• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Drožďové knedlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Drožďové knedlíčky

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 72
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drožďové knedlíčky
Nahrát fotku
 

Drožďové knedlíčky

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce strouhanka
    • 5
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      kostka droždí
    • bylinky dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi rozpustíme máslo (přidáme kapku oleje, aby se nám máslo nepřepalovalo), přidáme na velmi drobno pokrájenou cibuli a orestujeme do sklovita.
2
Přisypeme rozdrobené droždí a za stálého míchání necháme rozpustit - odstavíme a necháme vychladnout.
3
Poté přidáme mouku strouhanku, vejce sůl, popř. bylinky a koření dle chuti.
4
Tvarujeme malé knedlíčky či noky a zaváříme tak 5 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drožďové knedlíčky do polévky

Drožďové knedlíčky do polévky

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Morkovo - drožďové knedlíčky / nočky

Morkovo - drožďové knedlíčky / nočky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ALENA | 14. 5. 2016 12:14

    Můžete mi, prosím, poradit, proč se mi knedlíčky rozvařují? :-(

  • Ája | 17. 5. 2014 18:22

    moc dobré:-) já dávám ještě česnek.:-) díky

  • Jana | 8. 5. 2014 10:44

    Musim rict,ze u nas jime vsechno ale tak casto jsem knedlicky snad nikdy nedelala.Vyborny !!!

  • MarPac | 4. 5. 2014 18:02

    Davam za jedna, skvely a hlavne mi je ji i pritel a to je co rict :-D

  • Hel | 22. 1. 2014 12:43

    Skvělý recept, můj synek (1,5r) ještě nikdy tak vášnivě nejedl, sám si na vidličku napichoval knedlíky, až se mu dělaly boule za ušima!! Skvělý a rychlý recept. Trochu jsem upravila dávkování na 2 kostky droždí (aby to mělo vážně grády! :-D )-a proto pak mouky a strouhanky vždy o lžíci víc, cibule 1,5, vejce stačilo jak je psáno 1ks. Na koulení jsem si moučnila ruce v mouce. Mňam! :-P <3

  • longchamp graphite | 26. 5. 2013 20:21

    It's hard to find well-informed people on this subject, however, you seem like you know what you're talking about! Thanks [url=http://longchamps-lm9.webnode.fr/]longchamp graphite[/url]

  • Klára | 18. 12. 2012 15:52

    vynikajici!!povedly se!dávám za1* :-)

  • Mojenka | 4. 12. 2012 12:41

    Právě mě hřejí v bříšku... :) Sice jsem do nich nedala tu mouku, ale i tak moooc dobré. Přidala jsem česnek. ;)

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 29. 11. 2011 13:24

    Já nejsem zrovna polívkový typ ale tohle je vážně Mňamka! ;-)

  • pippiva
    pippiva | 29. 3. 2011 15:00

    Drozdovou pomazanku ze skolni jidelny mam zive v pameti... :-$ . Ale tyto knedlicky budu muset zkusit, s vekem se zmenily i chute. Pridavam do "fronty" receptu na vyzkouseni 8-)

  • segruska
    segruska | 29. 3. 2011 14:23

    Vyzkoušeno, snědeno, vychváleno! :) Trochu jsem se bála, jako malá jsem nenáviděla drožďovou pomazánku ve školní jídelně, ale tyhle knedlíčky jsou vážně úžasné. Přidala jsem podle Bacule česnek a chutnaly i drahé polovičce, které jsem až po kompletním snědení oznámila, co to vlasntně bylo. I pak se drahý dožadoval, abych je do polévky udělala zase. Moc děkuji za recept! :-*

  • werwerwer | 23. 2. 2011 13:50

    rwerwrwerwerwewewe <:-) :-S <3 :-| :-| wewwwewewewewewe

  • Tereza T
    Tereza T | 16. 12. 2010 14:47

    PRDOPEČ - PRášek DO PEČiva 8-)

  • lajda | 15. 12. 2010 20:32

    Co je to prdopec ? zni to smradlavje , mozna je to nejake koreni ktere neznam . :-( :-\

  • jakub | 13. 12. 2010 12:11

    :-$ je to divnej recept tak myslím že je to hnuj :-$ :-$ :-(

  • Bacula ---- | 8. 7. 2009 12:39

    Dělala jsem je, manžel nevěděl, že jsou drožďové, protože by je neurčitě nechtěl, už když jsem měla tu hmotu, tak se ptal, co to tak krásně voní a v polévce si je pochvaloval.Dělala jsem bez mouky, dala jsem česnek, vegetu a majoránku, určitě zopakuji.

  • venyss venyss | 16. 1. 2009 16:19

    Já je dělám zas na malém množství tuku, opražím droždí do růžova,pak stáhnu ze sporáku,vmíchám jedno vejce,trošku mléka,sůl,pepř, česnek,strouhanka,na špičku nože prdopeč,chvíli nechám ležet,ona ta strouhanka nasákne mléko,udělám potřebnou hustotu a pak zkouším do polévky..

  • Marsí *** | 15. 1. 2009 22:20

    No dámy...vařila jsem už kde co, ale červenám se a přiznávám, že drožďové knedlíčky ještě ne. Je to tím, že droždí prostě jinak než v těstě nepozřu. Přesto je vyzkouším, protože mně navnadila kolegyně, která je měla v práci v polévce (samozřejmě domácí) a když mně konečně přesvědčila, abych je zkusila, nelitovala jsem. Takže provedu pokus a udělám je..:-)))

  • Vladislava Smetakova | 14. 1. 2009 23:20

    Také je používám.Dělám polévku rychlovku,jen dám do vývaru (používám magi kostky) zmraženou zeleninu na svíčkovou,nechám projít varem a přes tvořítko na halušky přidám kvasnicové těsto a zavařím.Je to rychlé a dobré.

  • Jana Tomčíková | 22. 1. 2007 06:56

    Drožďové knedlíčky jsem udělala- bez mouky, jen se strouhankou a vejcem, přidala jsem pepř,majoránku a česnek a byly moc dobré.Díky Janě za nápad se zamražováním, připravila jsem větší množství(z 5 kostek) a už mám tedy i zamraženo!Za jedna.

  • Hana Pelešková | 21. 1. 2007 13:54

    Když se droždí rozpustí, nechám ho ještě chvíli, za stálého míchání opět ztuhnout. Droždí potom už není aktivní a tudíž po něm nejsou ani větry, přičemž jeho hodnota je zachovaná. Dávám do nich taky česnek a majoránku a zahušťuji strouhankou.

  • mia | 17. 1. 2007 16:25

    výborné, úžasné, lepčí než játrové,akorát po nich kapku větrněji:-)

  • Zuzana Šindlerová | 16. 1. 2007 09:29

    Jani, kupuju v Makru celou kilovku droždí a už několikrát jsem dělala z celého kila, jinak dělám z půlky. Syn na talíři nemá polívku,jen knedlíčky. Zajímavý, že drožďovou pomazánku nejí. Takže fakt nejste "nenormální". :-))))))))

  • Jana H. | 15. 1. 2007 17:08

    Milé dámy, u nás se dělají tyto knedlíčky ze 400 G kvasnic. Je to asi do 5 l polévky. Musím přiznat , že jsem dceru od toho vyháněla, protože jkich vždycka půlka zmizela ještě za syrova. Je již vdaná, takže je teď klídek. Jednou se mě jedna stará paní ptala, na co to že kupuji takové množství. Když jsem jí řekla, že na knedlíčky, divila se,že je nikdy nedělala. Podotýkám, že když ty zatracené kvasnice jdu kupovat, že se stydím, připadám si nenormální, ale když jsou tak dobré, tak to nekupte, že? Taky dělám jen ze strouhánky a všechno ostatní jako do sekané.

  • Ivana Přikrylová | 15. 1. 2007 15:53

    Tak jako Jana a Zdeňka vynechávám mouku a zahušťuju jen strouhankou, samozřejmě tam musí být česnek. Nedělám knedlíčky, ale těsto protlačuji přes haluškovací síto rovnou do polévky a krátce povařím.

  • Jana | 15. 1. 2007 11:47

    Já také nedávám vůbecv mouku a zahušťuji jen strouhankou. Česnek je skoro snad až nutný a droždí by se mělo míchat na tuku nejméně tak dlouho, až zpění a začne vonět. Naše rodina tyhle knědlíčky zbožňuje do zeleninových polévek (ale nejn) a tak když je dělám, tak nejméně z 5-6 kostek, jdou výborně zmrazovat a pak házet do polévek dle potřeby vë mrzlém stavu. A o tom, že budou v jídle drožďové knedlíčky se s žádným novým strávníkem nebavím předem, lidíé mají k droždí odpor ze školních jídelen a táborových pomazánek a odmítají to předem a přitom jsou všichni velmi příjemně překvapení.

  • Zdeňka | 15. 1. 2007 11:35

    Taky dělám knedlíčky bez mouky jenom se strouhankou.I u nás je mládež Inko nejdříve odmítala,ale když jsem jim řekla,jak jsou výborné proti akné,vyžadují je často.A často dělám i drožďovou pomazánku a taky se ji naučili jíst.

  • Marie Horáková | 15. 1. 2007 11:10

    Já je dělám do zeleninové polévky, taky minimálně ze dvou kostek droždí , s česnekem a majoránkou a hlavně - nedávám vůbec mouku, zahušťuji jen strouhankou.

  • Kateřina Lašáková | 15. 1. 2007 11:06

    Dělávám je do porkové polévky. Jsou výborné, výrazné chuti. Jen je dělám ze 2 kostek droždí a přidávám ještě česnek.

  • Zuzana Šindlerová | 15. 1. 2007 11:00

    Jsou výborné, přidám ještě kousek česneku a petrželku. Droždí ještě po rozpuštění míchám, až znovu zhoustne.

  • inka machackova | 15. 1. 2007 09:41

    Taky dělávm,jsou výborné-ale naše mládež je moc nemusí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Knedlíčky & noky a kapání
Polévky Zavářky do polévek Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Cibule Droždí Máslo Polohrubá mouka Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na smetaně II.

Kotlety na smetaně II.

Linecké třené cukroví I.

Linecké třené cukroví I.

Hovězí maso na pivu

Hovězí maso na pivu

Dort stracciatella s ricottou

Dort stracciatella s ricottou

Vdolky s jablečným rozvarem

Vdolky s jablečným rozvarem

Rychlý nepečený moučník z polenty

Rychlý nepečený moučník z polenty

Ginger Beer - zázvorová limonáda

Ginger Beer - zázvorová limonáda

Jablečné žabí tlamičky se skořicí

Jablečné žabí tlamičky se skořicí

chili-medové paličky

chili-medové paličky

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

117
Máslové loupáčky
Máslové loupáčky
71
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
40
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…
38
Rýže s ovocem
Rýže s ovocem
21
Nekynutý závin
Nekynutý závin

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Obnovená premiéra muzikálu Osmý světadíl: Vdovy po Patejdlovi (†68) a Žbirkovi (†69) v dobré náladě

Obnovená premiéra muzikálu Osmý světadíl: Vdovy po Patejdlovi (†68) a Žbirkovi (†69) v dobré náladě

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Drožďová pomazánka s pepřem
Drožďová pomazánka s pepřem
Drožďová pomazánka s tofu a zeleninou
Drožďová pomazánka s tofu a zeleninou
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
Drožďové knedlíčky - kořeněné
Drožďové knedlíčky - kořeněné
Drožďové knedlíčky do polévky
Drožďové knedlíčky do polévky
Dršťková polévka
Dršťková polévka
  • Recepty.cz
  • Drožďové knedlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact