• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dršťková polévka grand
Napište svůj komentář k receptu

Dršťková polévka grand

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 37
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dršťková polévka grand
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g dršťky
    • 2
      ks cibule
    • 10
      stroužek česnek
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 0,25
      ks celer
    • 100
      g sádlo
    • 1
      šálek hladká mouka
    • majoránka
    • pepř mletý
    • kmín
    • sůl
    • 2
      kostka masox
    • 4
      lžička paprika - sladká

Postup přípravy receptu

1
Dršťky vydrbeme solí a důkladně opláchneme vodou. Dáme je vařit do první vody a vaříme je zhruba 3/4 hodiny. Poté dršťky slijeme a dáme je vařit do druhé čisté vody a vaříme další zhruba 3/4 hodinu.
2
Poté dršťky vyndáme a nakrájíme na nudličky. Dršťky dáme vařit do většího hrnce do třetí čisté vody a vaříme další zhruba dvě hodiny. Než se dršťky uvaří doměkka, zatím na sádle do sklovita osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme sladkou papriku a mouku (dle potřeby). Tento základ pak zalijeme odstátým vývarem z masoxu a důkladně rozmícháme, aby v něm nezůstaly hrudky.
3
To vše necháme opět přijít k varu a poté přidáme do vody k nakrájeným dršťkám. Poté přidáme na jemném struhadle nastrouhanou zeleninu (mrkev, petržel, celer) a povaříme další zhruba 1/4 hodinu. Ke konci vaření polévku dle chuti okořeníme, přidáme rozetřený česnek a osolíme. Dle potřeby můžeme polévku ještě zahustit jíškou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dršťková polévka

Dršťková polévka

Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • oldřich | 13. 5. 2015 18:15

    preboha

  • kerim | 29. 12. 2014 14:12

    já dávám do držkovky vařené koleno, na nudličky nakrájené,a nedělám ji s červenou jíškou ale jen přírodní

  • dominik | 12. 10. 2012 11:19

    fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj :-(

  • petrakous | 9. 3. 2012 10:05

    Polévka je moc dobrá :-) Jen jsem nedala 10 stroužků česneku, dala jsem na velký kastról 4 stroužky a i tak je polévka celkem ostrá, příště dám stroužky jen tři. Doporučuju tedy přidávat česnek postupně, dle Vaší chuti.

  • Ladia
    Ladia | 31. 1. 2011 22:15

    Tady by to chtělo upravit množství, má to být kus, kilo...?

  • recepty73
    recepty73 | 25. 1. 2011 07:46

    ...takovou vařila už moje prababička...,neříkáme jí ,,grand,, ,ale je výborná!

  • petrikd | 12. 11. 2010 08:14

    ešte pridať bobkový list, muškátový oriešok nastrúhať, feferónku ale pozor všetko "přiměřeně"

  • Ladia
    Ladia | 7. 11. 2010 17:13

    Zařazení: Maso, Polévky, Vepřové ?

  • Simča Sládková | 19. 3. 2010 12:44

    Tak jsem uvařila polívku podle tohoto receptu a byla perfektní... Je to moje vzpomínka na babičku - ta vždycky takovouto dršťkovku vařila. Já ji vařím dost hustou, podávám s chlebem a další chod není třeba :-). Je výborná - dávám za jedna!

  • Anonym | 19. 4. 2009 18:59

    Mohu potvrdit je to vborné,dá se udelat i z předvařené dršky. Tonda

  • Anonym | 19. 4. 2009 18:57

    Mohu potvrdit je výborná

  • Martin Tesla | 15. 8. 2008 15:11

    moje nejoblíbenější polévka,jen ji dělám bez té zeleniny...

  • Olga | 19. 2. 2008 18:57

    Ja kupujem už predvarené držky, takže sa už nemusia toľko variť, stačí max.1 hod, sú pekné biele stačí ich ešte trocha prepláchnuť a môžu sa použiť. Robím ju presne tak isto aj tie isté ingrediencie používam ,len múky na zápražku dávam menej.Jedna šálka je strašne veľa na 500g držiek. Držky sú hotové vtedy, keď už stratili úplne svoju pružnosť, sú také "mľandravé". Je to vynikajúca polievka, hlavne keď sa dajú teraz držky kúpiť predvarené.

  • Eva P. | 18. 2. 2008 21:32

    Vyborna ! Drstky jsem varila v papinaku, ani presne nevim jak dlouho. Druhy den ohrivana je opravdu bez chyby !

  • helena hasalová | 29. 1. 2008 12:31

    Hned se pustím do vaření, jen jsem se musela ujistit, co všechno se tam musí dát a v jakém množství, protože ji nevařím často. Už se těším na výsledek :)

  • karolina | 26. 11. 2007 14:37

    Takto vařená polevka je skutečně nejlepší (dávám za 1), ale mohu doporučit, co mi poradil jeden starý řezník. Do první vody přidat trochu octa - drštky zůstanou krásně bílé.

  • Václav Bušek | 26. 11. 2007 14:19

    Tato verze je snad nejlepší a vždy je ůspěch jistý .

  • Andy | 31. 5. 2007 12:09

    .. téměř stejně ji dělám už léta .. ale z předvařených drštek . super :))

  • Anonym | 25. 1. 2007 09:28

    To určitě nemusíte Jano!

  • jana | 24. 1. 2007 23:09

    kdyz mam predvarene drstky, musim je take varit 3krat?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Večeře Vaření Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Česnek Cibule Dršťky Hladká mouka Kmín Majoránka Masox Mrkev Paprika - sladká Pepř mletý Petržel Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá hrachová polévka

Rychlá hrachová polévka

Vepřové koleno na černém pivě

Vepřové koleno na černém pivě

Rajčatový salát s cuketou a mozzarellou

Rajčatový salát s cuketou a…

Pečené kuřecí s chřestem

Pečené kuřecí s chřestem

Řízky v zakysané smetaně

Řízky v zakysané smetaně

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Kmínový pšenično-žitný chléb

Kmínový pšenično-žitný chléb

Jednoduchá vařená poleva

Jednoduchá vařená poleva

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

279
Salát se šunkou a vejci
Salát se šunkou a vejci
156
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
135
Tradiční tažený štrůdl
Tradiční tažený štrůdl
102
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
56
Jednoduchá koprová omáčka z mléka
Jednoduchá koprová…

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Hvězda seriálu Polabí Aneta Kernová: Debut v New Yorku!

Hvězda seriálu Polabí Aneta Kernová: Debut v New Yorku!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Drožďové knedlíčky - kořeněné
Drožďové knedlíčky - kořeněné
Drožďové knedlíčky do polévky
Drožďové knedlíčky do polévky
Dršťková polévka
Dršťková polévka
Dršťková polévka I.
Dršťková polévka I.
Dršťková polévka podle mojí babičky
Dršťková polévka podle mojí babičky
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
  • Recepty.cz
  • Dršťková polévka grand
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact