• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Drážďanský špaldový chleba
Napište svůj komentář k receptu

Drážďanský špaldový chleba

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drážďanský špaldový chleba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      ml mrkvová šťáva s medem (z Plusu Biobio)
    • 600
      g špaldová mouka hladká
    • 1
      balíček droždí
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička drcený kmín

Postup přípravy receptu

1
Do formy nalijeme mrkvovou šťávu, k jedné straně nasypeme všechnu mouku, uděláme v ní důlek a do něj dáme sušené droždí (někdy dám jenom půl balíčku, chleba pak není tak "nadýchaný" - záleží, jak ho máte rádi...) Droždí trochu zahrnu moukou.
2
Na druhou stranu naliju olej, pak sůl a kmín.
3
Chleba peču v domácí pekárně Eta Siesta, program Klasik. Mrkvová šťáva dá chlebu krásnou barvičku - ten med zase výborně spolupracuje s kvasnicemi. Zatím se mi vždycky povedl.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drážďanský guláš

Drážďanský guláš

Špaldový podmáslový chléb vynikající

Špaldový podmáslový chléb vynikající

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ladislava staffenová | 27. 6. 2008 13:30

    Evangelino,klidně 100% recept dodržte,taky jsem se bála,"šla jsem do toho",cleba byl výborný a už se porozhlížím na víkendové prčení na nějaký tip.Vůbec nevadí,že není pekárna,přesně jsem dodržela a je to k jídlu,tedy už není,musím znouvu .-)))Ladka

  • Evangelina Ciprová | 27. 6. 2008 11:25

    Dobrý den.Mám dotaz. Překvapuje mě, že je tam pouze špaldová mouka. Mám zkušenost, že když nedám největší podíl hladké pšeničné mouky (i tmavé), tak je těsto jako sražené a hodně tuhé. jinak bych tenhle recept ráda vyzkoušela.

  • ladislava staffenová | 26. 6. 2008 09:49

    Skvělý i tento chleba,tak už se vrhnu na ostatní recepty,i když pekárnu nemám.Dodržuju postup,Patrickovy rady jsou také dobré a komentáře ostatních taky,takže zatím na pekárnu nespěchám(i když ji plánuju),ale nebojím se péct bez ní.A chleba opravdu koupím jen při nějaké nouzi,člověk nemá říkat nikdy,že :-))) Díky!!Laďka

  • ladislava staffenová | 24. 6. 2008 20:43

    zítra se vrhám na chleba,díky za tipy.Ladka

  • Eva Červenková | 24. 6. 2008 20:40

    díky za odpověď!

  • evena cello | 24. 6. 2008 12:31

    Dobry den, tenhle chleba se da upect samozrejme i bez pekary. Testo pripravime uplne stejne,poradne to prohnetat, nechame ho asi hodinu az hodinu a pul kynout, pak ho dame do trouby tak na 180°C asi hodinu pict, az udela peknou kurku.

  • Patrick Schmitt | 23. 6. 2008 12:59

    ad Ladislava: V případě tohoto chleba by to chtělo pohrát si hlavně s dobou kynutí, bych řekl. Myslím si, že by neměl být až takový problém, držet se zhruba receptu pro domácí pekárnu, ani se sušeným droždím rozpuštěném v troše tekutiny by neměl být problém. Kynout bych to nechal v platové formě (dobu tady dokážu jen těžko odhadnout) pak bych to teprve dal do chlebové formy na pečení, kde bych to nechal kynout ješte 15 až 20 minut. Pokud máte ale raději žitné či pšenično-žitné chleby, tak Vám můžu doporučit svůj recept "Alemanský chléb s krustičkou - Krustenbrot". Sám doma pékárnu nemám a podle tohoto receptu si doma peču chleby s velkou oblibou. Žitné chleby je obecně lepší vyrobit si nebo pořídit si kvásek (či kvas).

  • ladislava staffenová | 21. 6. 2008 12:44

    Také by mě obecně zajímalo pečení chleba v troubě,pekárnu nemám a chtěla bych vědět,jestli mohu dodržet recept určený pro pekárny - jedná se mi spíš o zpracování těsta,protože ingredience jsou určitě tytéž,zvolím formu do trouby a teplotu musím hlídat jako u kynutého těsta na vánočky.Asi bude lepší použít čerstvé droždí?Plánuju nákup pekárny,ale později a teď,co kupuju jen celozrnný, semínkový chléb z žitné nebo jiné krom čistě pšeničné,tak je fakt,že levnější bude doma upečený chléb.Mohl byste někdo uveřejnit hlavní rozdíly,čemu se vyhnout atd?Určitě by to pomohlo i dalším kuchařům udělat takový návod.Recepty co tu jsou mě už dlouho lákají.Díky :-))

  • Eva Červenková | 21. 6. 2008 10:25

    nemáte někdo zkušenost s pečením tohoto chleba v troubě?

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Drcený kmín Droždí Mrkvová šťáva Olivový olej Špaldová mouka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Langoše II.

Langoše II.

Podmáslový chléb - moc dobrý

Podmáslový chléb - moc dobrý

Tvarohový dort s malinami II.

Tvarohový dort s malinami II.

Telecí medailonky s parmskou šunkou a čerstvou šalvějí

Telecí medailonky s parmskou šunkou a…

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

Luxusní vepřový jazyk s domácím…

Bagely

Bagely

Kuřecí stehna na medu s jablky

Kuřecí stehna na medu s jablky

Pikantní špenátové rolky

Pikantní špenátové rolky

Ořechové fit muffiny

Ořechové fit muffiny

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

92
Masové šišky (kebaby) v chlebové placce
Masové šišky (kebaby) v…
92
Masové nudličky na zelenině s nudlemi
Masové nudličky na…
90
Masové špízy s bramborami
Masové špízy s bramborami
88
Matjesový salát s lahůdkovou cibulkou
Matjesový salát s…
47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Drážďanská štóla
Drážďanská štóla
Drážďanská vánoční štola
Drážďanská vánoční štola
Drážďanský guláš
Drážďanský guláš
Dresing
Dresing
Dresing hami mňami
Dresing hami mňami
Dresing na hlávkový salát
Dresing na hlávkový salát
  • Recepty.cz
  • Drážďanský špaldový chleba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact