• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Drožďová pomazánka III.
Napište svůj komentář k receptu

Drožďová pomazánka III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drožďová pomazánka III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kostka droždí
    • 1
      ks cibule
    • 125
      g máslo
    • 2
      vejce
    • 2
      lžíce hořčice
    • olej
    • 2
      ks krémový sýr nebo jiné roztíratelné sýry
    • sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

1
Na oleji opražíme cibulku, potom přidáme droždí, necháme ho rozpustit a mícháme, dokud nezačne houstnout. Potom do toho vyklepneme dvě vejce a mícháme do zhoustnutí - už jen krátce, vejce houstnou rychle. Odstavíme. Ještě do teplého zamícháme sýry a přidáme hořčici. Do úplně vychladlého zašleháme máslo. Může se dochutit solí, já už nesolím.
2
Mažeme na chléb nebo pečivo, výborné je to samotné, nebo ozdobené kolečkem rajčete, papriky, ředvičky, nebo posypané pažitkou - podle toho, co je právě doma.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drožďová pomazánka II.

Drožďová pomazánka II.

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Drožďová pomazánka - Dědův recept

Drožďová pomazánka - Dědův recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • rosalie | 12. 12. 2012 05:37

    je mozne to udelat ze suseneho drozdi? :-(

  • Alexandra Daňková | 2. 3. 2009 09:21

    moc dobrá pomazánka, cibulku jsem osmahla rovnou na másle a na konci jsem už tudíž žádné nezašlehala a bylo moc dobré

  • Marie Vlckova | 14. 10. 2006 13:58

    Diky za upresnenni. S tim ze drozdi funguje i po zmrazeni jste me taky prekvapili, ja je sice taky davam do mrazaku, hned jak si je privezu (zijeme prechodne v tropech),, ale pak z neho delam jen polevku nebo umichane s vejcem. S tim syrem jsem to chtela trochu obmenit. "Kucharka on line" je bezva, chodim sem kazdy tyden pro inspiraci "co nakoupit, co uvarit". Diky vsem prispevatelum a spravcum kucharky.

  • Mirka G. | 8. 10. 2006 15:04

    Pravdaže, normálne ho použijem do teplého mlieka s lyžičkou cukru a kvások sa urobí....trošku dlhšie mu to trvá:-) A rovnako ho použijem na pomazánku, len ho dávam na cibuľku zmrazené.

  • Jana Kutačová | 8. 10. 2006 10:16

    Já koukám jako blázen...Droždí se dá zamrazit??A funguje pak normálně,dá se z něj ještě udělat kvásek?Nikdy jsem o tom neslyšela,tak se ptám:o))

  • Mirka G. | 7. 10. 2006 20:15

    Ešte som zabudla doplniť, že na pomazánku požívam aj zmrazené kocky droždia.

  • Mirka G. | 7. 10. 2006 20:11

    Syrokrém je druh taveného syra, ale môžete použiť aj tú veselú krávu:-) Lučina je trošku iná, ale určite ňou nič nepokazíte, ja som to ešte neskúšala. Kocka droždia je približne tých 42 g - ale to záleží od výrobcu. Na nejakom tom grame nezáleží, pokiaľ nezmeníme pomer ingrediencií veľmi zásadne. 1syrokrém má okolo 50g, teda asi vtejto gramáži môžete nahradit iným syrom. Nemusíte mať však obavy, že ked bude o pár gramov viac alebo menej, že to nebude dobré. :-)) Ja to väčšinou robím od oka a na gramáž vôbec nepozerám - aj teraz som musela pozrieť do chladničky, koľko syrokrém váži:-)

  • Marie Vlckova | 7. 10. 2006 17:26

    Prosim, co je "syrokrem"? Jako Lucina nebo jako "Vesela krava"(trojuhelnicky)? A kolik toho je-gramaz? Kostka drozdi je 42g? Zijeme vzahranici a potrebuji upresneni. Kvasnice mame radi (a vozime si je z domu, protoze tady nejsou k dostani) a rada bych tuhle pomazanku zkusila. . Dekuji za upresneni.

  • Broňa K. | 30. 9. 2006 15:19

    Je vynikajicí!! Už jsem ji dělala na hodně způsobů, ale tato nemá chybu, jen je lepší s Florou, není tak tučná. Byl to můj první recept vyzkoušený z internetové kuchařky a už se chystám na další :-)

  • Mirka G. | 15. 3. 2006 18:56

    Som rada, že vám chutila...ja nestačím natierať na rožky alebo chlieb....jedia mi to spod rúk:-)

  • Margita | 13. 3. 2006 07:52

    Je vynikajúca. Veľmi sme si s manželom pochutili.Najskôr sme ju urobili bez masla, pretože sme mali chuť na niečo menej mastné. Je veľmi dobrá aj takto. Potom, aby som mohla zhodnotiť recept ako je daný, tak som pridala aj maslo Floru a aj tak je výborná. Do hotovej som dala len nasekanú pažítku. Hodnotím za 1.

  • Mirka . G. | 7. 3. 2006 09:51

    Určite sa môže pridať všeličo, ale takto je veľmi jemná, taká našľahaná a chutí vynikajúco.

  • luckymili | 6. 3. 2006 18:56

    Tak tohle určitě vyzkouším, máme moc rádi kvacnicové recepty, ale moje poslední pomazánka dopadla tak, že jsem z ní udělala knedlíčky do polévky, protože se nedala jíst. Dá se do ni přidat i měkký salám?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Droždí Hořčice Krémový sýr Máslo Olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Jednoduchá česneková pomazánka na chlebíčky

Jednoduchá česneková pomazánka na…

Grahamové rohlíky

Grahamové rohlíky

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Barvená velikonoční vejce v cibulových slupkách

Barvená velikonoční vejce v…

Medovo-mléčné kuličky

Medovo-mléčné kuličky

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový sváteční dort

Domácí lučina

Domácí lučina

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

69
Kynutý táč s ovocem a drobenkou
Kynutý táč s ovocem a…
64
Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Halušky z lososa v…
51
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
28
Babiččin rychlý jogurtový koláč
Babiččin rychlý…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Krainová (52) ve slovní přestřelce: Nařčení z anorexie!

Krainová (52) ve slovní přestřelce: Nařčení z anorexie!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

  • Recepty.cz
  • Drožďová pomazánka III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact