• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Drožďová pomazánka III.
Napište svůj komentář k receptu

Drožďová pomazánka III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drožďová pomazánka III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kostka droždí
    • 1
      ks cibule
    • 125
      g máslo
    • 2
      vejce
    • 2
      lžíce hořčice
    • olej
    • 2
      ks krémový sýr nebo jiné roztíratelné sýry
    • sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

1
Na oleji opražíme cibulku, potom přidáme droždí, necháme ho rozpustit a mícháme, dokud nezačne houstnout. Potom do toho vyklepneme dvě vejce a mícháme do zhoustnutí - už jen krátce, vejce houstnou rychle. Odstavíme. Ještě do teplého zamícháme sýry a přidáme hořčici. Do úplně vychladlého zašleháme máslo. Může se dochutit solí, já už nesolím.
2
Mažeme na chléb nebo pečivo, výborné je to samotné, nebo ozdobené kolečkem rajčete, papriky, ředvičky, nebo posypané pažitkou - podle toho, co je právě doma.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drožďová pomazánka II.

Drožďová pomazánka II.

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Drožďová pomazánka - Dědův recept

Drožďová pomazánka - Dědův recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • rosalie | 12. 12. 2012 05:37

    je mozne to udelat ze suseneho drozdi? :-(

  • Alexandra Daňková | 2. 3. 2009 09:21

    moc dobrá pomazánka, cibulku jsem osmahla rovnou na másle a na konci jsem už tudíž žádné nezašlehala a bylo moc dobré

  • Marie Vlckova | 14. 10. 2006 13:58

    Diky za upresnenni. S tim ze drozdi funguje i po zmrazeni jste me taky prekvapili, ja je sice taky davam do mrazaku, hned jak si je privezu (zijeme prechodne v tropech),, ale pak z neho delam jen polevku nebo umichane s vejcem. S tim syrem jsem to chtela trochu obmenit. "Kucharka on line" je bezva, chodim sem kazdy tyden pro inspiraci "co nakoupit, co uvarit". Diky vsem prispevatelum a spravcum kucharky.

  • Mirka G. | 8. 10. 2006 15:04

    Pravdaže, normálne ho použijem do teplého mlieka s lyžičkou cukru a kvások sa urobí....trošku dlhšie mu to trvá:-) A rovnako ho použijem na pomazánku, len ho dávam na cibuľku zmrazené.

  • Jana Kutačová | 8. 10. 2006 10:16

    Já koukám jako blázen...Droždí se dá zamrazit??A funguje pak normálně,dá se z něj ještě udělat kvásek?Nikdy jsem o tom neslyšela,tak se ptám:o))

  • Mirka G. | 7. 10. 2006 20:15

    Ešte som zabudla doplniť, že na pomazánku požívam aj zmrazené kocky droždia.

  • Mirka G. | 7. 10. 2006 20:11

    Syrokrém je druh taveného syra, ale môžete použiť aj tú veselú krávu:-) Lučina je trošku iná, ale určite ňou nič nepokazíte, ja som to ešte neskúšala. Kocka droždia je približne tých 42 g - ale to záleží od výrobcu. Na nejakom tom grame nezáleží, pokiaľ nezmeníme pomer ingrediencií veľmi zásadne. 1syrokrém má okolo 50g, teda asi vtejto gramáži môžete nahradit iným syrom. Nemusíte mať však obavy, že ked bude o pár gramov viac alebo menej, že to nebude dobré. :-)) Ja to väčšinou robím od oka a na gramáž vôbec nepozerám - aj teraz som musela pozrieť do chladničky, koľko syrokrém váži:-)

  • Marie Vlckova | 7. 10. 2006 17:26

    Prosim, co je "syrokrem"? Jako Lucina nebo jako "Vesela krava"(trojuhelnicky)? A kolik toho je-gramaz? Kostka drozdi je 42g? Zijeme vzahranici a potrebuji upresneni. Kvasnice mame radi (a vozime si je z domu, protoze tady nejsou k dostani) a rada bych tuhle pomazanku zkusila. . Dekuji za upresneni.

  • Broňa K. | 30. 9. 2006 15:19

    Je vynikajicí!! Už jsem ji dělala na hodně způsobů, ale tato nemá chybu, jen je lepší s Florou, není tak tučná. Byl to můj první recept vyzkoušený z internetové kuchařky a už se chystám na další :-)

  • Mirka G. | 15. 3. 2006 18:56

    Som rada, že vám chutila...ja nestačím natierať na rožky alebo chlieb....jedia mi to spod rúk:-)

  • Margita | 13. 3. 2006 07:52

    Je vynikajúca. Veľmi sme si s manželom pochutili.Najskôr sme ju urobili bez masla, pretože sme mali chuť na niečo menej mastné. Je veľmi dobrá aj takto. Potom, aby som mohla zhodnotiť recept ako je daný, tak som pridala aj maslo Floru a aj tak je výborná. Do hotovej som dala len nasekanú pažítku. Hodnotím za 1.

  • Mirka . G. | 7. 3. 2006 09:51

    Určite sa môže pridať všeličo, ale takto je veľmi jemná, taká našľahaná a chutí vynikajúco.

  • luckymili | 6. 3. 2006 18:56

    Tak tohle určitě vyzkouším, máme moc rádi kvacnicové recepty, ale moje poslední pomazánka dopadla tak, že jsem z ní udělala knedlíčky do polévky, protože se nedala jíst. Dá se do ni přidat i měkký salám?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Droždí Hořčice Krémový sýr Máslo Olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí pomazánka s avokádem

Rybí pomazánka s avokádem

Kotlety (řízky) v alobalu

Kotlety (řízky) v alobalu

Ořechové řezy s medovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

Marokánky ze smetany

Marokánky ze smetany

Zelný salát III.

Zelný salát III.

Špagety se sojovým masem

Špagety se sojovým masem

Křupavý jarní salát

Křupavý jarní salát

Zeleninový kuskus

Zeleninový kuskus

Halloumi z grilu na salátu

Halloumi z grilu na salátu

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

87
Těstoviny s cuketou a kuřecím masem
Těstoviny s cuketou a…
85
Jednoduchá mléčná rýže / rýžová kaše
Jednoduchá mléčná rýže /…
68
Švestková povidla
Švestková povidla
36
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
26
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Třetí díl Zrádců plný zvratů: Velký návrat vypadlíků! Ale má to háček

Třetí díl Zrádců plný zvratů: Velký návrat vypadlíků! Ale má to háček

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

  • Recepty.cz
  • Drožďová pomazánka III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact