• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Drobenka - žmolenka
Napište svůj komentář k receptu

Drobenka - žmolenka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 127
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drobenka - žmolenka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 140
      g polohrubá mouka
    • 100
      g tuk máslo nebo hera
    • 100
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Na vále rozsekáme tuk do mouky, přidáme cukr a teplem vlasních rukou všechno společně rozdrobíme, rozžmouláme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosová žmolenka (drobenka)

Kokosová žmolenka (drobenka)

Drobenka - koláč s pudinkem a ovocem

Drobenka - koláč s pudinkem a ovocem

Drobenka na ovocný koláč

Drobenka na ovocný koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Agáta | 16. 10. 2015 19:22

    můžu místo pol. mouky dát hladkou?

  • Agáta | 16. 10. 2015 19:22

    můžu místo pol. mouky dát hladkou?

  • Hana | 30. 8. 2015 14:18

    Viborne? :-P :-P :-P

  • Petra | 23. 6. 2015 19:05

    Parada, dekuji za recept-i jsem to ochutnala nez jsem to nasypala na kolac.dobre... diky.

  • Věra | 8. 1. 2015 21:15

    Vychytávka - mouku a cukr zamíchám do rozpuštěného másla. Je to za vteřinku a výsledek stejný.

  • 77fifi | 26. 10. 2014 09:24

    jasně v míse - ale já dávám víc moky- tak 155 .... ale to asi podle toho jak se lepí nebo ne...

  • Lenjah
    Lenjah | 24. 7. 2014 22:21

    jednou jsem ji zkusila, od té doby dělám stále. občas do ní přidám skořici. je perfektní, krásně křupe :)

  • Anonymous | 11. 1. 2014 21:41

    je to viborne

  • Anonymous | 11. 1. 2014 21:39

    vubec to neni dobre

  • Bajule007 | 29. 1. 2012 19:48

    Místo tuku jsem dala 100g oleje a jeto taky v pohodě. ;-)

  • Sixa | 28. 9. 2011 12:57

    Díky za recept, super rychle a jednoduché :-) dávám 1

  • Jana Bělochová | 11. 7. 2009 16:00

    Tak jsem právě zkusila drobenku dle pí. Řezníčkové a musím moc pochválit. Opravdu je výborná. A příště zkusím dodat ještě ten rum ;)

  • zdenka supolova | 19. 6. 2009 18:37

    Dovolím si přidat svůj objev,úplně náhodou jsem zjistila,že v DP se dá udělat luxusní drobenka,na program koláč nebo rychlý,naházím to tam a za tři minuty je hotovo.Tak to je pro ty ,co mají artritidu,jako já,úplný blaho :-)

  • Irena Klasová | 3. 6. 2009 13:34

    Já někdy přidávám do žmolenky marcipán, chuť je lepší a taky ho dělám v míse.

  • Lucie Blechová | 3. 6. 2009 08:27

    Teda dámy, řeknu Vám, netušila jsem, kolik možných alternativ lze vymyslet pro takovou věc, jakou je žmolenka :-). Jsem pekařka začátečnice, takže jsem za takovéto "vychytávky" opravdu vděčná. Díky za tipy!!!

  • Jana Řezníčková | 2. 6. 2009 07:31

    taky si přihřeju svoji polívčičku - já dělám drobenku tak, že v misce smíchám trochu hrubé mouky s cukrem, přidám mleté ořechy, trochu skořice (dostane krásnou vůni) a zaleju to rozpuštěným máslem. Vše promíchám vidličkou, je to hotovo za chviličku a je vynikající.

  • Dana Kynčlová | 1. 6. 2009 20:34

    Já žmolenku dělám ve vyšší míse šlehacími metličkami. Během pár vteřin je hotová krásná žmolenka, ve které je tuk stejnoměrně rozptýlen. Prostě pohádka.

  • Georgina G. | 1. 6. 2009 10:34

    heru nedávat, máslo je lepší a špinit vál je opravdu zbytečné :-DDDDD...žmoulat ručně v míse

  • Marie Fatrlová | 31. 5. 2009 22:20

    A já do žmolenky přidávám trochu rumu, koláče jsou voňavé.

  • niobe nightingale | 31. 5. 2009 15:37

    Já do žmolenky přidávám ještě vanilkovej cukr - má pak vynikající vůni... Taky asi ani nedávám tolik másla (ostatně s nim je to mnohem lepší než s herou) - ale záleží na tom, jakou jí chcete mít... A poslední věc - rozhodně kvůli žmolence nevytahuju vál, ale ingredience užmoulám ve větší míse ;-)

  • niobe nightingale | 31. 5. 2009 11:34

    Já dávám k cukru ještě vanilkovej cukr, je to daleko lepší na cokoliv... A mám pocit, že tam máte o něco víc toho másla (se kterym je to mimochodem voňavější a je to pak i poznat na výsledku) - ale to už záleží na chuti a kdo to jak má rád ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Polohrubá mouka Tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízový žmolenkový koláč

Rybízový žmolenkový koláč

Medové perníčky III.

Medové perníčky III.

Jahodový dort s myškami

Jahodový dort s myškami

Smetanová pórková polévka s bramborem

Smetanová pórková polévka s bramborem

Thajská čočka se zeleninou

Thajská čočka se zeleninou

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Valentýnský řez

Valentýnský řez

Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Chalupářova vepřovka s bramborem a…

Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou…

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

49
Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Výborný a rychlý…
27
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
21
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky
21
Klasické lečo
Klasické lečo
18
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Pohřeb Jiřího Krampola (†87): Zesláblého Přeučila museli odvést!

Pohřeb Jiřího Krampola (†87): Zesláblého Přeučila museli odvést!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Dresing na hlávkový salát
Dresing na hlávkový salát
Dresing z kysané smetany
Dresing z kysané smetany
Drobenka - koláč s pudinkem a ovocem
Drobenka - koláč s pudinkem a ovocem
Drobenka na ovocný koláč
Drobenka na ovocný koláč
Drobenková bublanina
Drobenková bublanina
Drobenkové muffiny s tvarohem
Drobenkové muffiny s tvarohem
  • Recepty.cz
  • Drobenka - žmolenka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact