• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dunajské meruňkové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Dunajské meruňkové řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dunajské meruňkové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks hera
    • 150
      g moučkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 7
      ks mléko
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      lžíce kakao
    • meruňky větší sklenice
  • Krém
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 1
      ks máslo
  • Poleva
    • 90
      g ztužený tuk
    • 120
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce mléko
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Vyšleháme heru, cukr, 4 žloutky, přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva a sníh. Vytvořené těsto rozdělíme na polovinu. Na vymazaný a vysypaný plech nalijeme první polovinu světlého těsta pak nalijeme druhou polovinu těsta obarvenou kakaem a poklademe kousky meruněk. Upečeme. Na vychladlý piškot dáme krém a polevu.
2
Krém: uvaříme pudink a do vychladlého vyšleháme máslo.
3
Poleva: rozpustíme tuk, cukr, kakao, mléko a zahustíme solamylem. Nevaříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dunajské vlny

Dunajské vlny

Dunajské vlny s třešněmi

Dunajské vlny s třešněmi

Meruňkové kefírové řezy

Meruňkové kefírové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 3. 1. 2007 13:56

    Udělejte piškot nebo olejový piškot místo těžšího třeného těsta, krém odlehčete rostlinným tukem a třeba jen pokapejte čokoládou. Upečtě jen z poloviny těsta do dortové formy, jak radí Jana. A hlavně nepečte v době, kdy si náš žaludek ještě ani trochu neoddechl po vánočních dobrotách!!

  • Lenka | 3. 1. 2007 12:28

    Včera jsem upekla a můžu vám říci, UŽ NIKDY VÍCE!!! Snědla jsem pouhé 3 kousky a můj žaludek to nemohl strávit. To samé ěl i manžel a ten toho spořádá. Těžký moučník a jak píše p. Milan energetická puma. Možná jiné těsto by bylo lepší!

  • Jana | 9. 8. 2006 20:25

    Na rychlé špunty?Klidně,nemám to do Chrudimi daleko.A co se týče těchto řezů,peču je jen na vyjímečné události.Tvarohovou bublaninou byste mě uctil,díky.Přeji vám příjemné kuchtění.

  • Maruš | 9. 8. 2006 20:02

    Pane Milane,víte jak to je,co je dobré,tak je většinou nezdravé.Teď záleží,jak často hřešíme a kolik toho zkonzumujeme.2/3 cholesterolu si tělo vyrábí samo a 1/3 je možné ovlivnit stravou.Tak potom je třeba vybírat recepty s malým množstvím žloutků,nebo je nahrazovat Vajohitem(kde to jde) a spíš dělat těsta s menším množstvím oleje.A co jde nahradit zdravější potravinou,tak to udělat..No,jak hrozí ty špunty,tak člověk by měl pro zdraví něco dělat a vybírat si už dopředu vhodnou stravu.

  • Milan Daniel | 9. 8. 2006 19:16

    Ale milé dámy, já se dělím rád, nikoliv však o špunty na cévy. To je dar z rodu danajských (dunajských?). Třeba taková tvarohová bublanina... Nebudete mít cestu kolem Chrudimi? Rád bych vás obě pozval!

  • Jana | 7. 8. 2006 12:08

    Dunajské vlny peču občas také,tady je plně na místě množství tuku v těstě,a také v krému,ani já neubírám,ale z tohoto množství upečete plný pekáč sytého moučníku a je nemožné,sníst ho sám.Já to řeším tak,že něco dám sousedům,něco vezmu do práce a část zbaští budoucí zeť.A když přece zbyde,dám to do mrazáku.Pokud byste se nechtěl dělit s nikým,upečte prostě z menšího množství surovin.

  • Ivana K. | 7. 8. 2006 08:44

    Nesouhlasím s panem M. D. a rozhodně nevaruji před přípravou. Moučník dělám již řadu let a nikdo si ještě nestěžoval. Samozřejmě moučník nesmíte ládovat sám. Zkuste se rozdělit!

  • Milan Daniel | 6. 8. 2006 11:18

    Důrazně varuji před přípravou tohoto moučníku. Hledal jsem, jak využít posledních letošních meruněk a oko mi padlo na recept který vypadal lákavě. Teprve při přípravě jsem dospěl k informaci, že kromě čtvrt kila Hery musím dát do krímu čtvrt kila másla a na polevu ještě 9 dkg tuku. Celekm tedy skoro 60 dkg tuku! To je energetická puma! Včera jsem snědl dva kousky a byl jsem plný. Dnes jeden, a jsem plný. Zítra zbytek pravděpodobně vyhodím, nebo ho nabídnu nějaké anorektičce.

  • Di | 11. 3. 2006 08:25

    Tou obměnou mohou být například broskve místo meruněk. Ty jsou v mém receptu.

  • Anonym | 10. 3. 2006 23:26

    Ten recept znám také jako dunajské vlnky s malými obměnami, je vynikající a oblíbený všemi komu jsem ho nabídla

  • Tereza Jarčušková | 27. 2. 2006 12:33

    Á, to sú Dunajské vlny, sú veľmi dobré, doporučujem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Vaření Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Kakao Máslo Meruňky Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Solamyl (bramborový škrob) Vanilkový pudink Vejce Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestkový koláč II.

Švestkový koláč II.

Hrníčková rychlo - pizza - těsto

Hrníčková rychlo - pizza - těsto

Piškotové těsto

Piškotové těsto

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Sekané karbanátky

Sekané karbanátky

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Přírodní plátky se zeleninou a fazolemi

Přírodní plátky se zeleninou a…

Rohlíčky a pletýnky

Rohlíčky a pletýnky

Doporučujeme

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

303
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
270
Dýňová tortila
Dýňová tortila
231
Máslové řízky
Máslové řízky
34
Dýňové muffiny
Dýňové muffiny
30
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…

Zajímavé články

10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
AHA.cz Noid Bárta jako řecký bůh moří: Kam se hrabe Poseidon!

Noid Bárta jako řecký bůh moří: Kam se hrabe Poseidon!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Ženy.cz Jak kompletně změnit svůj pracovní směr? Na plnění snů není nikdy pozdě

Jak kompletně změnit svůj pracovní směr? Na plnění snů není nikdy pozdě

Blesk.cz Těhotná Ochotská (40): Poslední party před porodem v doprovodu syna

Těhotná Ochotská (40): Poslední party před porodem v doprovodu syna

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

  • Recepty.cz
  • Dunajské meruňkové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact