• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Drožďové knedlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Drožďové knedlíčky

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 72
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drožďové knedlíčky
Nahrát fotku
 

Drožďové knedlíčky

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce strouhanka
    • 5
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      kostka droždí
    • bylinky dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi rozpustíme máslo (přidáme kapku oleje, aby se nám máslo nepřepalovalo), přidáme na velmi drobno pokrájenou cibuli a orestujeme do sklovita.
2
Přisypeme rozdrobené droždí a za stálého míchání necháme rozpustit - odstavíme a necháme vychladnout.
3
Poté přidáme mouku strouhanku, vejce sůl, popř. bylinky a koření dle chuti.
4
Tvarujeme malé knedlíčky či noky a zaváříme tak 5 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drožďové knedlíčky do polévky

Drožďové knedlíčky do polévky

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Morkovo - drožďové knedlíčky / nočky

Morkovo - drožďové knedlíčky / nočky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ALENA | 14. 5. 2016 12:14

    Můžete mi, prosím, poradit, proč se mi knedlíčky rozvařují? :-(

  • Ája | 17. 5. 2014 18:22

    moc dobré:-) já dávám ještě česnek.:-) díky

  • Jana | 8. 5. 2014 10:44

    Musim rict,ze u nas jime vsechno ale tak casto jsem knedlicky snad nikdy nedelala.Vyborny !!!

  • MarPac | 4. 5. 2014 18:02

    Davam za jedna, skvely a hlavne mi je ji i pritel a to je co rict :-D

  • Hel | 22. 1. 2014 12:43

    Skvělý recept, můj synek (1,5r) ještě nikdy tak vášnivě nejedl, sám si na vidličku napichoval knedlíky, až se mu dělaly boule za ušima!! Skvělý a rychlý recept. Trochu jsem upravila dávkování na 2 kostky droždí (aby to mělo vážně grády! :-D )-a proto pak mouky a strouhanky vždy o lžíci víc, cibule 1,5, vejce stačilo jak je psáno 1ks. Na koulení jsem si moučnila ruce v mouce. Mňam! :-P <3

  • longchamp graphite | 26. 5. 2013 20:21

    It's hard to find well-informed people on this subject, however, you seem like you know what you're talking about! Thanks [url=http://longchamps-lm9.webnode.fr/]longchamp graphite[/url]

  • Klára | 18. 12. 2012 15:52

    vynikajici!!povedly se!dávám za1* :-)

  • Mojenka | 4. 12. 2012 12:41

    Právě mě hřejí v bříšku... :) Sice jsem do nich nedala tu mouku, ale i tak moooc dobré. Přidala jsem česnek. ;)

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 29. 11. 2011 13:24

    Já nejsem zrovna polívkový typ ale tohle je vážně Mňamka! ;-)

  • pippiva
    pippiva | 29. 3. 2011 15:00

    Drozdovou pomazanku ze skolni jidelny mam zive v pameti... :-$ . Ale tyto knedlicky budu muset zkusit, s vekem se zmenily i chute. Pridavam do "fronty" receptu na vyzkouseni 8-)

  • segruska
    segruska | 29. 3. 2011 14:23

    Vyzkoušeno, snědeno, vychváleno! :) Trochu jsem se bála, jako malá jsem nenáviděla drožďovou pomazánku ve školní jídelně, ale tyhle knedlíčky jsou vážně úžasné. Přidala jsem podle Bacule česnek a chutnaly i drahé polovičce, které jsem až po kompletním snědení oznámila, co to vlasntně bylo. I pak se drahý dožadoval, abych je do polévky udělala zase. Moc děkuji za recept! :-*

  • werwerwer | 23. 2. 2011 13:50

    rwerwrwerwerwewewe <:-) :-S <3 :-| :-| wewwwewewewewewe

  • Tereza T
    Tereza T | 16. 12. 2010 14:47

    PRDOPEČ - PRášek DO PEČiva 8-)

  • lajda | 15. 12. 2010 20:32

    Co je to prdopec ? zni to smradlavje , mozna je to nejake koreni ktere neznam . :-( :-\

  • jakub | 13. 12. 2010 12:11

    :-$ je to divnej recept tak myslím že je to hnuj :-$ :-$ :-(

  • Bacula ---- | 8. 7. 2009 12:39

    Dělala jsem je, manžel nevěděl, že jsou drožďové, protože by je neurčitě nechtěl, už když jsem měla tu hmotu, tak se ptal, co to tak krásně voní a v polévce si je pochvaloval.Dělala jsem bez mouky, dala jsem česnek, vegetu a majoránku, určitě zopakuji.

  • venyss venyss | 16. 1. 2009 16:19

    Já je dělám zas na malém množství tuku, opražím droždí do růžova,pak stáhnu ze sporáku,vmíchám jedno vejce,trošku mléka,sůl,pepř, česnek,strouhanka,na špičku nože prdopeč,chvíli nechám ležet,ona ta strouhanka nasákne mléko,udělám potřebnou hustotu a pak zkouším do polévky..

  • Marsí *** | 15. 1. 2009 22:20

    No dámy...vařila jsem už kde co, ale červenám se a přiznávám, že drožďové knedlíčky ještě ne. Je to tím, že droždí prostě jinak než v těstě nepozřu. Přesto je vyzkouším, protože mně navnadila kolegyně, která je měla v práci v polévce (samozřejmě domácí) a když mně konečně přesvědčila, abych je zkusila, nelitovala jsem. Takže provedu pokus a udělám je..:-)))

  • Vladislava Smetakova | 14. 1. 2009 23:20

    Také je používám.Dělám polévku rychlovku,jen dám do vývaru (používám magi kostky) zmraženou zeleninu na svíčkovou,nechám projít varem a přes tvořítko na halušky přidám kvasnicové těsto a zavařím.Je to rychlé a dobré.

  • Jana Tomčíková | 22. 1. 2007 06:56

    Drožďové knedlíčky jsem udělala- bez mouky, jen se strouhankou a vejcem, přidala jsem pepř,majoránku a česnek a byly moc dobré.Díky Janě za nápad se zamražováním, připravila jsem větší množství(z 5 kostek) a už mám tedy i zamraženo!Za jedna.

  • Hana Pelešková | 21. 1. 2007 13:54

    Když se droždí rozpustí, nechám ho ještě chvíli, za stálého míchání opět ztuhnout. Droždí potom už není aktivní a tudíž po něm nejsou ani větry, přičemž jeho hodnota je zachovaná. Dávám do nich taky česnek a majoránku a zahušťuji strouhankou.

  • mia | 17. 1. 2007 16:25

    výborné, úžasné, lepčí než játrové,akorát po nich kapku větrněji:-)

  • Zuzana Šindlerová | 16. 1. 2007 09:29

    Jani, kupuju v Makru celou kilovku droždí a už několikrát jsem dělala z celého kila, jinak dělám z půlky. Syn na talíři nemá polívku,jen knedlíčky. Zajímavý, že drožďovou pomazánku nejí. Takže fakt nejste "nenormální". :-))))))))

  • Jana H. | 15. 1. 2007 17:08

    Milé dámy, u nás se dělají tyto knedlíčky ze 400 G kvasnic. Je to asi do 5 l polévky. Musím přiznat , že jsem dceru od toho vyháněla, protože jkich vždycka půlka zmizela ještě za syrova. Je již vdaná, takže je teď klídek. Jednou se mě jedna stará paní ptala, na co to že kupuji takové množství. Když jsem jí řekla, že na knedlíčky, divila se,že je nikdy nedělala. Podotýkám, že když ty zatracené kvasnice jdu kupovat, že se stydím, připadám si nenormální, ale když jsou tak dobré, tak to nekupte, že? Taky dělám jen ze strouhánky a všechno ostatní jako do sekané.

  • Ivana Přikrylová | 15. 1. 2007 15:53

    Tak jako Jana a Zdeňka vynechávám mouku a zahušťuju jen strouhankou, samozřejmě tam musí být česnek. Nedělám knedlíčky, ale těsto protlačuji přes haluškovací síto rovnou do polévky a krátce povařím.

  • Jana | 15. 1. 2007 11:47

    Já také nedávám vůbecv mouku a zahušťuji jen strouhankou. Česnek je skoro snad až nutný a droždí by se mělo míchat na tuku nejméně tak dlouho, až zpění a začne vonět. Naše rodina tyhle knědlíčky zbožňuje do zeleninových polévek (ale nejn) a tak když je dělám, tak nejméně z 5-6 kostek, jdou výborně zmrazovat a pak házet do polévek dle potřeby vë mrzlém stavu. A o tom, že budou v jídle drožďové knedlíčky se s žádným novým strávníkem nebavím předem, lidíé mají k droždí odpor ze školních jídelen a táborových pomazánek a odmítají to předem a přitom jsou všichni velmi příjemně překvapení.

  • Zdeňka | 15. 1. 2007 11:35

    Taky dělám knedlíčky bez mouky jenom se strouhankou.I u nás je mládež Inko nejdříve odmítala,ale když jsem jim řekla,jak jsou výborné proti akné,vyžadují je často.A často dělám i drožďovou pomazánku a taky se ji naučili jíst.

  • Marie Horáková | 15. 1. 2007 11:10

    Já je dělám do zeleninové polévky, taky minimálně ze dvou kostek droždí , s česnekem a majoránkou a hlavně - nedávám vůbec mouku, zahušťuji jen strouhankou.

  • Kateřina Lašáková | 15. 1. 2007 11:06

    Dělávám je do porkové polévky. Jsou výborné, výrazné chuti. Jen je dělám ze 2 kostek droždí a přidávám ještě česnek.

  • Zuzana Šindlerová | 15. 1. 2007 11:00

    Jsou výborné, přidám ještě kousek česneku a petrželku. Droždí ještě po rozpuštění míchám, až znovu zhoustne.

  • inka machackova | 15. 1. 2007 09:41

    Taky dělávm,jsou výborné-ale naše mládež je moc nemusí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Knedlíčky & noky a kapání
Polévky Zavářky do polévek Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Cibule Droždí Máslo Polohrubá mouka Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového…

Guláš bez masa

Guláš bez masa

Šlehačková roláda II.

Šlehačková roláda II.

Brambory s kysanou smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Přírodní vepřové maso

Přírodní vepřové maso

Těstoviny zapečené s květákem a slaninou

Těstoviny zapečené s květákem a…

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Aspikové mističky

Aspikové mističky

Úterní salát s rukolou

Úterní salát s rukolou

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

46
Okurkový salát na uskladnění
Okurkový salát na…
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Rybízový koláč jako od babičky
Rybízový koláč jako od…

Zajímavé články

Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
AHA.cz Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ženy.cz Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Blesk.cz Zpěvačka Monika Absolonová (48): Slzy kvůli rekonstrukci chalupy! Neměla jsem architekta, přiznala

Zpěvačka Monika Absolonová (48): Slzy kvůli rekonstrukci chalupy! Neměla jsem architekta, přiznala

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

Další doporučené recepty:

Drožďová pomazánka s pepřem
Drožďová pomazánka s pepřem
Drožďová pomazánka s tofu a zeleninou
Drožďová pomazánka s tofu a zeleninou
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
Drožďové knedlíčky - kořeněné
Drožďové knedlíčky - kořeněné
Drožďové knedlíčky do polévky
Drožďové knedlíčky do polévky
Dršťková polévka
Dršťková polévka
  • Recepty.cz
  • Drožďové knedlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact