přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva a sníh. Vytvořené těsto rozdělíme na polovinu. Na vymazaný a vysypaný plech nalijeme první polovinu světlého těsta pak nalijeme druhou polovinu těsta obarvenou kakaem a poklademe kousky meruněk. Upečeme. Na vychladlý piškot dáme krém a polevu.
2
Krém: uvaříme pudink a do vychladlého vyšleháme máslo.
3
Poleva: rozpustíme tuk, cukr, kakao, mléko a zahustíme solamylem. Nevaříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dunajské vlny

Dunajské vlny

Dunajské vlny s třešněmi

Dunajské vlny s třešněmi

Meruňkové kefírové řezy

Meruňkové kefírové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 3. 1. 2007 13:56

    Udělejte piškot nebo olejový piškot místo těžšího třeného těsta, krém odlehčete rostlinným tukem a třeba jen pokapejte čokoládou. Upečtě jen z poloviny těsta do dortové formy, jak radí Jana. A hlavně nepečte v době, kdy si náš žaludek ještě ani trochu neoddechl po vánočních dobrotách!!

  • Lenka | 3. 1. 2007 12:28

    Včera jsem upekla a můžu vám říci, UŽ NIKDY VÍCE!!! Snědla jsem pouhé 3 kousky a můj žaludek to nemohl strávit. To samé ěl i manžel a ten toho spořádá. Těžký moučník a jak píše p. Milan energetická puma. Možná jiné těsto by bylo lepší!

  • Jana | 9. 8. 2006 20:25

    Na rychlé špunty?Klidně,nemám to do Chrudimi daleko.A co se týče těchto řezů,peču je jen na vyjímečné události.Tvarohovou bublaninou byste mě uctil,díky.Přeji vám příjemné kuchtění.

  • Maruš | 9. 8. 2006 20:02

    Pane Milane,víte jak to je,co je dobré,tak je většinou nezdravé.Teď záleží,jak často hřešíme a kolik toho zkonzumujeme.2/3 cholesterolu si tělo vyrábí samo a 1/3 je možné ovlivnit stravou.Tak potom je třeba vybírat recepty s malým množstvím žloutků,nebo je nahrazovat Vajohitem(kde to jde) a spíš dělat těsta s menším množstvím oleje.A co jde nahradit zdravější potravinou,tak to udělat..No,jak hrozí ty špunty,tak člověk by měl pro zdraví něco dělat a vybírat si už dopředu vhodnou stravu.

  • Milan Daniel | 9. 8. 2006 19:16

    Ale milé dámy, já se dělím rád, nikoliv však o špunty na cévy. To je dar z rodu danajských (dunajských?). Třeba taková tvarohová bublanina... Nebudete mít cestu kolem Chrudimi? Rád bych vás obě pozval!

  • Jana | 7. 8. 2006 12:08

    Dunajské vlny peču občas také,tady je plně na místě množství tuku v těstě,a také v krému,ani já neubírám,ale z tohoto množství upečete plný pekáč sytého moučníku a je nemožné,sníst ho sám.Já to řeším tak,že něco dám sousedům,něco vezmu do práce a část zbaští budoucí zeť.A když přece zbyde,dám to do mrazáku.Pokud byste se nechtěl dělit s nikým,upečte prostě z menšího množství surovin.

  • Ivana K. | 7. 8. 2006 08:44

    Nesouhlasím s panem M. D. a rozhodně nevaruji před přípravou. Moučník dělám již řadu let a nikdo si ještě nestěžoval. Samozřejmě moučník nesmíte ládovat sám. Zkuste se rozdělit!

  • Milan Daniel | 6. 8. 2006 11:18

    Důrazně varuji před přípravou tohoto moučníku. Hledal jsem, jak využít posledních letošních meruněk a oko mi padlo na recept který vypadal lákavě. Teprve při přípravě jsem dospěl k informaci, že kromě čtvrt kila Hery musím dát do krímu čtvrt kila másla a na polevu ještě 9 dkg tuku. Celekm tedy skoro 60 dkg tuku! To je energetická puma! Včera jsem snědl dva kousky a byl jsem plný. Dnes jeden, a jsem plný. Zítra zbytek pravděpodobně vyhodím, nebo ho nabídnu nějaké anorektičce.

  • Di | 11. 3. 2006 08:25

    Tou obměnou mohou být například broskve místo meruněk. Ty jsou v mém receptu.

  • Anonym | 10. 3. 2006 23:26

    Ten recept znám také jako dunajské vlnky s malými obměnami, je vynikající a oblíbený všemi komu jsem ho nabídla

  • Tereza Jarčušková | 27. 2. 2006 12:33

    Á, to sú Dunajské vlny, sú veľmi dobré, doporučujem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Vaření Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Kakao Máslo Meruňky Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Solamyl (bramborový škrob) Vanilkový pudink Vejce Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Barevné jablečné řezy

Barevné jablečné řezy

Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

bramborový salát bavorský

bramborový salát bavorský

Rychlá broskvová buchta

Rychlá broskvová buchta

Papriková krémová polévka

Papriková krémová polévka

Vdolky - rozpeky

Vdolky - rozpeky

Krém na zdobení dortů

Krém na zdobení dortů

Koláč s nemletým mákem, ovocem a drobenkou

Koláč s nemletým mákem, ovocem a…

Kachna pomalu pečená

Kachna pomalu pečená

Doporučujeme

60 minut
Pečená kuřecí křídla

Pečená kuřecí křídla

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

35
Pstruzi s mandlemi a bramborovým pyré
Pstruzi s mandlemi a…
32
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
19
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová kolečka, která miloval náš první prezident
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová…
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z kterých filmů jsou?
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z…
Honí vás mlsná? Udělejte si domácí vaječný likér. S rumem, vodkou, bez vajec nebo perníčkový!
Honí vás mlsná? Udělejte si domácí vaječný likér.…
Velký kalendář vánočního pečení: Kdy upéct perníčky, linecké nebo vánočku?
Velký kalendář vánočního pečení: Kdy upéct…
AHA.cz Po kolapsu zmizel Přeučil ze světa! Hrušková šla s pravdou ven

Po kolapsu zmizel Přeučil ze světa! Hrušková šla s pravdou ven

Mimibazar Testováno mámou: Mluvicí Tablík Kvído od Albi – chytrá hračka, která děti baví i učí

Testováno mámou: Mluvicí Tablík Kvído od Albi – chytrá hračka, která děti baví i učí

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Nejkrásnější diáře na rok 2026: Který bude ten váš?

Nejkrásnější diáře na rok 2026: Který bude ten váš?

Ženy.cz Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Blesk.cz Vítězka Zrádců Mia v Blesk Poslední zradě: Přála jsem si být odhalena! Na každého hráče si vedla »složku«

Vítězka Zrádců Mia v Blesk Poslední zradě: Přála jsem si být odhalena! Na každého hráče si vedla »složku«

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Velká předpověď pro prosinec: Láska, peníze i zdraví! A měsíc plný flirtu...

Velká předpověď pro prosinec: Láska, peníze i zdraví! A měsíc plný flirtu...

  • Recepty.cz
  • Dunajské meruňkové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact