• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Drožďová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Drožďová polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drožďová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks droždí (Balíček)
    • 100
      g máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks masox (Kostka)
    • sušené houby (Hrst)
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • polévkové koření
    • vegeta
    • kmín
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
Na másle rozpustíme droždí. Až se odděluje od tuku přidáme mouku a připravíme zápražku. Opražíme a zalijeme vodou. Když se voda vaří, přidáme bujón, koření a houby. Vaříme houby doměkka. Poté do polévky rozkvedláme vejce. Nakonec dochutíme solí a vegetou, krátce povaříme a přidáme petrželku. Jako vložka se výborně hodí na kostičky nakrájený, osmažený chléb.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami

Drožďová polévka křečka Josífka s…

Drožďová polévka s houbami a quinoou

Drožďová polévka s houbami a quinoou

Drožďová pomazánka II.

Drožďová pomazánka II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hofman72 | 19. 5. 2013 01:00

    Polevka je vyborna i bez mouky, vegety. Zbytecne toto pridavat a delat ze zdrave polevky, polevku nezdravou. Vegetu jsem nahradila ruznym druhem koreni a byla i tak vyborna.

  • Sabina Pišťáčková | 18. 8. 2009 13:01

    Polévka je naprosto skvělá...nedala jsem tam akorát houby kvůli synovi, ale jinak mohu doporučit!!!!

  • Lucie Strauchová | 25. 2. 2009 16:14

    Polívečku jsme měli tento týden, byla opravdu výborná, chutnala i synovi a manžel taky mlaskal, určitě se k tomu to receptu vrátím .Dávám za jedna

  • Lucie Strauchová | 23. 2. 2009 12:03

    Dovařeno i snězeno. tato polívka je opravdu výborná a jednoduchá. Chutanala i synovi, určitě se budeme k tomuto receptu vracet.

  • Lucie Strauchová | 23. 2. 2009 12:01

    Dovařeno a již i snězeno. Polívečka je opravdu výborná a jednoduchá. Chutnala i synovi, takže se budeme k tomuto receptu vracet. Dávám za jedna

  • Jana Chmelařová | 5. 7. 2007 15:28

    Rady : aby droždí neprskalo přikryjte nádobu sítkem,které dostanete koupit v dom. potřebáchmísto hladké mouky použijte krupici /lépe polévku zahustí/Sušené houby rozdrtím v jakémkoliv drtiči a pak je používám do všech pokrmůzeleninu používám naloženou v soli,kterou si připravim na podzim naloženou v soli a másledalší typy pro začínající kuchařky poskytnu

  • izabel | 12. 5. 2007 11:00

    je vyborna, akurat to drozdie velmi prska v tom oleji..ja som pridala este pol lyzicky kminu, oregano a zemiaky..no nedala som bujon vsetko som dosolila a dopeprila..ani polievkove korenie som nedavala a je vyborna :)

  • lenča | 8. 3. 2007 16:41

    Já dělám droždovou polévku trochu jinak:Uvařím vývvar,mezitím si v kastrůlku rozpustím trochu ramy,do toho dám rozpustit kostku droždí a odstavím.Po chvíli přidám vejce,rozšlehám jej,osolím,opepřím a přidám trochu strouhanky.Tuto směs přes sítko stěrkou přidávám do vývaru.Je to polévka našich babiček.

  • Lenka | 9. 1. 2007 11:46

    Dnes jsem uvařila - vynikající. Dlouho jsem tuto polévku neměla, tak přišla k chuti. Ještě jsem přidala trošku škvarků a libečku a nemělo to chybu.

  • Jana Studničná | 11. 3. 2006 20:18

    Polévku znám z dětství a po letech jsem se k ní dnes vrátila. Mně voní / včetně přípravy/, droždí jsme dala 3 kostky / krémovější/, houby vynechala a vejce na závěr jen jedno.Na talíři doplnila na kostky osmaženým rohlíkem. Polévka je vynikající a vitaminy B bohatá. Dobrou chuť!

  • Pavlína Votkeová | 11. 3. 2006 17:26

    Fakt mě tato polévka překvapila.Jen vydržet ten zápach při vaření. Ale výsledek za to stoprocentně stojí.

  • Danča Kejhová | 4. 2. 2006 12:45

    Dneska jsem ji uvařila příteli k obědu. Neměla jsem houby, i přesto je vynikající, místo petrželky jsem dala mraženou pažitku... MŇAMKA!

  • Liba od Mostu | 8. 1. 2006 12:49

    Tato polevka je velice dobra,i memu synovi moc chutnala.Je mnam,mnam.

  • Silvie z Jeseniku | 10. 4. 2005 00:23

    no ja to delala bez tech hub, jak jsem napsala vise...:-}}

  • Abies Alba | 6. 4. 2005 12:12

    Pokud se do jakéhokoli pokrmu dávají houby, měly by se povařit minimálně 20 minut (i ty sušené). Zničí se tím choroboplodné zárodky, mj. salmonely. Asi proto je tady tak dlouhá doba na vaření.

  • Silvie z Jeseniku | 6. 4. 2005 01:33

    navic doba pripravy mi trva ne 45 min ale sotva 20 min. coz mi prijde, ze bohate staci..pro provazeni..hezky den..

  • Silvie z Jeseniku | 6. 4. 2005 01:31

    polevka chutna vyborne i bez hub...deti ji maji velmi rady...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Kmín Máslo Masox Petrželka Polévkové koření Sůl Sušené houby Vegeta Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jednoduchá domácí paštika

Jednoduchá domácí paštika

Řezy Pribiňáček

Řezy Pribiňáček

Vaječná pomazánka s rukolou

Vaječná pomazánka s rukolou

Obrácená buchta z jablek

Obrácená buchta z jablek

Veganský perník

Veganský perník

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí

Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí

Ananasové řezy "Piña Colada"

Ananasové řezy "Piña Colada"

Špenátové placičky se sýrem

Špenátové placičky se sýrem

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

32
Česnekové výhonky s rýží
Česnekové výhonky s rýží
25
Pečené červené zelí s řepou a pórkem
Pečené červené zelí s…
22
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Eliška Kaplický zrekonstruovala »Havlovu« vilu:  60 milionů a dva roky práce

Eliška Kaplický zrekonstruovala »Havlovu« vilu: 60 milionů a dva roky práce

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

  • Recepty.cz
  • Drožďová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact