• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Doudlebské vdolky
Napište svůj komentář k receptu

Doudlebské vdolky

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Doudlebské vdolky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 200
      ml mléko
    • 50
      g rostlinný tuk nebo 1 lžíce sádla a 1 lžíce másla
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • tuk na plech

Postup přípravy receptu

1
Z rozdrobeného droždí, trošky teplého mléka, lžičky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, promícháme, vlijeme vynutý kvásek, opět promícháme, přidáme zbytek mléka, změklý tuk a vejce a nejdříve v míse, pak na vále vypracujeme hladké a husté těsto. V míse je posypané moukou a přikryté utěrkou necháme asi 3/4 hodiny kynout na teplém místě. Dobře nakynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme z něj silnější plát. Kulatým tvořítkem nebo skleničkou vykrájíme vdolky, rozložíme je na pomaštěný plech a necháme ještě chvíli kynout. Pak je vložíme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova. Podáváme nasladko namazané marmeládou a posypané strouhaným tvarohem nebo naslano jako přílohu k masu s omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

Houbová omáčka s vdolky

Houbová omáčka s vdolky

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Bavorské vdolky z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ja | 14. 4. 2016 17:53

    Musím se smát i já mam suchary

  • evík | 1. 12. 2015 14:34

    souhlas 8-)

  • Jarka | 19. 2. 2013 14:45

    Jsem starší hospodinka a pamatuji si , že v ném dětství se vdolky taky dělali na plechu / nebo dokonce na plotně sporáku. Byly dietnější, ale pamatuji si dodnes , že se na "sekundu" ponořili do do vroucí vody , vhodili ;-) se do perníku nebo máku. To je rada pro ty , které z toho upečou suchary. měla jsem je moc ráda.

  • Andy | 6. 2. 2013 09:29

    Zkoušela jsem je, jsou výborné, jen jsem dostala radu dělat je z hladné mouky a místo vejce dát jen žloutek!

  • etule | 2. 3. 2012 22:54

    Tak ja teda nevim jak je to s tim pecenim nebo smazenim vdolku, kazdopadne ja je vzdy smazila a byli super, jen jednou jsem dostala napad upect je v troube a uz nikdy vic.... budu je zase jen smazit, babicka je taky smazila asi vi proc... ;-)

  • šárka | 23. 2. 2012 11:31

    taky jsem tak dopadla,ale jako sladké housky křupavé i třetí den jsme to nějak snědli

  • Bibi | 1. 2. 2011 22:20

    Nevim ale u nás se teda vdolky vždy smažili na pávni

  • Ladia - | 31. 5. 2010 10:13

    Legrace to rozhodně není, dle rozpisu se jedná o klasické kynuté těsto. Tabulku, jak péci najdete zde http://www.recepty.cz/zajimavost.asp?id_zajimavost=JNMOCMQ9

  • Michaela Pokorná | 30. 5. 2010 20:59

    Tak tohle je opravdu legrace, nebo já nevím, postupovala jsem přesně podle návodu, ani jednu přísadu jsem neošidila, těsto bylo krásné, hezky vykynulo, ale z trouby jsem vyndala placky tvrdé jak suchar, naprosto otřesné!!!

  • Alena Brožková | 2. 8. 2008 15:34

    Tak teda nevím, neslané,nemastné, nesladké, nijaké, tuhé. Za to se to pěkně dělá,ale i přesto nikdy více.Ani nasladko ani naslano

  • Martin Opp | 25. 11. 2007 12:25

    Včera jsem tyto vdolky dělal jako přílohu k vepřovému na mrkvi a byly výborné. Pekl jsem je na pánvi v oleji, krásně naběhly a byly křehké. Ještě mohu doporučit, že je nejsnažší z těsta lžící odebírat množství těsta a v ruce z něj rovnou tvořit placky, našpiní se tím méně nádobí:-)

  • ELA | 13. 6. 2006 08:32

    souhlasím, vdolky je dokonce místní název pro koláče, většinou plněné uvnitř (někdy s povidly a drobenkou nahoře)

  • Anonym | 13. 6. 2006 08:28

    Pekla vdolky z bílý mouky,sypala je perníkem..:o)))Taky souhlasím:o)

  • Romana | 12. 6. 2006 21:39

    Souhlasím s Di. Smaží se bavorské vdolečky, vdolky se pečou.

  • Di | 12. 6. 2006 18:32

    To není pravda. Smaží se tzv. bavorské vdolečky, zatímco ve východních Čechách se dělají méně mastné "dolky", které se pečou. Je to vlastně taková kynutá buchta bez náplně, nemusí být kulaté.

  • Jana z VM | 12. 6. 2006 07:06

    Podle mě taky.

  • Květa Bitomská | 9. 6. 2006 16:05

    Nemá se to náhodou smažit? Podle mně se vdolky vždy smaží, ale možná se pletu.

  • Mirka V. | 8. 5. 2006 14:44

    Celou dobu do vypadalo velice slibně, nakonec jsem ale z trouby vyndala takove lepší suchary. Možná jsem to špatně pekla, nevím.

  • Mirka V. | 8. 5. 2006 13:41

    Právě jsem zkouším tento recept, ale taktéž postrádám alespoň orientační údaje k délce a teplotě pečení.

  • Radka.H. | 19. 2. 2006 17:19

    Může mi prosím někdo poradit?Když mam horkovzdušnou troubu na kolik bych to měla píct?Děkuju.

  • ana | 30. 1. 2006 14:08

    dobré, ale spíš než vdolky mi to připomíná houstičky...

  • R R | 24. 1. 2006 09:31

    Nevím co dělám špatně, ale většinou mi vdolky při pečení na povrchu ztvrdnou?? Děkuji za každou radu

  • Zdenka Nováková | 9. 9. 2005 10:16

    Tak to tedy dneska zkusím a pak dám vědět

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Mléko Polohrubá mouka Rostlinný tuk Sůl Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čínské vepřové kostky

Čínské vepřové kostky

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Zdravé sušenky

Zdravé sušenky

Drobenková bublanina

Drobenková bublanina

Bylinková bageta

Bylinková bageta

Kuře v sýrovém těstíčku

Kuře v sýrovém těstíčku

Salát waldorf s kuřetem

Salát waldorf s kuřetem

Špaldové sušenky bez cukru

Špaldové sušenky bez cukru

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

54
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
51
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
31
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
29
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
27
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…

Zajímavé články

Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
AHA.cz Strašlivá nehoda u Jiřího Mádla: Zraněné plíce i zlomeniny!

Strašlivá nehoda u Jiřího Mádla: Zraněné plíce i zlomeniny!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Aňa Geislerová hvězdou pařížské přehlídky! Zazářila po boku Jane Fondy či Andie MacDowell

Aňa Geislerová hvězdou pařížské přehlídky! Zazářila po boku Jane Fondy či Andie MacDowell

Ženy.cz Podzimní dovolená na Tenerife: 5 zážitků, pro které se budete vracet

Podzimní dovolená na Tenerife: 5 zážitků, pro které se budete vracet

Blesk.cz Vémola utěšuje nešťastnou Lelu: Náplast na bolest za 100 tisíc!

Vémola utěšuje nešťastnou Lelu: Náplast na bolest za 100 tisíc!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

Další doporučené recepty:

Dortový korpus pro začátečníky
Dortový korpus pro začátečníky
Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Dosa indická falešná (palačinka),…
Double švestkový koláč
Double švestkový koláč
Doutníčky - ořechové
Doutníčky - ořechové
Doutníčky-kakaové
Doutníčky-kakaové
Drážďanská štóla
Drážďanská štóla
  • Recepty.cz
  • Doudlebské vdolky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact