• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Drůbeží játra Monte Negro
Napište svůj komentář k receptu

Drůbeží játra Monte Negro

autor: mrnousek
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drůbeží játra Monte Negro
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g drůbeží játra
    • 150
      g anglická slanina
    • 2
      dl červené víno
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 5
      ks jalovec kuličky
    • 2
      ks bobkový list
    • 2
      ks rozmarýn snítka
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Cibulku a česnek nakrájíme na malé kostičky a vložíme do pekáčku s rozpáleným olejem. Játra nakrájíme na menší kousky a přidáme k cibulce s česnekem. Mírně restujeme. Poté přilijeme víno a přidáme všechno koření. Vše poklademe plátky anglické slaniny a přiližně na 10 minut dáme zapéct do trouby.
2
Drůbeží játra Monte negro nejlépe chutnají s vařenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát Monte Carlo

Salát Monte Carlo

Lasagne pana Monte Castelloniho

Lasagne pana Monte Castelloniho

Domácí Monte krém

Domácí Monte krém

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • otakar pospišil | 13. 3. 2010 20:46

    Ve většině tepelných úprav se doporučuje používat raději bílé víno. Při použití červeného vína v tepelné úpravě může vzniknout nahořklá chuť. Červené víno je pak ale vhodné k jídlu jako nápoj.

  • Simča Sládková | 30. 7. 2009 16:50

    Játra jsem udělala... a v podstatě sama snědla. Mně játra takto upravená chutnala - i když chuť vína byla velmi výrazná, příště bych dala si vína trochu méně - ale dcery i manžel mi to odmítli jíst.... Jinak já jako milovník těstovin jsem si to dal se špagetama, rodině jsem to servírovala podle doporučení s bramborami.

  • Zuzana Šindlerová | 2. 3. 2009 15:11

    Výborný recept, jestli teda můžu hodnotit, když jsem taky Zuzana, aby to Oldovi nevadilo. Dávám za 1.

  • Petule B. | 11. 1. 2009 19:09

    Je to opravdu výborné.

  • Zuzana Polzin | 15. 10. 2008 07:05

    Tak nevim Oldo o ktere Zuzane mluvite, ja v kazdem pripade nemohu na faktu, ze se jmenuju taky Zuzana, nic zmenit. A k tomu Monte Negru - mi slo jenom o to, ze muj pritel je z Monte Negra a ja ho chtela prekvapit receptem z jeho domoviny. Proto jsem chtela vedet, jestli tento recept opravdu pochazi z Cerne Hory.

  • Oldřich Gargulák | 14. 10. 2008 23:59

    Je zde poměrně přezuzanováno, autorka stejného receptu na VARENI se jmenuje zuzana-má tam skoro 2000 receptů, proč by se chtěla zviditelňovat i tady. No pokud jsme skočili na špek,tak já pokračuju: Jedná se o recept z bývalé Jugoslávie...

  • Olga Zehnalová | 14. 10. 2008 23:06

    Ja si myslím, Zuzanka, že preto "Monte Negro", lebo po červenom víne ostane tmavá farba šťavy - negro a keď sa slanina zapečie tak ostane taká spečená, hrboľatá - monte- kopcovitá.Ja som si to vysvetlila takto.

  • ladislava staffenová | 14. 10. 2008 21:23

    Oldo, kroťte se :-))))

  • Oldřich Gargulák | 14. 10. 2008 19:30

    Protože mont blanc se dělá z jedlých kaštanů :o)

  • Zuzana Polzin | 14. 10. 2008 18:57

    Mam dotaz: Proc se to jmenuje "Monte Negro"?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Červené víno Česnek Cibule Drůbeží játra Jalovec Pepř mletý Rostlinný olej Rozmarýn
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malinový koktejl

Malinový koktejl

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Kotletky na leču

Kotletky na leču

Cuketová buchta III.

Cuketová buchta III.

Úžasná "roláda" z mletého masa v "srnčím hřbetě"

Úžasná "roláda" z mletého masa v …

Těstovinový salát s nakládanou zeleninou a zakysanou smetanou

Těstovinový salát s nakládanou…

Papriková krémová polévka

Papriková krémová polévka

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

Mleté maso se zeleninou II.

Mleté maso se zeleninou II.

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

56
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
49
Bramborový rychlý salát s hořčicovým dresingem
Bramborový rychlý salát…
47
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
45
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…
33
Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem
Dýňové nebo mrkvové…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Miss ČR z roku 2000 Michaela Salačová: Život bez plastik jí svědčí!

Miss ČR z roku 2000 Michaela Salačová: Život bez plastik jí svědčí!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Dršťková z bedel
Dršťková z bedel
Dršťky s hořčičnou omáčkou
Dršťky s hořčičnou omáčkou
Drůbeží játra mojí mámy
Drůbeží játra mojí mámy
Drůbeží játra na jehle
Drůbeží játra na jehle
Drůbeží játra na medu
Drůbeží játra na medu
Drubeží játra na víně
Drubeží játra na víně
  • Recepty.cz
  • Drůbeží játra Monte Negro
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact