• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dunajské meruňkové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Dunajské meruňkové řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dunajské meruňkové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks hera
    • 150
      g moučkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 7
      ks mléko
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      lžíce kakao
    • meruňky větší sklenice
  • Krém
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 1
      ks máslo
  • Poleva
    • 90
      g ztužený tuk
    • 120
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce mléko
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Vyšleháme heru, cukr, 4 žloutky, přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva a sníh. Vytvořené těsto rozdělíme na polovinu. Na vymazaný a vysypaný plech nalijeme první polovinu světlého těsta pak nalijeme druhou polovinu těsta obarvenou kakaem a poklademe kousky meruněk. Upečeme. Na vychladlý piškot dáme krém a polevu.
2
Krém: uvaříme pudink a do vychladlého vyšleháme máslo.
3
Poleva: rozpustíme tuk, cukr, kakao, mléko a zahustíme solamylem. Nevaříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dunajské vlny

Dunajské vlny

Dunajské vlny s třešněmi

Dunajské vlny s třešněmi

Meruňkové kefírové řezy

Meruňkové kefírové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 3. 1. 2007 13:56

    Udělejte piškot nebo olejový piškot místo těžšího třeného těsta, krém odlehčete rostlinným tukem a třeba jen pokapejte čokoládou. Upečtě jen z poloviny těsta do dortové formy, jak radí Jana. A hlavně nepečte v době, kdy si náš žaludek ještě ani trochu neoddechl po vánočních dobrotách!!

  • Lenka | 3. 1. 2007 12:28

    Včera jsem upekla a můžu vám říci, UŽ NIKDY VÍCE!!! Snědla jsem pouhé 3 kousky a můj žaludek to nemohl strávit. To samé ěl i manžel a ten toho spořádá. Těžký moučník a jak píše p. Milan energetická puma. Možná jiné těsto by bylo lepší!

  • Jana | 9. 8. 2006 20:25

    Na rychlé špunty?Klidně,nemám to do Chrudimi daleko.A co se týče těchto řezů,peču je jen na vyjímečné události.Tvarohovou bublaninou byste mě uctil,díky.Přeji vám příjemné kuchtění.

  • Maruš | 9. 8. 2006 20:02

    Pane Milane,víte jak to je,co je dobré,tak je většinou nezdravé.Teď záleží,jak často hřešíme a kolik toho zkonzumujeme.2/3 cholesterolu si tělo vyrábí samo a 1/3 je možné ovlivnit stravou.Tak potom je třeba vybírat recepty s malým množstvím žloutků,nebo je nahrazovat Vajohitem(kde to jde) a spíš dělat těsta s menším množstvím oleje.A co jde nahradit zdravější potravinou,tak to udělat..No,jak hrozí ty špunty,tak člověk by měl pro zdraví něco dělat a vybírat si už dopředu vhodnou stravu.

  • Milan Daniel | 9. 8. 2006 19:16

    Ale milé dámy, já se dělím rád, nikoliv však o špunty na cévy. To je dar z rodu danajských (dunajských?). Třeba taková tvarohová bublanina... Nebudete mít cestu kolem Chrudimi? Rád bych vás obě pozval!

  • Jana | 7. 8. 2006 12:08

    Dunajské vlny peču občas také,tady je plně na místě množství tuku v těstě,a také v krému,ani já neubírám,ale z tohoto množství upečete plný pekáč sytého moučníku a je nemožné,sníst ho sám.Já to řeším tak,že něco dám sousedům,něco vezmu do práce a část zbaští budoucí zeť.A když přece zbyde,dám to do mrazáku.Pokud byste se nechtěl dělit s nikým,upečte prostě z menšího množství surovin.

  • Ivana K. | 7. 8. 2006 08:44

    Nesouhlasím s panem M. D. a rozhodně nevaruji před přípravou. Moučník dělám již řadu let a nikdo si ještě nestěžoval. Samozřejmě moučník nesmíte ládovat sám. Zkuste se rozdělit!

  • Milan Daniel | 6. 8. 2006 11:18

    Důrazně varuji před přípravou tohoto moučníku. Hledal jsem, jak využít posledních letošních meruněk a oko mi padlo na recept který vypadal lákavě. Teprve při přípravě jsem dospěl k informaci, že kromě čtvrt kila Hery musím dát do krímu čtvrt kila másla a na polevu ještě 9 dkg tuku. Celekm tedy skoro 60 dkg tuku! To je energetická puma! Včera jsem snědl dva kousky a byl jsem plný. Dnes jeden, a jsem plný. Zítra zbytek pravděpodobně vyhodím, nebo ho nabídnu nějaké anorektičce.

  • Di | 11. 3. 2006 08:25

    Tou obměnou mohou být například broskve místo meruněk. Ty jsou v mém receptu.

  • Anonym | 10. 3. 2006 23:26

    Ten recept znám také jako dunajské vlnky s malými obměnami, je vynikající a oblíbený všemi komu jsem ho nabídla

  • Tereza Jarčušková | 27. 2. 2006 12:33

    Á, to sú Dunajské vlny, sú veľmi dobré, doporučujem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Vaření Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Kakao Máslo Meruňky Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Solamyl (bramborový škrob) Vanilkový pudink Vejce Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šafránová omáčka

Šafránová omáčka

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Chlebová placka snadno a rychle

Chlebová placka snadno a rychle

Pečený králík se žampiony

Pečený králík se žampiony

Blesková roláda s pudinkem

Blesková roláda s pudinkem

Utajená česneková krkovička

Utajená česneková krkovička

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

Ořechové fit muffiny

Ořechové fit muffiny

Papoušková buchta

Papoušková buchta

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

25
Kulajda
Kulajda
24
Špagety aglio olio
Špagety aglio olio
19
Americké lívance
Americké lívance
18
Jablečná buchta
Jablečná buchta
18
Pečené kuřecí závitky
Pečené kuřecí závitky

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Dunajské meruňkové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact