• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Doubarevná roláda
Napište svůj komentář k receptu

Doubarevná roláda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Doubarevná roláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Bílá směs
    • 140
      g cukr krupice
    • 4
      ks vejce šleháme
    • 80
      kg hladká mouka
  • Tmavá směs
    • 5
      ks žloutek
    • moučkový cukr
    • 10
      g kakao
    • káva silná, vývar
    • 100
      g mleté ořechy
    • 5
      ks bílek
  • Krém
    • 250
      g máslo
    • 200
      g moučkový cukr
    • puding vařený - vychladlý, nakonec poleva

Postup přípravy receptu

1
Obě těsta šleháme zvlášť, ale zároveň, takže k tomu potřebujeme dva šlehače. Na plech dáme pečící papír. Napřed na plech nalejeme světlé těsto a potom opatrně sřídavě lžící dáváme tmavé, neroztíráme!!! Stáčí se tmavou hmotou dovnitř. Dáme do vyhřáté trouby asi 180 °C, sledujeme a pečeme asi 10-12 minut do zlatova.
2
Po upečení stočíme ještě za tepla i s papírem a chvilku necháme, pak rozmotáme a opatrně stáhneme z papíru. Po vychladnutí natřeme krém a stočíme a polejeme polevou. POZOR je to velmi křehké těsto, při stáčení se láme, nevadí, ještě na povrch se dá krém a tím se zahladí praskliny a pak poleva.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Vepřová zelná roláda s omáčkou

Vepřová zelná roláda s omáčkou

Roláda z vepřového masa

Roláda z vepřového masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 17. 9. 2007 08:46

    p.Patricie,moje poznámka neznamenala sympatie s komunisty,byl to vtip, při troše fantazie.PS

  • Patricie | 14. 9. 2007 19:32

    Terez , teď jsem si toho všimla patřilo to anonymu a né tobě přehlídla jsem se omlouvám se .

  • Hana M. | 14. 9. 2007 17:05

    Je to hrozný recept,je tolik chutných a dobrých.Proč zkoušet nějaké takyrecepty?

  • Tereza J. | 14. 9. 2007 13:43

    Patricie, smiem sa spýtať, kde ste nabrali v mojom príspevku normy a komunistov ?!? Poprosím vás, aby ste mi nevkladali do úst slová, ktoré som nenapísala.

  • Patricie | 14. 9. 2007 10:09

    Marto tak přesně to dělám a nejsi vůbec jízlivá

  • Patricie | 14. 9. 2007 09:59

    Nikdo vás k ničemu nenutí , to záleží na každé z vás jaký postup si zvolí. Jo a Terez ,normy netrhám a komunisty nemusím!!!

  • Vlaďka | 14. 9. 2007 09:44

    ...jo a potom umývám a umývám.... aneb proč to dělat jednoduše když to jde složitě.... V případě takového postupu nejdříve našlehám bílky do tuhého sněhu, potom vyšlehám žloutky s cukrem, popř. tukem a smíchám s ostatním

  • NMarta | 14. 9. 2007 09:34

    Nechci být jízlivá, ale já mám doma stolního robota a ruční šlehač. Tak opravdu dokážu šlehat dvě těsta současně! Jedno dám do robota a to druhé pomocí ručního šlehače! Stejně postupuji v případě: .....třeme žloutky s cukre a přidáme sníh z bílků.......

  • Anonym | 14. 9. 2007 07:18

    Terezko,souhals,představit si to ale umím,za komunismu by trhala normy:-DD.PS

  • barča | 13. 9. 2007 21:51

    Souhlas s Terezou , že není nutno šlehat zvlášť. Těch 9 vajec je určitě na jeden plech moc ( moje zkušenost je, že cca 4-5 stačí bohatě). A když už, nešlo by upect každé zvlášť a pak je dát sebe ?

  • lenka | 13. 9. 2007 21:39

    No,při představě 9 vajec,to je docela mazec.Dělám slavnostní roládu z 6 vajec a je tlustá na pět prstů.asi to zkusím,ale...9 vajec?

  • Katka Maršálková | 13. 9. 2007 15:08

    a proč nemůžu vyšlehat nejdřív světlé a pak tmavé těsto? Nebo naopak? :o)))

  • Hela - | 13. 9. 2007 13:21

    Proč 2 šlehače? Je přeci možné udělat si obě těsta a pak je dávat na plech. Chápu to tak, (protože se nemají roztírat) že se asi nemají ani slévat dohromady, tak se mají dávat lžící vedle sebe světlé a tmavé bochánky? Nebo má tmavé těsto na světlém vytvořit mramorování? Spíš bych měla obavu, jestli těsto celkem z 9 vajec není na jeden plech moc a jestli není moc na roládu vysoké.

  • Tereza J. | 13. 9. 2007 13:01

    Vlaďka, nekupujte ešte jeden šľahač, je to zbytočné :))) Kľudne vyšľahajte biele cest, nalejte na plech, potom urobte tmavé a pokračujte. Nič sa tomu bielemu cestu za tých pár minút nestane. Ostatne, chcela by som vídieť, ako Patricie sama šľahá dvoma šľahačmi naraz:))) Robím podobnú roládu, ale s iným krémom, pozrite Dvojbarevná piškotová roláda.

  • ferda | 13. 9. 2007 10:25

    POzvěte si sousedku i se šlehačem a pak jí to můžete oplatit...:-))

  • Zdena z JM | 13. 9. 2007 10:13

    Jsem zvědavá,jestli tento recept někdo vyzkouší.Ty dva šlehače,asi 4 ruce a ještě ta poznámka,že se těsto láme. No nevím,nevím.

  • Vlaďka | 13. 9. 2007 09:53

    Kristepane to si mám koupit ještě jeden šlehač?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hladká mouka Kakao Káva Máslo Mleté ořechy Moučkový cukr Puding Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Paprikový salát

Paprikový salát

Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Marokánky

Marokánky

Quiche

Quiche

Tvarohový koláč s meruňkami

Tvarohový koláč s meruňkami

Bramborové šišky s mákem a švestkovou omáčkou

Bramborové šišky s mákem a švestkovou…

Vynikající tvarohové lívance

Vynikající tvarohové lívance

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

Pařížské těstíčko (na obalování nebo…

Veganský thajský sójový guláš

Veganský thajský sójový guláš

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

64
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
61
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
51
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
47
Rajčatová polévka & sýrové minisendviče
Rajčatová polévka &…
34
Žampionová smaženice
Žampionová smaženice

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Lela Vémola plná radosti: Zlepšení u Arnieho (4 měsíce)! Bude moct na operaci?

Lela Vémola plná radosti: Zlepšení u Arnieho (4 měsíce)! Bude moct na operaci?

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Doubarevná roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact