• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Drožďová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Drožďová polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drožďová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks droždí (Balíček)
    • 100
      g máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks masox (Kostka)
    • sušené houby (Hrst)
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • polévkové koření
    • vegeta
    • kmín
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
Na másle rozpustíme droždí. Až se odděluje od tuku přidáme mouku a připravíme zápražku. Opražíme a zalijeme vodou. Když se voda vaří, přidáme bujón, koření a houby. Vaříme houby doměkka. Poté do polévky rozkvedláme vejce. Nakonec dochutíme solí a vegetou, krátce povaříme a přidáme petrželku. Jako vložka se výborně hodí na kostičky nakrájený, osmažený chléb.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami

Drožďová polévka křečka Josífka s…

Drožďová polévka s houbami a quinoou

Drožďová polévka s houbami a quinoou

Drožďová pomazánka II.

Drožďová pomazánka II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hofman72 | 19. 5. 2013 01:00

    Polevka je vyborna i bez mouky, vegety. Zbytecne toto pridavat a delat ze zdrave polevky, polevku nezdravou. Vegetu jsem nahradila ruznym druhem koreni a byla i tak vyborna.

  • Sabina Pišťáčková | 18. 8. 2009 13:01

    Polévka je naprosto skvělá...nedala jsem tam akorát houby kvůli synovi, ale jinak mohu doporučit!!!!

  • Lucie Strauchová | 25. 2. 2009 16:14

    Polívečku jsme měli tento týden, byla opravdu výborná, chutnala i synovi a manžel taky mlaskal, určitě se k tomu to receptu vrátím .Dávám za jedna

  • Lucie Strauchová | 23. 2. 2009 12:03

    Dovařeno i snězeno. tato polívka je opravdu výborná a jednoduchá. Chutanala i synovi, určitě se budeme k tomuto receptu vracet.

  • Lucie Strauchová | 23. 2. 2009 12:01

    Dovařeno a již i snězeno. Polívečka je opravdu výborná a jednoduchá. Chutnala i synovi, takže se budeme k tomuto receptu vracet. Dávám za jedna

  • Jana Chmelařová | 5. 7. 2007 15:28

    Rady : aby droždí neprskalo přikryjte nádobu sítkem,které dostanete koupit v dom. potřebáchmísto hladké mouky použijte krupici /lépe polévku zahustí/Sušené houby rozdrtím v jakémkoliv drtiči a pak je používám do všech pokrmůzeleninu používám naloženou v soli,kterou si připravim na podzim naloženou v soli a másledalší typy pro začínající kuchařky poskytnu

  • izabel | 12. 5. 2007 11:00

    je vyborna, akurat to drozdie velmi prska v tom oleji..ja som pridala este pol lyzicky kminu, oregano a zemiaky..no nedala som bujon vsetko som dosolila a dopeprila..ani polievkove korenie som nedavala a je vyborna :)

  • lenča | 8. 3. 2007 16:41

    Já dělám droždovou polévku trochu jinak:Uvařím vývvar,mezitím si v kastrůlku rozpustím trochu ramy,do toho dám rozpustit kostku droždí a odstavím.Po chvíli přidám vejce,rozšlehám jej,osolím,opepřím a přidám trochu strouhanky.Tuto směs přes sítko stěrkou přidávám do vývaru.Je to polévka našich babiček.

  • Lenka | 9. 1. 2007 11:46

    Dnes jsem uvařila - vynikající. Dlouho jsem tuto polévku neměla, tak přišla k chuti. Ještě jsem přidala trošku škvarků a libečku a nemělo to chybu.

  • Jana Studničná | 11. 3. 2006 20:18

    Polévku znám z dětství a po letech jsem se k ní dnes vrátila. Mně voní / včetně přípravy/, droždí jsme dala 3 kostky / krémovější/, houby vynechala a vejce na závěr jen jedno.Na talíři doplnila na kostky osmaženým rohlíkem. Polévka je vynikající a vitaminy B bohatá. Dobrou chuť!

  • Pavlína Votkeová | 11. 3. 2006 17:26

    Fakt mě tato polévka překvapila.Jen vydržet ten zápach při vaření. Ale výsledek za to stoprocentně stojí.

  • Danča Kejhová | 4. 2. 2006 12:45

    Dneska jsem ji uvařila příteli k obědu. Neměla jsem houby, i přesto je vynikající, místo petrželky jsem dala mraženou pažitku... MŇAMKA!

  • Liba od Mostu | 8. 1. 2006 12:49

    Tato polevka je velice dobra,i memu synovi moc chutnala.Je mnam,mnam.

  • Silvie z Jeseniku | 10. 4. 2005 00:23

    no ja to delala bez tech hub, jak jsem napsala vise...:-}}

  • Abies Alba | 6. 4. 2005 12:12

    Pokud se do jakéhokoli pokrmu dávají houby, měly by se povařit minimálně 20 minut (i ty sušené). Zničí se tím choroboplodné zárodky, mj. salmonely. Asi proto je tady tak dlouhá doba na vaření.

  • Silvie z Jeseniku | 6. 4. 2005 01:33

    navic doba pripravy mi trva ne 45 min ale sotva 20 min. coz mi prijde, ze bohate staci..pro provazeni..hezky den..

  • Silvie z Jeseniku | 6. 4. 2005 01:31

    polevka chutna vyborne i bez hub...deti ji maji velmi rady...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Kmín Máslo Masox Petrželka Polévkové koření Sůl Sušené houby Vegeta Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtový dort s jahodami

Jogurtový dort s jahodami

Šunková pomazánka - taťkova

Šunková pomazánka - taťkova

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso na smetaně

Esíčka

Esíčka

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými těstovinami

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými…

Houskové uzenářské knedlíky

Houskové uzenářské knedlíky

Sněhové pusinky II.

Sněhové pusinky II.

Rybízový nepečený dort

Rybízový nepečený dort

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

62
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
49
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
47
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
44
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
32
Rozmarýnové hovězí na špeku
Rozmarýnové hovězí na…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz Zprávařka Primy Lucie Ptáčková: Porodila druhé dítko! Po problémech s početím

Zprávařka Primy Lucie Ptáčková: Porodila druhé dítko! Po problémech s početím

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Drožďová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact