• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Důlkové koláčky M.D. Rettigové
Napište svůj komentář k receptu

Důlkové koláčky M.D. Rettigové

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Důlkové koláčky M.D. Rettigové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 140
      g máslo
    • 3
      ks žloutek
    • 140
      g moučkový cukr
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 420
      g hladká mouka 370-420
    • zavařenina

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dáme přepuštěné a čerstvé máslo a našleháme.
2
Přepuštěné máslo: kostku másla nakrájíme do rendlíku a na mírném plameni rozpustíme, necháme přejít mírný var a dáme vystydnout a ztuhnout. Pak do něj uděláme dva otvory a syrovátku vylijeme. Dáme znovu mírně vařit, sbíráme pěnu. Máslo je čisté, žluté a pěkně voní. Necháme opět ztuhnout, skladujeme dobře přikryté, abych nenachytalo pachy.
3
Pak postupně zašleháváme žloutky jeden po druhém, strouhanou kůru z půlky citronu a moučkový cukr. Přisypeme mouku, zamícháme a vysypeme na vál. Vypracujeme rychle těsto. Tvoříme kuličky (velikost asi jako malý vlašský ořech), dáme na plech vyložený pečicím papírem, do každé uděláme vařečkou důlek a upečeme do zlatova (150-160 °C). Do prochladlých koláčků dáme kousek zavařeniny a nacukrujeme. Nepotřebujou žádné rozležení, podáváme ihned.
4
Recept pochází k kuchařky M.D. Rettigové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Důlkové koláčky

Důlkové koláčky

Tyčky k čaji M.D. Rettigové

Tyčky k čaji M.D. Rettigové

Důlkové cukroví

Důlkové cukroví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mina kubikova | 7. 9. 2007 12:40

    hela....boze....tak to som vo vasom klube...na mladost uz len spominam....povedzme ze citam najskor komponenty a potom reakcie, a na zaklade toho riesim aj varenie...takze to skratim....sme velmi velmi prakticke pretoze sa nechame poucit skusenostami a usporne, pretoze najprv pozrieme co do toho ide....no skoda je nas ...:o)))))))prijemny zivot, bolo to s Vami velmi velmi prijemne.

  • Hela - | 7. 9. 2007 11:40

    Míno, vy mi nepřipadáte jako idiot, asi jste mladá, nebo zamilovaná, nebo obojí. To já si pak připadala jako snaživý blbec, že něco vysvětluju a sama si recept nepřečtu. Ale bohužel už nejsem ani mladá, ani zamilovaná!

  • mina kubikova | 6. 9. 2007 12:20

    hela...velmi pekne vam dakujem, hoci vam musim pripadat ako idiot, pretoze v recepte je to velmi jasne popisane.....no....nabuduce aby som sa vyhla totalnemu znemozneniu, budem citat pozorne.....prijemny den

  • Hela - | 6. 9. 2007 10:13

    Ještě jednou pro Mínu: Míno, já se tady angažuju a vysvětluju, co je to přepuštěné máslo a přitom to máš v receptu jasně popsané! Já četla jen komentáře a ne recept.

  • Hela - | 5. 9. 2007 15:43

    Pro Minu: Na mírném ohni rozpustíš obyč máslo, stáhneš z ohně a necháš ztuhnout (když pospícháš tak např. v lednici). Máslo nahoře ztuhne a dole zůstane"voda". Vodu vyleješ a máš přepuštěné máslo! Kdysi se prodávalo máslo II. - a to bylo přepuštěné, proto se mu říkalo "na vaření!

  • mina kubikova | 5. 9. 2007 11:19

    boze.......objasni mi niekto co je to prepustene maslo?????????????

  • Taťána | 13. 7. 2006 11:14

    Jsem v "Receptech" poprvé, ale tyhle "ďolíčky", jak se u nás říkalo, bych tu rozhodně nečekala. Jsem nadšena, myslela jsem, že to nikdo nezná. Není lepší cukroví. A nejlepší je s meruňkovou!!

  • Jana Tichá | 23. 1. 2006 13:39

    Přepouštění másla nezabere moc času. Alespoň já jsem se s tím moc nepárala. Dřív si s tím museli opravdu dát práci, jestli nechtěli, aby se jim zásoba másla zkazila.Přepustila jsem si ho víc. Zbytek mám uchovaný v lednici a využiju ho na krupicovou kaši nebo na ovocné knedlíky.

  • Anonym | 23. 1. 2006 12:59

    Toho času jen na přepouštění a tuhnutí másla!!Ale jinak budou určitě výborné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty M. D. Rettigová
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Zavařenina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

Sýrová roláda IV.

Sýrová roláda IV.

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Těstoviny s olivami

Těstoviny s olivami

Jednoduché řezy II.

Jednoduché řezy II.

Vydatná česnečka

Vydatná česnečka

Kretské tzatziky

Kretské tzatziky

Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Cappuccino roláda

Cappuccino roláda

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

86
Salát Caesar
Salát Caesar
72
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
68
Pórková polévka s chorizem
Pórková polévka s…
63
Králík v zelenině s hořčicí
Králík v zelenině s…
48
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Herečka Monika Timková: Rozchod s hokejistou po 7 letech!

Herečka Monika Timková: Rozchod s hokejistou po 7 letech!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem
Dukátové buchtičky z remosky s…
Důlkové cukroví
Důlkové cukroví
Důlkové koláčky
Důlkové koláčky
Dunajské vlny
Dunajské vlny
Dunajské vlny s třešněmi
Dunajské vlny s třešněmi
Duo bábovka
Duo bábovka
  • Recepty.cz
  • Důlkové koláčky M.D. Rettigové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact